Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висок разход на бензин/газ - Браво 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Висок разход на бензин/газ - Браво 1.6

Здравейте колеги!Купих си Бравото(1.6 16V с металните колектори) преди 3 месеца и му смених всякакви консумативи. На бензин не иска да работи като хората, веднъж му сипах 11 литра бензин и минах 50км с тях, после трябваше да ме дърпат :D На газ я засякох, че ми дава разход 17-18 градско, което според мен е космически много.С изпарител на Мимгаз съм.(преди 5000 км са му сменяни мембраните)Също така ми държи 2000 оборота в началото докато загрее, но понякога и когато е загряла ги държи... На бензин се отказах да я карам, но ако дадете идея от къде може да е такъв разхода, няма да ви се разсърдя :D От както взех колата смених: ремъци, ролки, масло, алтернатор, рейка, вакуумите ги поскъсиха малко, че се бяха напукали в краищата, стъпковото моторче го изчистиха уж, маркуча за въздуха на газовата е сменен, също така съм махнал средното гърне и крайното оригиналното и в момента съм с SuperSprint(слагат ги на Пежо 106)Поздрави!

Защо купи кола в такова състояние?По проблема ти смятам, че имаш за смяна просто температурен датчик. Завит е на термостата, с жълта глава, не е скъп.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Имам един който уж работи, ако ги искаш го давам за една бира Смених го преди една седмица, просто за да проверя нещо и установих че и стария и новия си работят
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

wwalker написа:
        Защо купи кола в такова състояние?По проблема ти смятам, че имаш за смяна просто температурен датчик. Завит е на термостата, с жълта глава, не е скъп.
        Защото не знаех, че е в толкова окаяно състояние, а и нямах повече пари в наличност.

Коментар

На тоя ’Mimgas’що му смени мембраните-един нов е 50лв-тея турските нее рентабилно да им сменяш мембраните-по-добре нов
          Brava 1.6 16+ АГУ(Landi Renzo)

Коментар

Градско в София - около 13,5литра. На газ също съм стигал 18, но на доста къси разстояния - около 5 км на ден(по 2.5 км в едната посока). Изпарителя ми е същата пръчка Поне беше нов, но май е все тая.
            Кара - Фиат Браво, 1.6, 16V, 103 магарета, метални колектори, 1996г. бензин - газ

Коментар

Re: Висок разход на бензин/газ - Браво 1.6

burning_ice написа:
              Също така ми държи 2000 оборота в началото докато загрее, но понякога и когато е загряла ги държи... На бензин се отказах да я карам, но ако дадете идея от къде може да е такъв разхода, няма да ви се разсърдя :D
              Проверка на въздушен филтър и всички въздуховоди. Почистване на въздуховодите и стъпковото моторче (МПХ).Провери си свещи и кабели.Ако всичко е ОК, откачи акумулатора за една нощ и на следващия ден запали колата на бензин и я остави да загрее.
              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

anttonn написа:
                На тоя ’Mimgas’що му смени мембраните-един нов е 50лв-тея турските нее рентабилно да им сменяш мембраните-по-добре нов
                Е що 20 да е повече от 50?

Коментар

ми то 20лв мембрани и 20-30лв труд
                  Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                  Втората......пак същата!
                  (_-_)______////_______(_-_)
                  Punto75-Вече на жената!
                  Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

bmahob написа:
                    За това казах,че е по-добре нов На Landi Renzo-то 2-пъти му сменяха мембраните и разхода не намаля-сега с Fema-та-14л. гас-180км.извън-за градско още не мога да кажа
                    Brava 1.6 16+ АГУ(Landi Renzo)

Коментар

bmahob написа:
                      Тези пари за труд и за смяна на изпарителят ще ги вземат, стига да има кой да ги даде.

Коментар

Working...
                      X