Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нивомер за газова бутилка - за смяна ли е ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нивомер за газова бутилка - за смяна ли е ?

Став въпрос за следната "въшка" Свалих я, работи на принципа на магнитна индукция.Доколкото знам, повечето такива сензори са 0-90 Ohm или обратно 90-0.С магнит, завъртях стрелката на пълно показание и ми дава точно 100 Оhm.В положение празно - безкрайно съпротивление.В положение средно - около 11 kOhm.За смяна ли е ? Ако да откъде да си намеря нов, бутилката е ICOM, ако е от значение:
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

http://www.gasmagazin.com/components...b50d31df4a.jpg това дали ще можеш да го пригодиш за там
    Брава 1.6

Коментар

Може и да може, въпроса е дали е за смяна, може просто да е такъв. Знам ли ги колко вида датчици има.Примитивна история, друго си е да е манометър като при метана ама ....
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

така е, и аз доколкото знам и съм виждл са така 0-90 или 90-0, а ако някакъв проблем с неправилно отчитане те е подтикнал да го мериш, най-вероятно е за смяна
        Брава 1.6

Коментар

Ако мислиш да разчиташ на него, по добре недей- ще останеш неприятно изненадън някъде.Сложи си го и го ползвай само за ориантир, но доверие не му имай. Довери се на километража. Дори и нов да сложиш пак щесе разбие за нула време, а фактори много - основно газ колонките и дупките по родните ни пътища. Аз два пъти сменях моя че ме дразнеше, накрая го благослових по стара българска традиция и го оставих. пп Абе в Мола няма ли такива ?
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Пак ще трябва да да отсявам зърното от плявата ....Имам конкретно зададен въпрос, който може да отоговори и има желание да го направи, чесалките на клавиатури, в другите теми моля !
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Потърси тогава конкретните му параметри, но мисля че не е за изхвърляне, ако все пак решиш да го сменяш може да го отвориш и го огледаш дали няма някъде някоя спойка да дала фира. Ако ти отчита значи работи, иначе просто не реагира, или поне при мен когато се разваляха просто не отлепяха стрелката дори и при пълна бутилка.

Коментар

Я измери докато въртиш как се изменя съпротивлението. Ако трябва да бъде 100 - ~ значи си е наред. Ако графиката не е строго растяща/намаляваща - значи има проблем и е за подмяна (или почистване, ако има техническа възможност за това).
                "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Издебнах колегата да изчезне и извадих нивомера от неговата бутилка Brc 0-90 OhmИ си отчита плавно, ей сегичка ще разкостя моя
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Съпротивленията ги няма никакви обаче, ще се търси нов, не че не мога да ги сменя, ама като не им знам стойносите:------------С мъка разчетох надписите и ги смених дефектиралите резистори, благодарности на Ilkor.Сега се чудя така ли да го оставя или да го модна на 0-90Ома, че тоз е от 100Ома пълна до 15кОма празен
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Повечето нивометеи по ключовете работят с 0-90 ома, стандарт някакъв явно. Ако можеш - модни си го до стандартни стойности. Ако всичко работи както трябва - не пипай!!!
                      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Здравейте,Някой знае ли с какво съпротивление работи нивомера за бензина?Идеята разбира се е дали нивото на газта мога да го виждам на стрелката за бензина на таблото.Колата е брава, но не ми се вярва че има много разлика измежду всички фиати.
                        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                        FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                        FIAT UNO 1.5

Коментар

Не че има много общо с моята тема , но ....При газовата бутилка показанието се конвертира в напрежение и съответно ЕКУг се настройва според данните.При бензина стойностите на нивомер са точно определени. Първото условие е стойностите на газовия нивомер да са 1:1 с тия на бензиновия, за да работи правилно.Другото условие е да се направи схема, която да следи бензин-газ и да променя показанията. Не че е невъзможно, но условие ми се вижда голяма пречка
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Условието за схемата дали е на газ или бензин е елементарно, и се счута че не е пречка. Първото обаче е по-сложно. Трябва да се изравнят показанията на двата нивомера, т.е. да се настрои газовият да показва както бензиновият.

Коментар

Виалето има опция да показва нивото на газта докато караш на газ и на бензин докато караш на бензин посредством стрелката на бензиномера. Там обаче схемата с газта е Уеко по различна. Ако от там можеш да извлечеш някаква информация ще е чудесно. Другия вариант е някой да жертва едно старо табло и да се провери по него като се закачи примерно успоредно с тая джажа на Емо и да се видят показанията.

Коментар

Working...
                              X