Забелязвам следното нещо: при по-бързо каране (80-90 и нагоре) като натисна съединителя колата гасне. От 50 надолу проблеми няма, а между 50 и 80км/ч има опити да загсне и несигурни обороти на ПХ. Върти ми се в главата нещо за въздухопроводите преди филтъра. Май трябваше да се махнат, нали? Колата е от подписа, обикновена АГУ. На място и с ниска скорост няма проблеми, оборотите са стабилни, форсира се добре, има тяга като я настъпя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
АГУ гасне при натискане на съединителя
Collapse
X
-
На какъв автомобил е това?Най-вероятно при по-висока скорост постъпва повече въздух през въздухозаборника ,сместа обеднява и затова гасне.Премахни маркуча от въздухозаборника до филтъра и пиши за резултата.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
При мен със същият двигател:1. Както са фабрично въздуховодите при изключване от скорост до 130 км/ч няма проблеми, а над 130 км/ч гасне след 4-5 секунди, което по никакъв начин не се усеща при смяна на скоростите;2. Премахване на маркуча от въздухозабраника до филтъра само влошава нещата и вече скороста след която гасне пада на 100 км/ч;3. Абсолютно същият ефект като 2 има и като се обърне назад или в каквато и да е посока;4. Проблема се решава много просто - пробива се огледална дупка на въздухозабраника на задната страна, а оригиналната се запушва с плътна гъбичка. Вече 4г така. Често преди голямо спускане на магистралите я ускорявам до 160 км/ч и си я пускам по инерция.Тези проби и решението го направиха/намериха от сервиза където ми монтираха АГУ с излизане на магистралата няколко дни след монтажа, като им се оплаках.Ако още си с редуктор за ГИ на обикновена АГУ може там да ти е проблема.
Коментар
-
Мда, значи правилно съм се насочил към въздуховодите. Обаче... моите май не са като вашите (на фиат). С редуктор за АГУ съм, този за ГИ го махнах. Ще видя как мога да го пробия огледално.Колата е ланча делта 1.6 16V двигател, с метални колектори. Въздухозаборника е същият, като на дедра и също така идентичен с на делта/дедра 1.8 16V двигател - от кутията за въздушният филтър през дебел гумен маркуч излиза над радиатора."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Пак по темата. Доколкото разбирам, проблема при високата скорост и нормален въздухозаборник е повишеното налягане във въздуховода, и от там може и да се получи леко налягане, вместо вакуум при по-ниски скорости. И тъй като редуктора работи на принципа на различни налягания от двете страни на мембраната, ако от едната е атмосферното налягане, а от другата вместо по-ниско (вакуума създаван при отворен дросел) имаме по-високо или близко до атмосферното - няма кой да мръдне мембраната и газта да излезне. Ако правилно разсъждавам, то обръщането/пробиването на въздуховода е заобикаляне на проблема, а не решението му, или някой ако каже че все пак е решение, аз ще си позволя да кажа: тъпо решение. В случая (ако всичко по-горе е правилно), трябва да се изравнят наляганията от едната страна на мембраната и това на околната среда (т.е. пнепосредствено преди въздуховода и възд. филтър). Решението: отвора на изпарителя, който е с атмосферно налягане се свързва чрез маркуч например с въздухозаборника (или се поставя до него), и така при затворен дросел имаме винаги еднакви налягания от двете страни на платното, каквато е и първоначалната идея. Като се отвори дросела, се получава разлика в двете налягания и всичко си идва на мястото.Правилно?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Как да не е решение, като колата си има мощност и стабилни тихи обороти вече 4г пробвано до и над 160 км/ч?Проблемът е в твоя телевизор, че при теб може да е неприложимо заради самите въздуховоди, заборник и разположението им.Много е важно да се отчете също къде ’буха’ въздух и надува перката при включване. Да не забравяме, че автоматично тръгва при пускане климатика, а често и на втора степен в жегите. Дал съм перфектното, лесно и изпитано решение, но за ФИАТ с този двигател.
Коментар
-
ОК, нека да го нарека неправилно решение. Съгласен?Опитвам се да вникна в същината на проблема, да намеря причината за появата му и след това да търся най-правилното решение за моят случай. Перката буха където и при теб. Само въздуховодите преди филтъра се различават, но идеята им е една и съща. На мен перката ще ми духа точно под въздуховода, което пак ще допведе до някаква разлика в двете налягания, ако пробия отвор отзад."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
-
Имаше една тема за изравняване на наляганията точно по този проблем. На моето Типо де го има проблема де го няма . При мен зимата като карам с по богата смес не ми гасне. Лятото като я орежа малко и ми гасне . При мен решението на проблема с извъртане на въздуховода не става. Дига разхода инъче се оправя гасненето . Говоря за скорости над 90 -100 км/ ч. На Браво 1,6 съм махал маркуча който иде от въздухозаборника до филтърната кутия. Незнам на Ланчата така ли е направена системата . Предполагам е сходно ако е така може да се пробва. На бравото закова оборотите. И на бензин си е добре и мисля че това е най простото решение . Ако имаш снимка на мотора може да помислим нагледно. Ако се направи изравняването става идеално ама има да си играеш и да експериментираш . Ще потърся темата. Аз се бях зарибил ама на моето моно е много сложно и едва ли ще успея да го направя. Всъщност принципа е ,че мембраната се влияе от разликата в налягането на входа на въздуховода и на мястото на разреждането където е самата плочка. Тогава разликите са малки -не е както с атмосферното налягане и май , че трябва доста да се охлаби мембраната. Общо взето е играчка работа .не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...highlight=Ей я де е темата . Прочети я цялата. Там пък като четох съм писал , че ми гасне лятото , а зимата не . Май в общи линии когато ми е по бедна сместта тогава става . А и аз сменях изпарител и т.н забравил съм кога гасне кога не (дали е зиме лете. ). Но идеята не е лоша бих си поиграл ако съм с пълна инжекция. На баща ми колата е такава ама той не дава да му ровичкат колата , а и неговата не гасне така. Пробвано е с 170 км/ч. Както имам три еднакви изпарителя бих затапил единия да видя кво ще стане . Ама едно по едно . В една друга тема имам на дневен ред друга играчка ( вакумния тройник)не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
Ама... моята идея не е да се затапи (това ще създаде нови ядове), ами да се сложи въздухозаборник на изпарителя, по подобие на този преди възд. филтър."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
-
Махнах въздуховода между въздухозаборника и възд. филтър и спря да гасне. Както по-горе казах - тъпо "решение" и просто заобикаляне на проблема, но като се знам колко съм немърлив за някои неща - така ще си остане."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар