Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям разход на газ Фиат брава 1.4 12В

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Само картона поне на 2 см от радиатора ,иначе може да окотиш мотора
    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Не знам къде ги гледаш тези цени за термостат, може да гледаш най-доброто, незнам, но ако си без климатик има термостат и за около 40лв, с климатик ако си термостата мисля е към 55-56 лева. Според мен първо си оправи колата да гори нормално на бензин и тогава човъркай газта. При сегашното ти положение , за да е наред колата трябва да смениш термостат, ако толкова нямаш възможност за нов, намери 2-а ръка от форума , а това с картона..... без да те обиждам е глупава работа. Ти си решаваш!
      Play Golf ,but not drive golf!!!
      Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
      C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

при мен се оказа че стъпковото моторче не работи нормално,възможно ли е от него да е високия разход на бензин и газ

Коментар

По принцип голяма част от разхода на градско идва от зле регулиран празен ход.На моята когато даваше грешка адаптация вкарваше три пъти повече бензин,но аз съм с 1.6,на 1.4 не знам как е

Коментар

Alex_RT написа:
            Не знам къде ги гледаш тези цени за термостат, може да гледаш най-доброто, незнам, но ако си без климатик има термостат и за около 40лв, с климатик ако си термостата мисля е към 55-56 лева. Според мен първо си оправи колата да гори нормално на бензин и тогава човъркай газта. При сегашното ти положение , за да е наред колата трябва да смениш термостат, ако толкова нямаш възможност за нов, намери 2-а ръка от форума , а това с картона..... без да те обиждам е глупава работа. Ти си решаваш!
            Преди малко разгледах термостатите защото последно преди 1 година ги гледах и забелязах ,че найстина има термостати за около 50 лв но докато имам парите за него ще мине не малко време. Колата не знам колко харчи на бензин но предполагам ,че не е малко защото мисля ,че ламбда сондата е заминала а не мисля да давам пари за нова при положение ,че само паля на бензин и после прехвърлям на газ.Докато сложа новия термостат очаквам още предложения от какво може да е високия разход от 18/100 газ.
            Fiat Bravo 1.4 12v '95

Коментар

Щом само палиш на бензин сондата не играе,трябва и време да загрее

Коментар

как се проверява термостата дали работи правилно

Коментар

kleopatra0 написа:
                  как се проверява термостата дали работи правилно
                  Стрелката на температурата трябва да ти стой постоянно на средата на скалата (естествено след като колата е поработила известно време и би трябвало да е загряла )няма значение дали колата е в движение или работи на място.Ако не седи на средата значи си за термостат.Прочети и тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=4508
                  Fiat Bravo 1.4 12v '95

Коментар

Та оказа се ,че я имам тази дистанционна гарнитура м/у плочката и бенз дюза и е дебела 7 мм и е метална , плочката ми е с 37 мм отвор и 2 щуцера. Очаквам предложения от какво може да е защото вече съм бесен и ......
                    Fiat Bravo 1.4 12v '95

Коментар

Сложи си термостат от рено5 в тръбата след твоя термостат.Днес правих това ’упражнение’-не е трудно-термостата ,който взех беше за86гр. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...152950#1152950. И допълня-откакто имам колата-такова силно парно не съм имал!!!
                      Brava 1.6 16+ АГУ(Landi Renzo)

Коментар

на мен стрелката си стои по средата когато колата е загряла,на какво може да се дължи големия разход,с 10лв.бензин минавам 14км,а с 10лв.газ 18км

Коментар

kleopatra0 написа:
                          на мен стрелката си стои по средата когато колата е загряла,на какво може да се дължи големия разход,с 10лв.бензин минавам 14км,а с 10лв.газ 18км
                          Това вече не го вярвам освен ако тези 14 км. не ги минаваш за 3 часа.Още повече пък на газ.7 литра газ ,със същия автомобил изминавам разстоянието от В.Търново до Казанлък през хаинбоаз.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                            kleopatra0 написа:
                            Това вече не го вярвам освен ако тези 14 км. не ги минаваш за 3 часа.Още повече пък на газ.7 литра газ ,със същия автомобил изминавам разстоянието от В.Търново до Казанлък през хаинбоаз.
                            това никой не го вярва,но е факт,закарах колата преди месец може би при един майстор и му казвам какъв е проблема,той не вярваше и се наложи да я оставя там за да се убеди,беше шокиран,нищо не можа да направи,наскоро я закарах на друг,той ми каза че имам проблем в стъпковото моторче,друг като я закачи на компа ми каза че датчика на коляновия вал е за смяна,смених го,но пак нищо и така проблема си остана

Коментар

моля,кажете от какво е възможен ужасно големия разход

Коментар

Да помислим и пресметнем.14 км ще ги изминеш за около да речем 10 минути и за това време през дюзата на моното ще преминат 4 литра бензин.При това положение двигателя няма да се дави и ще има абсолютно равномерен ход.
                                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                                X