Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат браво 1.6 16в 1999

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат браво 1.6 16в 1999

Здравейте колеги.Карам си аз колата, освобождавам от скорост и колата почва да вдига оборотите и стига до около 3000.Включвам на скорост и почвам да пускам леко съединитела да може да се нормализират, но не всеки път действа.Прави го само на газ, на бензин няма този проблем. Съмнява ме дали не смуче от някъде много въздух, но пък тогава няма ли да играят постоянно оборотите? Дразнещо е, особенно когато съм на светофар, хората около мен ме гледат като извънземно......

Re: Фиат браво 1.6 16в 1999

achov написа:
    Здравейте колеги.Карам си аз колата, освобождавам от скорост и колата почва да вдига оборотите и стига до около 3000.Включвам на скорост и почвам да пускам леко съединитела да може да се нормализират, но не всеки път действа.Прави го само на газ, на бензин няма този проблем. Съмнява ме дали не смуче от някъде много въздух, но пък тогава няма ли да играят постоянно оборотите? Дразнещо е, особенно когато съм на светофар, хората около мен ме гледат като извънземно......
    Ако го прави само в движение мног въздух лапа а ако го прави и на място прегледай всички маркучета за някой сцепен и настрой изпарителя
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Re: Фиат браво 1.6 16в 1999

fuel injekcion написа:
      achov написа:
      Ако го прави само в движение мног въздух лапа а ако го прави и на място прегледай всички маркучета за някой сцепен и настрой изпарителя
      Забравих да допълня. Колата е пластмасовият колектор. Газовата е обикновена на Landi Renzo със стъпков мотор на газта. Сефакто не мога да настроя изпарителят. Смених мембраните, но когато отидох да ми премерят газовете отчете 6 % над нормата въглероден диоксид. С 5лв. газ минавам зорлем 25 километра градско....

Коментар

Излиза че си с ламбда контрол ,трябва да регулираш него,или да сложиш обикновена врътка
        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

янко написа:
          Излиза че си с ламбда контрол ,трябва да регулираш него,или да сложиш обикновена врътка
          Има монтирано някакво моторче с букса на маркуча който излиза от изпарителя и влиза във всмукателният колектор преди дросела.Отидох при един газаджия, който ми каза, че това моторче не го регулират никъде в България и единственият вариант бил да се сложат врътки.Моля за съвети. Благодаря!

Коментар

Ами май това е варианта,едва ли ще намериш някой да оправи ламбдаконтрола

Коментар

като ти сложат врътки и ще разцепиш колектора.Това е по доброто решение,макар че ги има и по евтини http://www.gasmagazin.com/%D0%B5%D0%...80-lovato.html

Коментар

Не е задължително да го цепи,има си кихалки за тази цел.Аз пръснах два колектора от много акъл и мързел да направя кихалки,на третия вече няма проблем.Ламбда контрола не е гаранция че няма да има пръснат колектор

Коментар

fiat-zastava написа:
                  като ти сложат врътки и ще разцепиш колектора.Това е по доброто решение,макар че ги има и по евтини http://www.gasmagazin.com/%D0%B5%D0%...80-lovato.html
                  При мен са абсолютно същите само, че са на Landi RenzoСъщото моторче, същият симулатор всичко е същото...

Коментар

achov написа:
                    fiat-zastava написа:
                    При мен са абсолютно същите само, че са на Landi RenzoСъщото моторче, същият симулатор всичко е същото...
                    и гърми ли колега как е?вървенето разходаА за колегата по горе с кихалките като сметнеш че ти трябват поне три по 15лв и вероятноста да смуче въздух и при гърмеж ако не се върне ко прайм(иначе става да)и аз съм правел като нямаш алтернатива.

Коментар

Ето това правим
                      Прикачени файлове

Коментар

fiat-zastava написа:
                        achov написа:
                        fiat-zastava написа:
                        и гърми ли колега как е?вървенето разходаА за колегата по горе с кихалките като сметнеш че ти трябват поне три по 15лв и вероятноста да смуче въздух и при гърмеж ако не се върне ко прайм(иначе става да)и аз съм правел като нямаш алтернатива.
                        Вървенето...200 на газ без проблем ускорява по добре от на бензин (поне по мои впечатления)Когато я взех колата преди около 2 години, колкото и изумително да ви се струва (тогава газта беше 1.20лв.) на празна бутилка с 5лв. газ градско минавах около 45-50 км.От Дупница до Приморско (550км) ги минах с по малко от 1 бутилка (38 литра).Но от известно време почна да харчи доста. Градско ми перка между 13-15 / 100 , извънградско сваля на около 10.За гърмежи, гърми веднъж на 7/8 хиляди, но имам поставена кихалка точно на средата на пластмасовият колектор където пише: Fiat 1.6 16vТя е от тези пружиниращите изкачащи нагоре дето са.....Да чукнеме на дърво, все още не е изгърмял колектора.Чудя се, ако махна стъпковият мотор на газта и сложа от врътките дали ще има гърмежи и как ще е разхода когато се регулира.

Коментар

Пробвай и с друг мотор.Аз имам две стефанелита със такива мотори,но не нога да ги настроя,имам и тестера но не намерих упътване.Най добре е с компютър ,но тук вече удряме на камък,нито програма нито кабела какъв трябва да е.Щом си с голяма централна кихалка не би трябвало да има проблеми.Мини една диагностика,може да ти е заминала адаптацията а не моторчето

Коментар

Working...
                          X