От около 3 месеца вече карам колата, навъртял съм около 1000км предимно градско с нея и разходът не ме кефи особено. Не вземам 1000+лв заплата и съм принуден, да газифицирам и този "курник". Понеже не намерих сходна тема, пускам тази, в която ще задам няколко въпроса и евентуално ще си снимам детайли от монтажа. Въпросът който най ме притеснява е, как ще монтирам смесителя и кихалката. Входат на всмукателният колектор е 72мм. но се пада леко в наклон и клапата ще "овисва", та на всичкото отгоре няма и как да свия маркуча за да събера смесителя. Има ли да се продават отделно кихалки от смесител? Или идеи с какво да заместя маркуча от смесителя до дебитомера.Ако пък някой колега има 1.8 с обикновена газ и снима за да го видя нагледно, ще е повече от идеално Поздрави.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монтаж, обикновена газова coupe 1.8
Collapse
X
-
вие ме взехте за маймуна май а? Значи 95%от колите са с инжекциони щото не може а? То и аз съм устроен да ям пилешки пражолки само ама ям и хляб вярно че ми е по кофти на червото ама ... Сега да не си говорим глупости, с пари всеки може вие сте пичове и си карайте газовите инжекциони аз като просто провинциално момче ще си монтирам и то сам обикновената газова. Сега моля някой който може да изкаже мнение по въпроса който съм задал, пък тез дето искат да ме убедят, в това, че трябва да е инжекцион да ми направят едно дърение под формата на всичко нужно аз сам ще си го сложа .
Коментар
-
Продават се отделно кихалки и смесители, стига да отцелиш точния размер, НО колегите са прави, каквито и кихалки и духалки и клапи да слагаш ще смениш поне две филтърни кутии и поне един дебитомер. Върне ли газ по тръбата става мармалад. И ако все пак решиш кихалки задължително на филтърната кутия две и на маркуча преди дебитомера. Може да потърсиш и инфо как се правят кихалките не е голяма философияКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
аз съм с този мотор в марея и на всичкото от горе с проста газова, че неще и да гърми мама и стара сигурно е развалена.Та кихалката ми е в едно със смесителя/наи удачния вариант -дели мотора от дебитомера, кутия и т.н./,оригиналния маркуч заместих временно/вече 5 година/ с подходящ по размери маншон картерните газове в природата.Снимки мога ама утре по светло.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
marea-ta написа:аз съм с този мотор в марея и на всичкото от горе с проста газова, че неще и да гърми мама и стара сигурно е развалена.Та кихалката ми е в едно със смесителя/наи удачния вариант -дели мотора от дебитомера, кутия и т.н./,оригиналния маркуч заместих временно/вече 5 година/ с подходящ по размери маншон картерните газове в природата.Снимки мога ама утре по светло.
Коментар
-
durex_a написа:marea-ta написа:аз съм с този мотор в марея и на всичкото от горе с проста газова, че неще и да гърми мама и стара сигурно е развалена.Та кихалката ми е в едно със смесителя/наи удачния вариант -дели мотора от дебитомера, кутия и т.н./,оригиналния маркуч заместих временно/вече 5 година/ с подходящ по размери маншон картерните газове в природата.Снимки мога ама утре по светло.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
wizard88 написа:от кога 1.8 на мареа и купе са еднакви?да не съм офф по темата ще кажа че и аз съм с обикновенна на 1.6 обаче е с метални колектори и никога не е гърмяла,кихала и тн.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар