Помогнете.Изпарителя е турски, но едва ли това е проблема.-Смених филтрите( въздушен, маслен горивен)-Махнах катализатора-Минах газ-анализатор на ГорублянеКакво още да направя, за да е нормален разхода. Извънградското е 10/100. Дайте съвет мноля ви че ще
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bravo 1.4 12vГолям разход, какво ли не правих. Писна ми вече
Collapse
X
-
Re: Bravo 1.4 12vГолям разход, какво ли не правих. Писна ми
Beco написа:Помогнете.Изпарителя е турски, но едва ли това е проблема.-Смених филтрите( въздушен, маслен горивен)-Махнах катализатора-Минах газ-анализатор на ГорублянеКакво още да направя, за да е нормален разхода. Извънградското е 10/100. Дайте съвет мноля ви че щеex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
-
Abarth. написа:Beco написа:Помогнете.Изпарителя е турски, но едва ли това е проблема.-Смених филтрите( въздушен, маслен горивен)-Махнах катализатора-Минах газ-анализатор на ГорублянеКакво още да направя, за да е нормален разхода. Извънградското е 10/100. Дайте съвет мноля ви че ще
Коментар
-
Beco написа:Abarth. написа:Beco написа:Помогнете.Изпарителя е турски, но едва ли това е проблема.-Смених филтрите( въздушен, маслен горивен)-Махнах катализатора-Минах газ-анализатор на ГорублянеКакво още да направя, за да е нормален разхода. Извънградското е 10/100. Дайте съвет мноля ви че щеex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Abarth. написа:Beco написа:Abarth. написа:Beco написа:Помогнете.Изпарителя е турски, но едва ли това е проблема.-Смених филтрите( въздушен, маслен горивен)-Махнах катализатора-Минах газ-анализатор на ГорублянеКакво още да направя, за да е нормален разхода. Извънградското е 10/100. Дайте съвет мноля ви че ще
Коментар
-
Beco написа:Abarth. написа:Beco написа:Abarth. написа:Beco написа:Помогнете.Изпарителя е турски, но едва ли това е проблема.-Смених филтрите( въздушен, маслен горивен)-Махнах катализатора-Минах газ-анализатор на ГорублянеКакво още да направя, за да е нормален разхода. Извънградското е 10/100. Дайте съвет мноля ви че щеex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Не съм съвсем сигурен, но този модел май не беше много удачен за обикновен изпарител. Колегата zgabrovski кара същата само, че с газов инжекцион и до сега не е оплакал от повишен разход. Вярно, че инжекциона не е за всеки джоб...... , но и от изпарител до изпарител също има разлика. Най-добри думи съм чувал за холандските трикамерни изпарители Виале - железни дори и след ремонт. За италианските сочат БРЦ като най-добри. Това, че Алфата е вървяла с турски изпарител не значи, че и Бравото ще върви със същия. Всеки двигател си има особености и заради това написах в началото, този модел не съм съвсем сигурен, но не върви с обикновен изпарител. Мисля, че някой от форума беше сложил обикновен, но така и не съм чел отзиви. Така, че консултирай с тези, които "му разбират" на този двигател и ще видиш на къде ще се наклонят везните.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
brat_John написа:Не съм съвсем сигурен, но този модел май не беше много удачен за обикновен изпарител. Колегата zgabrovski кара същата само, че с газов инжекцион и до сега не е оплакал от повишен разход. Вярно, че инжекциона не е за всеки джоб...... , но и от изпарител до изпарител също има разлика. Най-добри думи съм чувал за холандските трикамерни изпарители Виале - железни дори и след ремонт. За италианските сочат БРЦ като най-добри. Това, че Алфата е вървяла с турски изпарител не значи, че и Бравото ще върви със същия. Всеки двигател си има особености и заради това написах в началото, този модел не съм съвсем сигурен, но върви с обикновен изпарител. Мисля, че някой от форума беше сложил обикновен, но така и не съм чел отзиви. Така, че консултирай с тези, които "му разбират" на този двигател и ще видиш на къде ще се наклонят везните.
Коментар
-
На бравото не съм с инжекцион, а с обикновена с изпарител BRC и емулатори... Имала е и ламбда-газ контрол но някой е свил блока с моторчето което регулира газта.Разхода е около 9/100 градско и 8/100 извън, но е "удушена" до краен предел а щях да забравя - сложих и jetspark след него разхода падна, иначе преди това си беше 11-12/100 градско.Мисля че с един изпарител BRC ще се "родиш"... Дори и втора употреба - сменяш му мембраните и забравяш.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
9,5 градско без да я спъвам. 10,5 с постоянно включен климатик и около 8 на дълъг път с обикновенна газова BRC AT90E без никакви емулатори. Около 1 месец ми трябваше докато я наглася ( Беше свързано и с подмяна на някои части).Сигурно и още ще го смъкна като си сменя кабелите на свещите щтото са леко пробили (Като ги пипна ми гарантират невероятно електрическо изживяване).
Коментар
-
zgabrovski написа:На бравото не съм с инжекцион, а с обикновена с изпарител BRC и емулатори... Имала е и ламбда-газ контрол но някой е свил блока с моторчето което регулира газта.Разхода е около 9/100 градско и 8/100 извън, но е "удушена" до краен предел а щях да забравя - сложих и jetspark след него разхода падна, иначе преди това си беше 11-12/100 градско.Мисля че с един изпарител BRC ще се "родиш"... Дори и втора употреба - сменяш му мембраните и забравяш.
Коментар
-
tomazo написа:като за начало смени изпарителя !и после сипвай само газ от ОМВ на цариградско посока Пловдив ,няколко пъти до горе и тогава пак сметни изчисленията как са !дано разхода не ти е голям от икономии и калпава гас ! Икономията бърка най-дълбоко в джоба
Коментар
-
Не JetSpark е аванспроцесор - променя ъгъла на запалването и така постига по-добро изгаряне а от там и намаляване на разхода. Преди да го сложа минавах 350-360 км с едно зареждане, а сега - 390-395. Зареждам винаги догоре и изчаквам да изгори газта до край.Колкото до това че на OMV са ти сложили 40 л. - могло е в този момент защитния клапан да не е сработил и бутилката да се е напълнила с пълен обем, това не е критерий че са измамници.И мен ме дразни тоя разход, мисля че е голям, но вече се убедих че тоя мотор "толкова си лапа" и оправия може да има само с газов инжекцион, но не ми се инвестира - не си заслужава.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар