Здравейте! Облицовах си бас касата в багажника с велтер и сега искам да направя същото и с газовата бутилка щото ме дразни.Въпросът ми е ще има ли някакви проблеми, тъй като тя прави конденз и не знам да не се засили като я облицовам.Пък гледам тръгнала е съвсем леко да хваща ръждичка на едно място.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Облицоване на газова бутилка???
Collapse
X
-
kolev написа:по принцип не трябва да има конденз по бутилката. това е признак че вътре се изпарява газ, но към изпарителя трябва да ходи течна фаза а не изпарена газ. конденза по бутилката може да значи проблем със сондата.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:kolev написа:по принцип не трябва да има конденз по бутилката. това е признак че вътре се изпарява газ, но към изпарителя трябва да ходи течна фаза а не изпарена газ. конденза по бутилката може да значи проблем със сондата.Fiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
-
veselin10 написа:kolev написа:по принцип не трябва да има конденз по бутилката. това е признак че вътре се изпарява газ, но към изпарителя трябва да ходи течна фаза а не изпарена газ. конденза по бутилката може да значи проблем със сондата.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
kolev написа:по принцип не трябва да има конденз по бутилката. това е признак че вътре се изпарява газ, но към изпарителя трябва да ходи течна фаза а не изпарена газ. конденза по бутилката може да значи проблем със сондата.
Коментар
-
По принцип може да се случи когато бутилката е в купето на автомобила и парното работи добре а през ноща е било студено. :D Но при положение че е топло а се поти е признак че не е добре. Газта се изпарява в самата бутилка а това е проблем при по голям пробег замтъзва и минаваш на бензин. :D
Коментар
-
защо има конденз по тръбите за студена вода - студената вода поглъща топлина от въздуха и влагата от него /въздуха който изстива/ кондензира по студената повърхност.защо след каране на пропан-бутан има конденз по бутилката и тя се изстудява - пропан-бутана преминава от течно в газообразно състояние вътре в обема на бутилката. този процес поглъща топлина от въздуха отвън и влагата от него кондензира по бутилката. изпаряването на пропан-бутана обаче трябва да става очевидно в изпалителя.при метана не знам как е. логично е бутилките да изстиват тъй като той се съхранява в газово състояние и при разширяването на тоя газ се поглъща топлина, но вероятно значително по-малко от изпаряващ се пропан-бутан в бутилка.а случая със студената бира е ясен :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар