Днес оставих пунтото за монтаж на газовинжекцион Фобус и утре трябва да е готово. Досега не съм имал кола на газ и не съм много наясно с материята. Преди малко един приятел ме разсъни, като ми каза да съм гледал дали фабричната смола на газовите инжектори е разпробита - тоест, дали е правена настройка на хода на клапаните. Ако не били пипани значи е голям проблем. Не могло да се направи такава настройка през компютъра и евентуално да не претупат работата. Аз не разбирам, но се притисних. Вярно ли е това или не - тоест да спя спокойно Благодаря предварително за помоща!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешна молба за съвет за газови инжектори!
Collapse
X
-
Всеки кадърен газаджия трябва да има кит за регулиране на хода на буталцето.В случая ако я няма смолата (щом говорим за смола, говорим за RAIL най-вероятно) - още по-добре, значи са регулирали хода.Иначе аз лично предпочитам инжектори, на които няма какво да се регулираF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Благодарение на информацията, която ми дадохте почва да се избистря водата. В моя случай системата е Фобус 2, която включва именно инжектори Rail и по- специално Rail Black Body http://www.fobosgas.com/productv/497...l#.UUDINxeBn9M , които трябва да са със смола. Даже открих теми за фалшиви такива и снимах с телефона фейковете, за да ги сравня утре. Значи, ако съм разбрал правилно, смолата трябва да е с нарушена цялост, за да са регулирани. В противен случай ме баламосват?Fiat Punto 1.7 TD
Коментар
-
Взех пунтото и газовата изглежда читаво монтирана. Инжекторите не ги бяха настройвали, но надявам се не е проблем.Обаче днес като карах колата ми направи впечатление, че когато съм на скорост и леко (ама наистина леко) отпусна газта и колата почва да сеца и да се чуди какво става. На бензин не е така. Особено се усеща на втора, където след ускорение, по малки улички например, ако трагна да задържам газта или да я отнема и колата се разтриса от силни тласъци. Направи ми впечатление, че присветна за секунда и лампата на таблото "check engine" в червено. Може би има нужда от допълнителна настройка. Ще покарам малко така и ще званна във Фобус за консултация.Fiat Punto 1.7 TD
Коментар
-
emzo написа:От завода ги регулират.Аз лично бих им скъсил хода.Но дори и да не са махнали смолата - дет се вика, дишай.Само виж да не ти бутнат някоя турска рейкаФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
tzetzo_slavista написа:Взех пунтото и газовата изглежда читаво монтирана. Инжекторите не ги бяха настройвали, но надявам се не е проблем.Обаче днес като карах колата ми направи впечатление, че когато съм на скорост и леко (ама наистина леко) отпусна газта и колата почва да сеца и да се чуди какво става. На бензин не е така. Особено се усеща на втора, където след ускорение, по малки улички например, ако трагна да задържам газта или да я отнема и колата се разтриса от силни тласъци. Направи ми впечатление, че присветна за секунда и лампата на таблото "check engine" в червено. Може би има нужда от допълнителна настройка. Ще покарам малко така и ще званна във Фобус за консултация.
Коментар
-
Ще отида следващата седмица да я донастройват - дано да е успешно. Аз се чудя друго - как плащаш за нещо ново и уж качествено, а такива елементарни неща се пропускат. Понеже сьм с бутилка на мястото на резервната гума и отдолу е останала дупка от издатька за захващането на резервната гума и от там влиза вода, кал и ще трьгне рьждата. Чудя се с какво бих могьл да изолирам дупката, може би пластмасова капачка и повечко силикон.Fiat Punto 1.7 TD
Коментар
-
tzetzo_slavista написа:Ще отида следващата седмица да я донастройват - дано да е успешно. Аз се чудя друго - как плащаш за нещо ново и уж качествено, а такива елементарни неща се пропускат. Понеже сьм с бутилка на мястото на резервната гума и отдолу е останала дупка от издатька за захващането на резервната гума и от там влиза вода, кал и ще трьгне рьждата. Чудя се с какво бих могьл да изолирам дупката, може би пластмасова капачка и повечко силикон."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар