Значи всичко си беше нормално до като ,ми падна на оферта да си напълня резервоара с бензин и така 1 месец карах на бензин само без да използвам газовата уредба и така накрая когато останах с малко бензин реших да заредя газ защото ми е много по изгодно.И така сложих 20 тина литра газ и когато реших да обърна на газ колата угасна в движение,не ще да тръгне газта и това е .При мен на газ се обръща когато на свободна дам газ и така над 3000 оборота обръща на газ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с газовата ми уредба Landi Renzo
Collapse
X
-
още информация
исках да попитам дали някой има идея какво може да е станало и дали аз сам бих могъл да го отстраня,благодаря предварително на всички които ще се включат в темата ми.Намирам се в Италия и гледам да спестя ако мога първо защото тука е нещо страшно с тия механици.При повечето при които съм отишъл ми казаха че била стара като динозаврите и не искат да се захващат.Само 1 стар майстор намерих и той ми каза след нова година да го търся .
-
Аз до колкото виждам това е сбор от няколко газови. :D Първо това не е ЛАНДИ РЕНЦО а е само ЛАНДИ. Електрониката *ламбда контрола* е ЛЕС 95 а изпълнителния механизам е за по стария тип което не може да се управлява с тази електроника. Най вероятно иска да се настрой и да се провери дали всичко е наред а и да смени степ-мотора за да може да се управлява от електрониката.
Коментар
-
qnisZ написа:Аз до колкото виждам това е сбор от няколко газови. :D Първо това не е ЛАНДИ РЕНЦО а е само ЛАНДИ. Електрониката *ламбда контрола* е ЛЕС 95 а изпълнителния механизам е за по стария тип което не може да се управлява с тази електроника. Най вероятно иска да се настрой и да се провери дали всичко е наред а и да смени степ-мотора за да може да се управлява от електрониката.
Коментар
-
ivan_pop написа:Дали има захранване на газовите клапани може да провериш с пробна лампа след като превключиш на газ.А аз се обзалагам,че газовия клапан не затваря. :P Макар че не е в това проблема да не работи на газ.
Коментар
-
Пробвай с кабел да подадеш ток директно на магнитният клапан, чуй дали цъка. Провери си кранчето на бутилката.. да не би пък да си спрял подаването и да си забравил! Предполагам, че бутона освен автоматично обръщане има и ръчно. Обърни на ръчно и дай контакт, клапана пак трябва да се чуе дали отваря! Ако пак не иска, разбери дали стига газ до изпарителя, тук вече ти го оставям за домашно, вариантите са няколко виж кой ще е по лесен за теб. И в крайна сметка тази газова за 6 години каране, обслужвана ли е?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар