Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo 1.6 GT разход газ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Bravo 1.6 GT разход газ?

Колеги скоро сложих ГИ Tamona Progas 4 комплект изпарител Tomasseto с вграден газов клапан (уж от новите), бутилката ми е 50литра БРЦ. Навъртял съм му около 1000км за сега ми дава разход 8,5 и като предимно от 200км преминавам 150 извънградско и около 50 градско и тогава ми го дава 8,5. И повечето пъти сме около 3ма човека в колата, единия е над 100 :D :D :D . Колата е с пластмасовите колектори и другата скоростна кутия на 100км/2400оборота предимно извънградско я карам от 90 до 120 но в повечето време поддържам 100-110. На бензин с това каране ми гори 5,8-6 а на газ излиза че гори 8 все с един и същ начин на каране. Колата е без катализатор на неговото място е резонатор, със спортен филтер е които си има термощит и допълнително е изолиран по към калника за да може да взима студен въздух. Аз се надявах извънградско да ми гори около 7 а то 8 и малко. Ходих тази седмица да ми намалят малко газта, и промяна пак няма, колата върви повече на газ в ниските обороти от колкото на бензина в диапазона от 1000 до 3000, педала на газта и стана много нервна леко като и натиснеш газта и дига предницата а на бензин не така, покара я един приятел на газ и вика аванса ти е много голям. Гледам колегите с малко по стария мотор, който стои на 3к оборота със 100 на 5та им дава по нисък разход от моята колиба. Градско не съм я засичал, аз я засичам като ми свърши газта напълно сипвам и примерно 20лв и карам докато свърши. И сега не знам може ли да гори повече заради този спортен филтър, дали и от това че имам такава голяма бутилка.
    Fiat Bravo 1.6 GT
    Stilo 1.9JTD - ex

Напълно е възможно да гори повече заради спортния филтър. Даже е задължително според мен.
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

На твоя приятел му кажи, че когато тамоната почне да променя аванса на ЕКУ-то, има бутилка от най-скъпото уиски от мен Ся за разход не ми се спори, щото не съм запознат колко ще харчи при 2500рпм на 5та, но да приемем за верни данните ти, то6 разход на бензин + 20% от 4то поколение ГИ = 7.2 газ не чакай под тази стойност.Та ако ти гори 8 газ - 20% = 6.4/100 бензин при 100км/ч искам и аз такава скоростна кутия, друг е въпроса , че каталожните данни са 6 при 90км/ч
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Бензиновият разход по борд ли е, или по зареждане и километри?
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Ами не по борд колега, заредих 18литра минах 300км на бензин с каране 90-100. Както казва колегата по-горе трябва г/д към 7 и малко да ми гори газ извънградско а тя гори 8 другото което на ниските предавки е по пъргава на газ с каране до 3 а като вкл 5та предавка на газ по слабо набира от колкото на бензин пак в този диапазон от 2до3 пък и нагоре де. Не знам мисля да си изчистя МАП сенсора, така и така мисля че ми прави проблеми, някой път като я пусна на свободна и колата се форсира до 3 пада до 2 до 1 пак до 2 до 3 и така играят оборотите това ми е го правила 4-5 пъти в последните 1000км.
          Fiat Bravo 1.6 GT
          Stilo 1.9JTD - ex

Коментар

Working...
          X