Здравейте,имам голям разход на газ,свещите са сменени с чисто нови,кабелите също,ходих да ми настроят газовата,но разхода си остана висок,на какво може да се дължи
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голям разход на газ Фиат брава 1.4 12В
Collapse
X
-
wwalker написа:На този двигател винаги се започва с проверка на вала.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
и аз имам този проблем да изклучим разпределителния вал дайте други предложения за да проверим на мен лично вала ми е износен ама много малко.. дава ми разход на газ 14/15 на 100 а на бензин с 16 литра бензин градско и извън градско на 160 километра ми светна лампата не продължих да карам защото не знам колко резерва има дайте предложения от къкво друго освен вала може да даде голям разход сменил сам въздушен филтър сложил съм плочка на смесителя вакумен изпарител с сменени мембрани преди 500 км странното е че като купих колата газовата бутилка беше обърната нивомера не е от дясната страна а от лявата незнам играе ли някаква роля това .... нямам емулатори релета колата не по моети виждания не загрява бързо незнам дайте предложения блг. предварителноfiat bravo 1.4
Коментар
-
Извинявайте ,че и аз ползвам тази тема но и аз имам същия проблем ,разхода ми е около 18-20/100 л/км на газ. На бензин немога да кажа защото е паля само и веднага прехвърлям на газ. Сменил съм изпарителя с чисто нов и кабелите и свещите. Днес отворих капака на клапаните за да видя разпределителния вал като си мислех ,че е от него ,но той се оказа перфектен. Ако някой може да помогне ще се радвам многоFiat Bravo 1.4 12v '95
Коментар
-
Дайте малко повече информация:Кога е слагана газовата, колко км са изминати каква е газовата ?Как се засича точно тоя разход, на какви разстояние го дава ( 5 пъти 20 км, 10 пъти по 10 км и т.н.), колко са студените стартове?Термостата наред ли е?Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Alex_RT написа:Дайте малко повече информация:Кога е слагана газовата, колко км са изминати каква е газовата ?Как се засича точно тоя разход, на какви разстояние го дава ( 5 пъти 20 км, 10 пъти по 10 км и т.н.), колко са студените стартове?Термостата наред ли е?Fiat Bravo 1.4 12v '95
Коментар
-
Газовата ми е слагана 2009г , но аз купих колата 2012г. Сменил съм и изпарителя с чисто нов турски.Разхода немога да ти кажа точно на какви разстояния е засичан , защото попринцип сипвам 10 лв газ и карам 35 км и свършва но имам от порядъка на 4-5 студени старта.Термостата не ми е в ред , стрелката в движение седи м/у 4-тата и 5-тата (където са г/д 70-75 гр.)чертичка а когато спра на едно място за повече от 5 мин се вдига точно до средата като и перката се включва.М/у другото гледам ,че трябвало да има някава дистанционна гарнитура м/у дрослата и всмукателните колектори , не съм обърнал внимание дали моята има ......Колега сложи му отпреде един картон на радиатора да загрява по бързо и виж какъв разход ще дадеfiat bravo 1.4
Коментар
-
Alex_RT написа:Не случайно питах за термостата, смени термостата като начало, мисля на 1,4 не е скъпо. След това отиди на майстор за газовата.Fiat Bravo 1.4 12v '95
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар