Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo 1.4 12vГолям разход, какво ли не правих. Писна ми вече

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo 1.4 12vГолям разход, какво ли не правих. Писна ми вече

Помогнете.Изпарителя е турски, но едва ли това е проблема.-Смених филтрите( въздушен, маслен горивен)-Махнах катализатора-Минах газ-анализатор на ГорублянеКакво още да направя, за да е нормален разхода. Извънградското е 10/100. Дайте съвет мноля ви че ще

Re: Bravo 1.4 12vГолям разход, какво ли не правих. Писна ми

Beco написа:
    Помогнете.Изпарителя е турски, но едва ли това е проблема.-Смених филтрите( въздушен, маслен горивен)-Махнах катализатора-Минах газ-анализатор на ГорублянеКакво още да направя, за да е нормален разхода. Извънградското е 10/100. Дайте съвет мноля ви че ще
    Слагай качествен изпарител...ловато или брц,от значение е и то голямо
    ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Abarth. написа:
      Beco написа:
      Позволи ми да не се съглася и определено това не е отговора който търсих Преди Бравото имахме алфа 33 спортвагон. Изпарител пак турски. Разхода беше с климатика под 8 на извънградско. От изпарителя няма начин разхода да е толкова голям

Коментар

Beco написа:
        Abarth. написа:
        Beco написа:
        Позволи ми да не се съглася и определено това не е отговора който търсих Преди Бравото имахме алфа 33 спортвагон. Изпарител пак турски. Разхода беше с климатика под 8 на извънградско. От изпарителя няма начин разхода да е толкова голям
        Ми ако искаш се съгласявай,аз не съм те карал да се съгласяваш с мене а само давам мнение нали
        ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Abarth. написа:
          Beco написа:
          Abarth. написа:
          Beco написа:
          Позволи ми да не се съгласа и определено това не е отговора който търсих Преди Бравото имахме алфа 33 спортвагон. Изпарител пак турски. Разхода беше с климатика под 8 на извънградско. От изпарителя няма начин разхода да е толкова голям
          Ми ако искаш се съгласявай,аз не съм те карал да се съгласяваш с мене а само давам мнение нали
          Дай такова което ще помогне

Коментар

Beco написа:
            Abarth. написа:
            Beco написа:
            Abarth. написа:
            Beco написа:
            Позволи ми да не се съгласа и определено това не е отговора който търсих Преди Бравото имахме алфа 33 спортвагон. Изпарител пак турски. Разхода беше с климатика под 8 на извънградско. От изпарителя няма начин разхода да е толкова голям
            Дай такова което ще помогне
            Отиди при газаджии,които си разбират от работата да ти настроят врътките за горивото и въздуха

Коментар

Не съм съвсем сигурен, но този модел май не беше много удачен за обикновен изпарител. Колегата zgabrovski кара същата само, че с газов инжекцион и до сега не е оплакал от повишен разход. Вярно, че инжекциона не е за всеки джоб...... , но и от изпарител до изпарител също има разлика. Най-добри думи съм чувал за холандските трикамерни изпарители Виале - железни дори и след ремонт. За италианските сочат БРЦ като най-добри. Това, че Алфата е вървяла с турски изпарител не значи, че и Бравото ще върви със същия. Всеки двигател си има особености и заради това написах в началото, този модел не съм съвсем сигурен, но не върви с обикновен изпарител. Мисля, че някой от форума беше сложил обикновен, но така и не съм чел отзиви. Така, че консултирай с тези, които "му разбират" на този двигател и ще видиш на къде ще се наклонят везните.
              FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
              ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Този разход е ужасен!И без това се колебая за газ, все повече се чудя дали в момента е удачно решение монтирането на АГУ!
                FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
                FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
                FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

brat_John написа:
                  Не съм съвсем сигурен, но този модел май не беше много удачен за обикновен изпарител. Колегата zgabrovski кара същата само, че с газов инжекцион и до сега не е оплакал от повишен разход. Вярно, че инжекциона не е за всеки джоб...... , но и от изпарител до изпарител също има разлика. Най-добри думи съм чувал за холандските трикамерни изпарители Виале - железни дори и след ремонт. За италианските сочат БРЦ като най-добри. Това, че Алфата е вървяла с турски изпарител не значи, че и Бравото ще върви със същия. Всеки двигател си има особености и заради това написах в началото, този модел не съм съвсем сигурен, но върви с обикновен изпарител. Мисля, че някой от форума беше сложил обикновен, но така и не съм чел отзиви. Така, че консултирай с тези, които "му разбират" на този двигател и ще видиш на къде ще се наклонят везните.
                  Мерси, точно някой такъв чакам да си каже мнението :P . Все пак мисля, че 10 си е много. Не питай като пуснем климатика какво става

Коментар

като за начало смени изпарителя !и после сипвай само газ от ОМВ на цариградско посока Пловдив ,няколко пъти до горе и тогава пак сметни изчисленията как са !дано разхода не ти е голям от икономии и калпава гас ! Икономията бърка най-дълбоко в джоба
                    фиатче Браво 2.0

Коментар

На бравото не съм с инжекцион, а с обикновена с изпарител BRC и емулатори... Имала е и ламбда-газ контрол но някой е свил блока с моторчето което регулира газта.Разхода е около 9/100 градско и 8/100 извън, но е "удушена" до краен предел а щях да забравя - сложих и jetspark след него разхода падна, иначе преди това си беше 11-12/100 градско.Мисля че с един изпарител BRC ще се "родиш"... Дори и втора употреба - сменяш му мембраните и забравяш.
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

9,5 градско без да я спъвам. 10,5 с постоянно включен климатик и около 8 на дълъг път с обикновенна газова BRC AT90E без никакви емулатори. Около 1 месец ми трябваше докато я наглася ( Беше свързано и с подмяна на някои части).Сигурно и още ще го смъкна като си сменя кабелите на свещите щтото са леко пробили (Като ги пипна ми гарантират невероятно електрическо изживяване).

Коментар

zgabrovski написа:
                          На бравото не съм с инжекцион, а с обикновена с изпарител BRC и емулатори... Имала е и ламбда-газ контрол но някой е свил блока с моторчето което регулира газта.Разхода е около 9/100 градско и 8/100 извън, но е "удушена" до краен предел а щях да забравя - сложих и jetspark след него разхода падна, иначе преди това си беше 11-12/100 градско.Мисля че с един изпарител BRC ще се "родиш"... Дори и втора употреба - сменяш му мембраните и забравяш.
                          Jetspark свещи ли са И все пак дори и с изпарител BRC разхода ти е бил голям. Не мога да се съглася че е от изпарителя. Сложихме турски щото бяхме доволени от изпарителя на "Алфата", не заради икономията (разликата беше май не повече 30 лв, а пък и стана бързо закарахме я сутринта на обяд си я взехме иначе трябваше доста да чакаме за "Ловато") Но това е мое мнение може да не съм прав. Емулатор не сме слагали, а ходихме при младежите от "Горубляне" - mashinehead и те казаха, че са отрязали подаването на грешки към компа и е така. Сега колата няма ядове преди като се минат 10 км и не щеше да пали на бензин, всичко сега обаче е ок, така, че съм доволен от това решение на проблема :P

Коментар

tomazo написа:
                            като за начало смени изпарителя !и после сипвай само газ от ОМВ на цариградско посока Пловдив ,няколко пъти до горе и тогава пак сметни изчисленията как са !дано разхода не ти е голям от икономии и калпава гас ! Икономията бърка най-дълбоко в джоба
                            Винаги сме сипвали на ОМВ, докато се оказа, че вместо 35 литрова бутилка имаме 40. Зареждаме вече на Лукоил и сме доволни. Там си ми сипват колкото си е бутилката :P . А и ако сипя на друго ОМВ какв е разликата в газта

Коментар

Не JetSpark е аванспроцесор - променя ъгъла на запалването и така постига по-добро изгаряне а от там и намаляване на разхода. Преди да го сложа минавах 350-360 км с едно зареждане, а сега - 390-395. Зареждам винаги догоре и изчаквам да изгори газта до край.Колкото до това че на OMV са ти сложили 40 л. - могло е в този момент защитния клапан да не е сработил и бутилката да се е напълнила с пълен обем, това не е критерий че са измамници.И мен ме дразни тоя разход, мисля че е голям, но вече се убедих че тоя мотор "толкова си лапа" и оправия може да има само с газов инжекцион, но не ми се инвестира - не си заслужава.
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Working...
                              X