Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Метанова уредба на брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Метанова уредба на брава

на брава може ли да се сложи метанова уредба? не конкретизирам кой двигател,защотото моята е 1.6,а на един приятел 1.4 и двамата искаме да си слагаме та ми е интересно възможна ли е тази модификация без да навреди на колата (знам,че си зависи и от човека,който я слага но..) вие му разбирате такаче се надявам на компетентни мнения.Благодаря ви в аванс

Съвсем принципно казано - няма абсолютно никакъв проблем. Единствено трябва да се помисли за укрепване на задния мост, предвид тежестта на бутилките. Само че има доста разлики мижду тебе и приятеля ти - ти си с пълна инжекция, а той е с моно и при него нещата ще са доста по опростени.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Аз съм с метанова уредба, 2 бутилки по 5 кг, аванс процесор, колата става по-тежка и 1.4 се задъхва по баирите, а и не само За градско става..
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Благодаря за отговорите,а да попитам има ли съществена разлика в разхода между 1.4 и 1.6 (след дадената модификация).Благодаря предварително.

Коментар

За разхода не знам как е на 1.6, но при мене на 1.4 със 7кг метан (7лв) - 140км градско в Бургас, което на бензин ми излизаше към 10л, т.е. 16-17лв

Коментар

А във какво трябва да се състои това:"укрепване на задния мост"?spark ти как си го решил този проблем?Кой и къде ти е слагал метановата уредба?Колко ти струваше?
            Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
            Обичам Родината,мразя държавата!

Коментар

Предишния собственик е слагал уредбата в Пловдив и ми каза, че му е излязло 1500лв всичко. Не знам укрепвано ли е нещо изобщо. По-скоро не.

Коментар

Абе изобщо доста е сложна работата с тоя метан!Ако нещо се обърка само ядове и излишни пари(най-вече заради "разбирачите" които ги слагат метановите уредби)!И на по-новите модели става все по-сложно да се излъже електрониката и т.н.Доста се рових насам-натам из Нет-а и пак нищо конкретно!!!Всеки казва зависи на какъв майстор ще идеш-да ама за добрите майстори се чака и то доста А също чувам,че и мощността на колата падала драстично(20-30 коня,а това вече е прекалено )spark при теб как е стоят нещата с мощността?
                Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
                Обичам Родината,мразя държавата!

Коментар

Да, има осезаема разлика, но при мен и без това не ми харесва динамиката на 1.4 и може да се каже, че съм свикнал. Проблема е, че нямам паспорт за метановата уредба защото така взех колата и засега се оказва доста трудно да намеря в Бургас и наоколо някой да ми издаде такъв "китап"

Коментар

Working...
                  X