Здравей те приятели на фиат форума Smile ще се радвам да се запозная с хора които обичат марката фиат .... Карах три години Опел Астра 1,4 16v служими вярно и никакви проблеми съм нямал но с тези горива и да не загубя много пари реших да я продам докато не съм на тотален минус. Много умувах исках да си купя хубава кола но така и нищо не ми хареса върнах се в доброто старо време когато баща ми имаше Уно 1.0 модел 84 година и реших да потърся за хубаво Уно 92 година 1,4 бензин бижу ще кача снимки и ще ви го покажа SmileИмам малко въпроси и искам , някои които е по - наясно да ми обясни ....Колата има Газова уредба Ловато така я взех приблизително колко трябва да ми гори в града колата извън града имам оригиналната книжка и там пише 9,4 разход на бензин в града извън града 5,7 разход не съм ги проверявал на газ това на колко ще се равнява.Мога ли да му сложа турбо и как стоят нещата ?На колко км се сменя приблизително оригиналния съединител ?Мерси предварително на всички които отговорят на темата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Уно (Fiаt Uno) купено преди 2 месеца
Collapse
X
-
Аз имах Уно,но 1.5.Разходът на газ градско ми се въртеше около 12/100 газ,но при положение,че колата си беше развита да си върви доволно,а извън почти 10 ама тая кола аз лично не можех да я карам нормално,защото просто си върви яко и човек трудно се сдържа.Предполагам с нормално шофиране няма да паднеш под 10/8 съответно градско/извънградско.Просто 1400-1500 кубика си искат гориво освен въздух.Съединител се сменя като му дойде времето.За турбината колкото и банално да звучи ще кажа,че на всичко може да се сложи.Конкретно 1.4 мотора е с 80,5 цилиндри.Предполагам,че ще паснат бутала и сегменти от 1.4 Уно или Пунто турбо(те сигурно и оригиналните ще държат на поносимо налягане) както и изпускателния колектор с турбината,но мен ако питаш карай си я така.Достатъчно си върви атмосферна,а и е ще е доста по-надеждна и евтина за обслужване и ремонти Чакам снимкитеEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
1.4 16 би трябвало да е пълен инжекцион.Газифицирането му по-културния начин е свързан с покупката на ГИ.Предполагам,че колегата се е преориентирал към газта като гориво,но най-вероятно е продал Астрата на добра цена и с част от парите е взел газифицирано Уно на цената на сносен газов инжекцион...което има логика,но иначе идеята за турбина и икономия не ми се връзва и на мен много...EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Момчета много ме зарадвахте с отговорите .... Снимки ще кача тетя дни просто работя петък - събота - неделя и няма как да стане да направя снимки и да сложа.Разхода ми е 12-13 градско / 9-10 извън и ми е страно нормално ли е или не ? Астрата я продадох отгледна точка на това , че цената и лесно падна и докато мога да и взема парите до някаква степен купих я за 6200 лв - 2008 година , продадена за 4000 лв - 2012 година. Слагането на газ означаваше тая кола да остане за мен доста още 1100 - 1400 лв газовия инжекцион.4 месеца не си харесах кола и се спрях на Уно защото от малък исках да карам такава и така , купих го за 1400 лв преди 2 месеца до сега съм дал още 300 лева (номера , ремъци , масло , рокли , 2 маншона и прехвърлянето в това число). Колата ми хареса супер много още като отидох да я видя на огледа и си я купих и съм супер доволен от всичко. Сега мисля да си взема 4 гуми Bf goodrich или Sava 165/70/13.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар