Здравейте банда,от два месеца карам Fiat Bravo 1.4 12V .Автомобила е роден през лятото на 1997г.до тук е преживял 58000км. Разхода му в градски условия е 8л/100км,а извън градски е 6.6км./100км.Дали да му сложа ГАЗ и ,ако е ДА посъветвайте ме каква да бъде уредбата.Мислех за метан,но първо е много скъпо и второ бутилката ще ми смачка задницата.Благодаря Ви.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Bravo 1.4 12V "ЗА" и "ПРОТИВ" газов
Collapse
X
-
при моментните цени не е изгодно както преди два месеца напримерно не може да знаем какво ще са цените занапред :D всичко зависи от това колко км гараш годишно и още колко време мислиш да я карашза този двигател без проблем може да сложиш обикновена газова уредбано ако караш повече - може и метанс газ може да очакваш около 9/100 градско и 7,5 извънградскотова са около 3-4 лева спестени на 100 кмза около 12 - 13 000 км ще и изкараш парите
-
За близо два месеца навъртях 2000км.С предната ми кола Mitsubishi Lancer 4WD 1.8 karburator 1988г. бях на газ,там разхода ми беше 13л./100км,но едни пичове в един сервиз се заклеха че, ще я направят да гори 9/100 и успяха.На година наистина навъртам около 12-13000 км.Така че,май ще слагам газова.Благодаря ви.Fiat Bravo 1.4 12V
Коментар
-
В момента съм със същия проблем!И по мойте сметки излиза че за околко 12 000 се избива инвестицията!плюсове:-ниска цена на горивото, не се запушват части по горивната система, равномерна работа на двигателя при добре регулирана АГУминуси:-гърнетата се скапват по-бързо, ламбда емулатори и съответно проблеми с ECU то, ограничен обем на багажника, допълнително тегло, зимата има чувствително увеличен разход спрямо бензина, вероятност да се скапе бензиновата помпа ако не е направено всичко както трябва, честа смяна на въздушен филтър, по-лесното запушване на катализатора, преглед-АГУ(разход)Всичко това е според мойте лични наблюдения, съобразени и със старата ми кола, с която минах към 25 000 на газ за 1 година!Днес мога да я монтирам, но съм в ужасна дилемаFIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
FIAT Stilo 1.2 16V LPG
Коментар
-
Stoyo написа:В момента съм със същия проблем!И по мойте сметки излиза че за околко 12 000 се избива инвестицията!плюсове:-ниска цена на горивото, не се запушват части по горивната система, равномерна работа на двигателя при добре регулирана АГУминуси:-гърнетата се скапват по-бързо, ламбда емулатори и съответно проблеми с ECU то, ограничен обем на багажника, допълнително тегло, зимата има чувствително увеличен разход спрямо бензина, вероятност да се скапе бензиновата помпа ако не е направено всичко както трябва, честа смяна на въздушен филтър, по-лесното запушване на катализатора, преглед-АГУ(разход)Всичко това е според мойте лични наблюдения, съобразени и със старата ми кола, с която минах към 25 000 на газ за 1 година!Днес мога да я монтирам, но съм в ужасна дилемаFiat Bravo 1.4 12V
Коментар
-
Abarth. написа:Само ще ти кажа,че аз сложих газова и съжалявам много....FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
brat_John написа:Abarth. написа:Само ще ти кажа,че аз сложих газова и съжалявам много....ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Abarth. написа:.....И аз я сложих като бензина беше 2лв и газта 0.85стотинки,тогава колата и вървеше добре и ми излизаше на много тънката,но ето сега след 6-7 месеца колата ми вече НЕ ВЪРВИ,харчи много на газ,а газта вече не е толкова по евтина от бензина...като сметнеш разходите от газовата,пораженията по колата от газовата и газта излиза едно и също да караш на бензин и газ+едно хубаво набиване с 450лв за инсталациятаFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
Каквото и да говорим, АГУ-то според мен е паразитна система!Освен това, много хора се заблуждават, че като сложат АГУ всичко си остава само с тази инвестиция, нека ако има човек сложил газ и не е отишъл поне веднъж при някой "специалист" който да му настройва врътките и да вика:" иди пробвай", да сподели къде е монтирал системата!Просто изведнъж с повишеното търсена на евтино гориво, всякакви леваци се хванаха да монтират газови уретби а от това качеството на услугата падна жестоко!Питам ги аз едни, имат ли наблюдения по отношение на проблема с трупане на грешки, а те викат, това не е нещо за което трябва да мислиш, ела да я монтираме ние ще се погрижим за всичко!Миналата година когато монтирах АГУ-то на Самарата знаех, че възможните проблеми при тая кола са малко защото тя е доста по-опростена от Фиата, в който има какви ли не електронни компоненти-потенциални проблеми!Зимата не е сезона на газта и определено разхода(градско) става сериозен дори колата да ти е в изправност!Една от причините е самата газ, в която компоненти се смесват по-различен начин, поради което намалява октановото число! Това ми го каза човек, който работи на газостанция! И другото е, че както знаете ако температурата на охладителната течност не е оптимална се нарушава режима на изпарителя, а честото палене на студено е именно повод за такова нарушение в работата му!FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
FIAT Stilo 1.2 16V LPG
Коментар
-
газфтино
Зависи при какви майстори ще ходиш и дали правилно ще работи колата Ако е всичко както трябва - няма да има проблем ако пипаш сам може да се развали само НО имайте напредвид като при мен като сложих газ и все си викам нали е евтино и минавам много повече километра от преди пътуване всяка седмица поне 250 км.
Коментар
-
Stoyo написа:Каквото и да говорим, АГУ-то според мен е паразитна система!..... и т.н.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Здравейте колеги,работата с газта е ясна-по добре бензин,ами имам едно предложение:Нека да намерим начин нашите коли да горят по малко на бензин и нека ,ако някой има виждане по въпроса да го сподели.Сиромах човек-жив дявол.С пари всеки може,номера е с по-малко пари (ако може без е най-добре),но хайде няма да се правим на цигани.Нека заедно да намерим начин да променим разхода на бензин. Няма начин да няма начин.Според мен 5/100км. е идеалният вариянт за нашите коли.Българите сме нация техническа и всеки търси начин да подобри или изобрети нещо.Мисля ,че вместо да се караме по форумите бихме могли да се обединим и да постигнем нещо.Мога да споделя като начало,че има значение къде зареждаме с бензин,за два месеца смених 5 видни бензиностанции в града и от всичките автомобила ми предърпваше и менеше оборотите.Бях готов да ходя на елкон,но заредих на Шел и всичко се оправи.Сега веч 7-8 пати зареждам от там и нямам проблеми.Разхода зависи много от качеството на бензина ,маниерите на каране и други такива фактори.Преди години карах москвич 412,разхода ми беше 10л/100км.Смених жигльорите с на Шкода 120 и разхода ми падна на 8л./100км. е верно и мощноста падна малко,но гореше по-малко.По това време имаше криза за бензин и всеки литър беше ценен.Fiat Bravo 1.4 12V
Коментар
-
alex911 написа:......Според мен 5/100км. е идеалният вариянт за нашите коли....vesko написа:......Нека против газта да се изкаже някой с "имах АГУ, ама това и това, така и така, махнах я и се родих". Е такъв просто НЕМА! Май колегата Abarth е единствения, ама не виждам да се е обосновал....Stoyo написа:......нека ако има човек сложил газ и не е отишъл поне веднъж при някой "специалист" който да му настройва врътките и да вика:" иди пробвай", да сподели къде е монтирал системата!....FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар