Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с газта при топъл двигател Фиат Стило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моля за малко помощ и за вашите мнения колеги.От две седмици имам стило-то 2003 1.6 16в купих го с газ от Италия БРЦ-джениус.На бензин нямам никакви проблеми пробата беше София Петрич София и Фичо прави следния номер:Когато загрее в нормални параметри т.е. стрелката на температурата застане в средата на скалата и е на газ остава на около 1500 оборота и колкото и да натискам педала на газта не се форсира на повече от 2000.Светва Енжин фаилюр загасвам двигателя стартирам се движа добре около 2 -3 мин. на газ после пак същото.Включа ли на бензин нямам проблем.Записаната грешка е 0638-проблем с дроселова клапа разглобих я почистих- нямам забележки.За сега карам на бензин и след 4-5 паления даже изчиства грешката от таблото.Пуснах темата в раздел бензинови двигатели но не е за там според мен проблема е в ГИ,а той е слаган през декември 2004 г. имам всички документи за него.Ако знаете читав специалист-газаджия в София моля дайте координати.Благодаря на всички които се опитват да помогнат в този сайт.Между другото за първи път имам Фиат и съм приятно изненадан.
    Renault 9 1.4 /88
    Opel Astra 1.6 /92
    Opel Astra 1.6 /95
    Lancia ZETA BIG SHIP
    Fiat Stilo 1.6 /2003

БРЦ имат сервиз в Дружба някъде около ОМВ-то като се спуснеш от Цариградско, но не знам какви са им способностите. Искаш ли едно предположение? - Изпарителя вкарва течна газ в смукателния колектор. Получава се повишено налягане и за това ти светва чека. - Това е само преположение и колата трябва да се види от специалист.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Проблем с газта при топъл двигател Фиат стило

Такааааа.Всичко излезе от настройките на ГИ.Намерих читав майстор - Иво и се намира до Шкода еура тек в Надежда в София.И наистина ми реши проблема като много внимателно ми обясни ,че газта в Италия и газта в България нямат нищо общо.Наложи се на два пъти да прави настройките първо на място а после в движение че първия път на място нещо не се получи и Фичо започна да гасне на ниските обороти на газ ама после ги оправи в движение, доволен съм и благодаря на всички които коментираха темата и помогнаха.И действително като се замисля като купих колата нов внос от Италия бутилката с газ беше пълна повече от половината а проблемите започнаха след като я регистрирах и започнах да сипвам по нашите газстанции.Нямам коментар за нашите горива.
      Renault 9 1.4 /88
      Opel Astra 1.6 /92
      Opel Astra 1.6 /95
      Lancia ZETA BIG SHIP
      Fiat Stilo 1.6 /2003

Коментар

същия проблем

Имам същия проблем. Стилото гасне понякога на газ , когато изключвам от скорост оборотите падат и не се задържат към 800 както при бензина. Светва ми чека както при колегата, а после като запаля двигателя в началото като че ли се дави, след това отпушва и всичко си изглежда ОК. Правих неколкократно настройки на газта, но проблема си остана. Газ . уредба е Бардолини. Досега обаче не са ми правили настройки в движение и моля за контакт тел.или адрес на майстора Иво от Надежда , който е решил проблема на колегата. е-мейла ми е nrouss@netbg.com

Коментар

Re: същия проблем

nrouss написа:
          Имам същия проблем. Стилото гасне понякога на газ , когато изключвам от скорост оборотите падат и не се задържат към 800 както при бензина. Светва ми чека както при колегата, а после като запаля двигателя в началото като че ли се дави, след това отпушва и всичко си изглежда ОК. Правих неколкократно настройки на газта, но проблема си остана. Газ . уредба е Бардолини. Досега обаче не са ми правили настройки в движение и моля за контакт тел.или адрес на майстора Иво от Надежда , който е решил проблема на колегата. е-мейла ми е nrouss@netbg.com
          Това е, защото караш с голяма скорост примерно 80 и нагоре и като дадеш на свободна количеството газ намалява и въздушния поток, който влиза я измества и колата гасне. Поне при мен беше така, като я купихме имаше 1 гъба от пред в дупката където води до въздушния филтър, но я махнахме. Мисля, че е от това
          Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

При мен се оказа само от настройките но Иво ги направи в движение след около 10 -15 мин каране из Ндежда.Иво-газаджията се намира като застанеш срещу Шкода еура тек от лявата страна има два зелени гаража.Току що се връщам от рейд София-Петрич-София заредил съм 42 литра минал съм 440км и малко въртене из Петрич и София т.е. смесен разход в колата има още газ като свърши ще допълня темата и ще кажа разхода макар че всички знаете че това е доста относително.Впечатлен съм от Фиат-а.
            Renault 9 1.4 /88
            Opel Astra 1.6 /92
            Opel Astra 1.6 /95
            Lancia ZETA BIG SHIP
            Fiat Stilo 1.6 /2003

Коментар

Working...
            X