Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв изпарител за 250к.с.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какъв изпарител за 250к.с.

Колеги, иамм един въпрос към вас...Става въпрос за мощен изпарител за около 200к.с. До тук колата е с томасето артик(уж предвиден за коли до 240 к.с.), който за мен е пълен боклук. ЧИсто нов не можа да захрани 190 коня форд скорпио 24кл. Обърнах нет-а наопаки и видях една руска статия за "тунинговане" на артик, с което достигал горе-долу заводски зададените си параметри. И как да няма нужда от такова преправяне, след входа за газ-та който е 8мм тръба, следва стеснение 4мм, след което 3.5мм?!?!? Разширих отворите, но въпреки това във високите има проблем особено след захлаждането. Очевидно с този глупав изпарител няма да стане работата.Та ПРЕПОРЪЧАЙТЕ изпарител за около 250к.с., тъй като колата я очакват известни доработки и не е лошо да има запас. Аз лично четох за Меджик, Романо и Заволи, като за сега най-много добри отзиви съм прочел за Меджик, но все пак ако може да споделитe мнение и препоръка.
    Alfa 75 1.8 Turbo

Ако ще е един пробвай с Magic Power.Aко ще са два - Magic Compakt, с 2 такива захраних едно S6 2.7T, с един не стана работата.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Еми... едва ли ще намериш каквото ти кажа, ама съм виждал капа 2.0 турбо с изпарител Стефанели, модел BIG GEO. Не мога да кажа как работи колата, беше в сервиза на хората, които ми монтираха преди години ГИ-то. Лошото е, че като питах вносителите преди 2 месеца за този модел, вдигнаха рамене и казаха че нямат.А.. мислил ли си за два редуктора свъзрани паралелно в общ изход? Ще работят на едно налягане, но ще имаш двоен дебит.
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

emzo написа:
        Ако ще е един пробвай с Magic Power.Aко ще са два - Magic Compakt, с 2 такива захраних едно S6 2.7T, с един не стана работата.
        Аз с два Меджика захраних един МЛ АМЖ 6.3 с 530кс. За захранването зависи и налягането и температурата на газта а и от значение е и въртенето *скороста* на водата през тях.

Коментар

Аз точно за меджик пауър питах, него го дават до около 350к.с., а хора казват, че са правили и по-големи двигатели с такива, но исках да "почерпя вода от извора" така да се каже. Толкова ми трябваше, ще отивам на вариянт меджик вероятно. АКо все пак някой може да предложи нещо друго - да заповяда.
          Alfa 75 1.8 Turbo

Коментар

Re: Какъв изпарител за 250к.с.

Da_Fuse написа:
            Колеги, иамм един въпрос към вас...Става въпрос за мощен изпарител за около 200к.с. До тук колата е с томасето артик(уж предвиден за коли до 240 к.с.), който за мен е пълен боклук. ЧИсто нов не можа да захрани 190 коня форд скорпио 24кл. Обърнах нет-а наопаки и видях една руска статия за "тунинговане" на артик, с което достигал горе-долу заводски зададените си параметри. И как да няма нужда от такова преправяне, след входа за газ-та който е 8мм тръба, следва стеснение 4мм, след което 3.5мм?!?!? Разширих отворите, но въпреки това във високите има проблем особено след захлаждането. Очевидно с този глупав изпарител няма да стане работата.Та ПРЕПОРЪЧАЙТЕ изпарител за около 250к.с., тъй като колата я очакват известни доработки и не е лошо да има запас. Аз лично четох за Меджик, Романо и Заволи, като за сега най-много добри отзиви съм прочел за Меджик, но все пак ако може да споделитe мнение и препоръка.
            Артика колега не е пълен боклук ,ефективен е до около 160 коня и разликата с по- слабия "аляска"(например) е малко по-големия дебит заради 8мм- та тръба на "артика" и подгряването на газта и на входа и на изхода на газта от кадето идва и ефективноста му ,която е до -25 C Не с този изпарител не можеш да си правиш експерименти ! Аз лично съм с такъв на 2.0 турбо 155 к.с и го тестувах по родните магистрали съвсем скоро ,при мен не дава фира колега !
            Кара fiat Croma turbo i.e LPG, R Clio 1.8 16v

Коментар

Аляска-до 130 коня.Артик - до 150 - 160.Меджик - до 220 - 240.
              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
                Меджик - до 220 - 240.
                За кой Меджик става дума компакт или по мошния. Аз лично тествах компакта но му сложих два изхода с добро подгряване *скорос на водата* и си храни без проблем 286кс. на едно БМВ 4.4л. а клиента е малко особняк обича да кара на пълна газ по магистралата и си държи 50гр. на газта. Така че не е никак за потценяване. Тези чехи май си знаят работата а и техните дюзите са доста добри смачкват почти всички италянски по бързина и дълговечнос.

Коментар

Това за кой меджик се отнася, за меджик компакт или за пауър, който го дават до 350к.с.? Благодяря за бързите отговори!
                  Alfa 75 1.8 Turbo

Коментар

Лошото че не помля точно кой беще от първите меджици внесени в БГ. по размери мисля че беше компакта но мисля че имаше 8мм. тръба *може и аз да съм я преработил, беше преди година и половина* така че може да е и двата вида или преработен.

Коментар

Компакта е с 6мм на входа.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Емо то не пречи да съм я преработил на 8мм. При нас се случва да се моднат някой неща за които знаеш че има ресурс за повече. Подчератавм че мошноста на изпарителя зависи много и от температурата е трябва и да има и дебита. Аз съм виждал и изкуствено повишаване на мошноста *изпарената газ* като се навие тръбата около някоя друга тръба през която е пуснато да минава охлаждаща течнос *подгряват не изпарената газ предварително*. Виждал съм и друго което не е за препоръчване да го правите навита около аспуха.

Коментар

qnisZ написа:
                          Емо то не пречи да съм я преработил на 8мм. При нас се случва да се моднат някой неща за които знаеш че има ресурс за повече. Подчератавм че мошноста на изпарителя зависи много и от температурата е трябва и да има и дебита. Аз съм виждал и изкуствено повишаване на мошноста *изпарената газ* като се навие тръбата около някоя друга тръба през която е пуснато да минава охлаждаща течнос *подгряват не изпарената газ предварително*. Виждал съм и друго което не е за препоръчване да го правите навита около аспуха.
                          Мила родна картинка и все пак не мога да разбера, какъв е смисъла от раздуването на мотора до 250 коня и слагането на газ. Че е за евтино, за по-евтино е. Каквито и модификации да правиш, тия 250 коня (как точно сте ги изчислили, не зная) ще поизмрат с газта. Ако ще си гъзар, карай си на бензин ( и тайно му сипвай керосин да бръмчи) и си свиркай.

Коментар

Проблема е че хората не искат да плащат повече като може по малко. Даже съм правил и АМЖ 63 на газ а е 530кс.

Коментар

Да си купиш амг 63 и да го караш на газ

Коментар

Working...
                              X