Здравейте колеги нуждая се от помощ фиатчето ми гори 16 на 100 газ опитах се да го засеча на бензин ама като превключа на бензин и почва да ми прекъсва и някой път като е на свободна гасне...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Типо 1.6 висок разход
Collapse
X
-
Три полюсни свещи на газ не работят така хубаво както нормалните еднополюсни.Изкарай я извънградско и тогава я обърни на бензин и покарай по-динамично да се поосвести малко и виж дали ще гасне после.Преди да се впуснеш в смяна на каквото й да е провери основните неща които касят разхода на газ-> филтър на газовия клапан,въздушен филтър и пренастройка.EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Аз карам с такива от 5,а не от 10лв комплекта...и с отработено масло,щото си е мазно на допир-за к’во да наливам ново като е същото?!Като те гледам от какво започваш да нищиш проблемите с разхода на газ смятам за напред да игнорирам мненията ти в техническите разделиEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
На свършил двигател от кадето и да почниш, все до моргата за нов ще стигнеш, ,колкото до разхода, той на първо е място свързан със състоянието на мотора ,какво да говорим за свещи, делка и настройки,те са от значение, ако всичко друго по мотора е наред!Моята фифи лично е производство 1989 и съм съумял да я приведа в отлично състояние ,разхода на газ при мен е повече от приличен за 155 коня,така че единственото което правя е да помагам на колеги ,ако желаят разбира се!Лек ден.Кара fiat Croma turbo i.e LPG, R Clio 1.8 16v
Коментар
-
За да работи една кола добре на газ, е желателно и на бензин да работи както трябва.Най-простото нещо което можеш да направиш, а и първото задължително е да идеш на диагностика (около 20лв).По нагоре са писали за филтрите - важни са.Има МНОГО неща които могат да окажат влияние на работата на газ.Палиш ли я на бензин ?На какви разстояния караш и как ?Термостата как е ? Филтри сменял ли си ?От кога е разхода ?Нормално ли си върви колата ? Има ли инерция ?Обикновена газова или с ламбда контрол ?Всичко по въздух, вакуми, запалване наред ли е ?Изпускателната система как е ?И още доста неща мога да питам пряко свързани с разхода но първо отговори на тези.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар