Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем на газ,моля за малко помощ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем на газ,моля за малко помощ

Здравейте,имам фиат брава 1.4 12в,с газова уредба обикновена,проблема ми е следния-докато карам колата ми святка за малко лампата на ламбда сондата и колата гасне,смених сондата,има видима разлика във вървенето,но този проблем си остана,какво трябва да направя за да си реша проблема

кола

КАК ще свети сондата нали би трябвало да има емулатор когато е на газ Виж на бензин е друго но от нея не трябва да гасне само си дал парите има друго нещо някой датчик а като гасне загряла ли е колата и гасне на газ или на бензин
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
      КАК ще свети сондата нали би трябвало да има емулатор когато е на газ Виж на бензин е друго но от нея не трябва да гасне само си дал парите има друго нещо някой датчик а като гасне загряла ли е колата и гасне на газ или на бензин
      със старата сонда ми гаснеше и на газ и на бензин,а с тази само на газ,а емулатор нямам сложен,защото майстора ми каза,че бил слойил някакво реле

Коментар

Тая лампа не е за ламбда сондата а за някакъв проблем по горивната система. Най вероятно гасненето и светенето нямат много общо. Просто намери свестен майстор да ти настрой газовата уредба.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

значи проблема е в газовата уредба,така ли да разбирам,а задължително ли е да имам ламбда емулатор

Коментар

kleopatra0 написа:
            значи проблема е в газовата уредба,а задължително ли е да имам ламбда емулатор
            Препоръчитгелно е но чак пък задължително на тоя мотор.

Коментар

S_BANKOV написа:
              kleopatra0 написа:
              значи проблема е в газовата уредба,а задължително ли е да имам ламбда емулатор
              Препоръчитгелно е но чак пък задължително на тоя мотор.
              В следствие на това ли се дължи големия разход на газ

Коментар

Не мисля че това е причината, по скоро си трябва настройка и профилактика на изпарителя и газанализатор

Коментар

S_BANKOV написа:
                  Не мисля че това е причината, по скоро си трябва настройка и профилактика на изпарителя и газанализатор
                  +1 Ламбдасимулаторите се слагат, за да не трупа колата грешки и да си работи нормално на бензин.Не би следвало да ти се повиши разхода на газ заради това, че нямаш монтиран симулатор.След като има някакво реле, което според майстора ти решава проблема, предполагам го е направил да ти се рестартира компютъра... или да прекъсва лабдата...Каквото и да е направил не е решение против трупането на грешки, но няма от него да е проблемът на газ.Послушай колегата и отиди някъде да ти орпавят празния ход на газ и да регулират смесите.Няма да почне да гори 9/100 на газ, но ако гори примерно 15, може да посмъкне надолу в зависимост от града и стила на шофиране.Много зависи и кога прехвърляш на газ, студена ли е колата и на какви растояния караш.Ако палиш на бензин и хвърляш веднага или почти веднага на газ или направо на газ си палиш, после след 2-3-4км. гасиш колата, тъкмо като е загряла, ще гори много зимата, няма как...Но това е само за информация, почети из форума, има доста неща изписани в раздела за газовите.Успех
                  Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха

Коментар

благодаря на всички за съветите

Коментар

Working...
                    X