Днес ходих при газаджия и тои ми каза "Ела след 2 седмици". Не мога да чакам толкова. Ако стане стане, ако ли не ще му мислим тогава :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монтаж на обикновенна газова на Брава 1.6
Collapse
X
-
Емулатор на какво си купил? Емулатор по принцип се казва устройството за инжекторите, а това за ламбда сондата се нарича симулатор. Ти какво си купил?И не забравяй да провериш със сапунена вода всички свръзки от където минава газта. Да няма бум после!"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Това кабелче, което се чудиш къде да свържеш - сложи го на плюса на клапана на редуктора. Така емулатора ще работи само когато си ба газ, т.е. редуктора бачка."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Ами такова ми дадоха с газовата. Но сега копчето не ми е проблемно, макар че ако има нещо което трябва да ме притеснява с него кажете. Проблема ми е следният: монтирах днес изпарителя и клапана. Всичко вървеше по вода. И доиде момента за емулатора. Свалих всмукателните и изпускателните колектори за да стигна до дюзите и да закача буксите на емулатора. Зглобих всичко и реших да запаля колата за да видя как ще работи на бензин с емулатора. Оказа се, че 4 цилиндър (от ляво на дясно) не работи Премерих с фазомер и се оказа, че ток до кабела на дюзата има, но нещо го няма на изхода на емулатора само за този цилиндър. При другите 3 всичко и наред. Къде според вас да търся проблема. Според мен е в емулатора и мисля да отида до магазина от който го купих да го сменя евентуално... Но като ги знам българските продавачи може и да ме изкарат мен виновен за това, че са ми продали калпав емулатор...
Коментар
-
vesko_brava_103hp написа:Ами такова ми дадоха с газовата. Но сега копчето не ми е проблемно, макар че ако има нещо което трябва да ме притеснява с него кажете. Проблема ми е следният: монтирах днес изпарителя и клапана. Всичко вървеше по вода. И доиде момента за емулатора. Свалих всмукателните и изпускателните колектори за да стигна до дюзите и да закача буксите на емулатора. Зглобих всичко и реших да запаля колата за да видя как ще работи на бензин с емулатора. Оказа се, че 4 цилиндър (от ляво на дясно) не работи Премерих с фазомер и се оказа, че ток до кабела на дюзата има, но нещо го няма на изхода на емулатора само за този цилиндър. При другите 3 всичко и наред. Къде според вас да търся проблема. Според мен е в емулатора и мисля да отида до магазина от който го купих да го сменя евентуално... Но като ги знам българските продавачи може и да ме изкарат мен виновен за това, че са ми продали калпав емулатор...
Коментар
-
Не е в емулатора а в кабелите му. Утре ще ги проверяваме с един приятел. А автоматично копче нямам как да сложа, защото съм с вакумен изпарител. А между дугото мога да се похваля, че карам колата вече на газ. Но не мога да се похваля по какъв начин :D Изключих дюзите от буксата направо и я паля направо на газ. А това копче нещо се ебава с мен... Синия кабел би трябвало да е за газовия клапан, а като го свържа него не пуска газ. Свързах белия и всичко е ок, но пък не свети лампичката, че съм на газ. Нещо не е наред...
Коментар
-
vesko_brava_103hp написа:А може ли малко съвети за регулирането на газта. Колата върви много, но като позагрее малко не държи обороти. А като е в движение още повече. Знам, че заради това, че съм с обикновенна газова не ги държи в движение, но не може ли да се направи нещо по въпроса?FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
popara801 написа:vesko_brava_103hp написа:А може ли малко съвети за регулирането на газта. Колата върви много, но като позагрее малко не държи обороти. А като е в движение още повече. Знам, че заради това, че съм с обикновенна газова не ги държи в движение, но не може ли да се направи нещо по въпроса?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар