Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем на бензин след слагането на газова

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем на бензин след слагането на газова

здравейте нов съм във форума и имам нужда от помощ.Сложих си газова на бравото 1.4 12в и първите 2 дни беше добре нямаше проблеми нито на бензин нито на газ, но след това започна да ми прави проблем на бензин.На газ върви добрре но като обърна на бензин оборотите падат и колата трагва да угасва.Дори когато е запалена на място на бензин угасва.Махах клеми на акумулатора махах куплонга на компютъра но няма оправяне. Моля дайте съвети

да не се е запушила дюзата ? .. или трябва да се ходи на диагностика..помпата подкачва ли ?
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Намирисва на смесване на горивото - провери си газовия клапан.
      Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

По мои наблюдения компютъра си чисти грешките след около поне 20 минутно разкачане на клемите на акумулатора.Може и да бъркам,но при мен съм забелязал,че става така.Моята също спря да пали на бензин още на другия ден след монтажа на газовата и ходих при газаджиите да ми добавят един емулатор на ламбдата.Сега и инжектора и ламбдата минават през него и се прекъсват,когато автомобила работи на газ.А преди да сложат емулатора имах едно реле да прекъсва само инжектора и тогава спря да работи на бензин.Явно за този компютър е важно да се прекъсва и ламбдата.Помпата спира ли ти при работа на газ?Ако са я прекъснали дали при минаване на бензин се включва?Провери тези неща.Ако смесва гориво трябва да отидеш при газаджиите да си го оправят,това значи ,че не спира притока на газ при работа на бензин,т.е. не се задейства газовият клапан.
        Fiat 1.4 12V
        Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
        Да си втори значи да си първи сред загубилите.
        Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

fuel injekcion написа:
          да не се е запушила дюзата ? .. или трябва да се ходи на диагностика..помпата подкачва ли ?
          подкачва си помапата

Коментар

valentino321 написа:
            По мои наблюдения компютъра си чисти грешките след около поне 20 минутно разкачане на клемите на акумулатора.Може и да бъркам,но при мен съм забелязал,че става така.Моята също спря да пали на бензин още на другия ден след монтажа на газовата и ходих при газаджиите да ми добавят един емулатор на ламбдата.Сега и инжектора и ламбдата минават през него и се прекъсват,когато автомобила работи на газ.А преди да сложат емулатора имах едно реле да прекъсва само инжектора и тогава спря да работи на бензин.Явно за този компютър е важно да се прекъсва и ламбдата.Помпата спира ли ти при работа на газ?Ако са я прекъснали дали при минаване на бензин се включва?Провери тези неща.Ако смесва гориво трябва да отидеш при газаджиите да си го оправят,това значи ,че не спира притока на газ при работа на бензин,т.е. не се задейства газовият клапан.
            когато колата работи на газ помпата си работи, когато обърна на бензин работи като се помпи педала на газта

Коментар

1. откачи акумулатора поне за 10 мин. ако не се оправи-2.затвори крана на бутилката и карай на бензин
              LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
              ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

На мен ми намирисва на прецакана самоадаптация. Това е моно инжекция и се оправя с едно реле на ламбда сондата което да прекъсне сигнала при работа на газ. Мисля че светкаше чека *не съм сигурен за чека* но няма проблеми с адаптацията.

Коментар

Working...
                X