Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прекъсване в ниските обороти при ускорение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Прекъсване в ниските обороти при ускорение

Дилемата е следната. Когато карам на газ и включа по-голяма предавка, но оборотите са ниски, при самото наемане на колата, има едно еднократно прекъсване и колата после си набира нормално. Прави го адски често, но само при тези обстоятелства. Ходих при газаджията и той забеляза, че при това явление, газовият комп. губи бензиновите времена за адски кратко време. Каза ми да си почистя масите на екуто, но няма ефект. На човека му дотегна вече от мен. Моля помагайте с някакво решение.
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Ех Дянкооооо, пиши на хората с къв ГИ си, кви щуцери, ква рейка )))Аз па веднага ти казвам пълна осцилограма в момента на прекъсването
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

оффф.. спа още ProGas e компа. Рейката е Valtek 3 ома. Щуцерите не ги знам какви са. Изпарител Томасето. Осцилограма ама аз съм си още без кабел. Чакам сега от ebay.

Коментар

Значи ще караш така, докато дойде.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ако дойде Доста време го чакам вече. Накрая или той ще дойде или ако ако си съгласен, аз ще дойде при теб

Коментар

Невпръскване се получава когато даден цилиндър не пали, така е направено бенз.еку за да пази катализатора. Понеже газовото еку е след бензиновото то копира. По този начин установих на моята каручка(мареа 1,6 99г пластмасов колектор) че е заминала бобината.Разликата е че при мен го правеше над средни обороти и при натоварен двигател(климатик фарове и т.н) .Така че те съветвам да почнеш от кабели, свещи, бобина и най-добре е ако имаш някой познат от който да взимаш за проба.Имай едно наум че тези двигатели са много капризни от към запалителна система

Коментар

Ако ходиш при Петко и Илия нищо няма да ти оправят. не са им ясни нещо нашите мотори 1,6 и бенз.компове. вдигнаха ръце от моята.
              Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
              Ex.Opel Astra

Коментар

и според мен може да се окаже нещо кофти по запалването
                Брава 1.6

Коментар

Това бе единия от проблемите който не можах да отстраня докато бях с Тамоната.При по богата смес прекъсването намалява но не изчезва напълно.С новия полски компютър това вече го няма.Пробвах със смяна на свещи и намаляване на разтоянието им но без ефект.ПроГас не е ли по евтин вариант на Тамона?Дано Емо да разкрие проблема!
                  еx-fiat bravo 1.6 16V
                  now-fiat marea 1.8 16V

Коментар

Прогас - за 4 цилиндъра, леко орязан, но нищо съществено.TGStream до 8 цилиндъра - флагмана им btw днеска настроих едно Ауди А6 2,7т битурбо с TGStream, Magic редуктор и матрикс рейки. Заспа зверчето.Не е лоша тамоната, просто не се разбира с всяко ЕКУ @klima - драсни на л.с. какво ЕКУ си сложил
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Свързан ли е кафявия кабел към бобината или ги брои вируално оборотите. Това се получава от него, понякога не може да преброи оборотите и спира да чете и дюзите.

Коментар

Ами освен да пробвам с друга бобина. Кабелите ми са на около 2 години, марката им е Tesla. Свещите са NJK иридиум, така, че се съмнявам да е от тях. За оборотите, ще те излъжа, но интересното е, че го прави от скоро. Преди нямаше проблеми.Бобините на двата 1.6 еднакви ли са?

Коментар

reter написа:
                          Бобините на двата 1.6 еднакви ли са?
                          Да
                          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
                            reter написа:
                            Бобините на двата 1.6 еднакви ли са?
                            Да
                            Ще потърся бобина за проба тогава

Коментар

Че защо ? На бензин прави ли така ?Видя ли, какво ти написа Янко ?При мен не броеше правилно оборотите и разкарах кафевия кабел и пуснах вируалните обороти.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X