Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На газ работи като двутактов двг като загрее - ГИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На газ работи като двутактов двг като загрее - ГИ

Проблемът ми е следният: след като загрее колата, започва да работи точно като двутактов двигател - отчетливо се чува работата на цилиндрите (пърди като трабант), и няма мощност. Докато е студена всичко е ОК. Сега и постановката под капака да опиша:Редуктора вече е Томасето. Там всичко е ОК - проверено. Налягането което подава към рейката е 1.3 бара, инжекторните времена на газовите инжектори са 1:1 с бензиновите - без корекция (софтуера така каза). Инжекторите са Стефанели - с червен белег (т.е. с най-голям дебит). Самата рейка се намира зад радиатора, и като се включи перката цялата горещина отива право в газовите инжектори. Газовият инжекцион също е Стефанели (т.е. компютъра).Сега да поумувам и да кажа какво мисля: мисля, че като загрее започва да работи на 2 цилиндъра, защото не се разбалансира двигателя, просто няма мощност и оборотите не са много стабилни след натоварване, на ПХ след като поседи 2-3 секунди се стабилизират. Според мен едната двойка инжектори дава фира като се нагрее (при мен рейката е съставена от 2х2 инжекторни групи). Най-вероятно от жегата почва да прави ядове. Вие какво мислите?
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Хайде аз да поразсъждавам, че заранта ти четох ПДФ-а.Червените инжектори са за по-мощни двигатели.За 1.6 е даден пример да са белите. Не е фатално де, предлагам да намалиш налягането на редуктора, за да увеличиш газовите времена или по-малки дюзи.Не знам колко са бързи ама все си мисля, че не трябва да са 1:1 с бензиновите.Измести рейките встрани някъде, до 25-30см маркучи не е проблем.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Еми Стефанели са от най-бързите инжектори, работеха чудесно на 1.8 на времена от порядъка на 2ms. При намаляване на налягането започва да работи по-кофти, затова го оставих на 1.3 бара. Но ще пробвам, по принцип на 1.05 бара би трябвало да работи прекрасно тази система. А за дължината на маркуччите.. мислиш ли че 25см. не е проблем? Според мен си е сериозна дължина
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Все си мисля че не може газовото и бензиновото време да са еднакви , и това идва от конструкцията на газовите дюзи. На всички ги та които съм виждал времената на газ са с коефициент поне 1,3 спрямо бензиновото.

Коментар

Synthy написа:
          При намаляване на налягането започва да работи по-кофти, затова го оставих на 1.3 бара. Но ще пробвам, по принцип на 1.05 бара би трябвало да работи прекрасно тази система. А за дължината на маркуччите.. мислиш ли че 25см. не е проблем? Според мен си е сериозна дължина
          На тоз двигател и по-ниско налягане не е проблем - 0.85бара примерно.Аз съм пробвал с 10см и с 30см - работи си прекрасно.Щуцерите на рейката, на колко са разпробити ? И там ти е разковничето, но първо си избери налягане и тогава ще играеш с диаметъра, че е зависим от налягането.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Еми не знам на колко, а нямам и възможност да проверя (слагани са на свален колектор). Мисля че бяха на 3мм. Ама... проблем с тях нямам, имам проблем след като колата загрее, и то непостоянно, т.е. не е гаранция, че след като загрее веднага ще се скапе, може да мина 50км и тогава да започне да работи като трактор, може да мина и 5км. Преди това всичко е както трябва.

Коментар

Не, не, не говоря за щуцерите в колектора, а тези, които са на рейката.При условие, че ги сваляш от 131к.с. кола и ги слагаш на 103 к.с. със сигурност ще са големи и може да пробваш да компенсираш с по-ниско налягане на редуктора.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

я провери кабелите на инжекторите за нагоряло, преди 1 седмица имах такъв случай, само че с фобос
                Брава 1.6

Коментар

Свалям ги от 115кс, не от 131 (1.8 без вариатор). Ще проверя за нагоряло, за това не се бях сетил.

Коментар

Ами и така да е, развий един щуцер и с шублер или свредло виж на колко е разпробит.Колкото и да са бързи, нагласи кривата на празен ход да са с коефициент 1.3 поне.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Чакай сега, ти за кой точно щуцер говориш? На рейката имам само инжектори. За техните щуцери ли иде реч, на които се слага маркучето и отива към колектора? Не знаех, че се свалят.

Коментар

Ей тия горните:бронзовите или каквито са там
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аха, разбрах. Еми.. добре, май ще ги измеря (като ги сваля), обаче.. искаш ли да ми кажеш защо да правя всички тези упражнения с мернето и човъркането по времената и налягането? Проблемът ми е, че след даден момент колата работи като на 2 цилиндъра. Това какво общо има с размера на щуцерите/дюзите? Това започна да се случва преди единмесец, тогава го направи за първи път, и от тогава става все по-често. Преди това не съм имал ядове от този характер.

Коментар

Доколкото си спомням, прехвърляш инжекциона от едната кола на друга, без да го настроиш наново - ако е така - затова.Редуктора на стефанелите е бил на едно налягане, сега си на друго , почваш всико отначало.Ама съм сигурен, че ще ти трябват и по-малки щуцери.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Това с липсата на настройки е минало. Вече е настроен инжекциона. Оправих се с проблема с кабелите - имам си пълен достъп до газовото ЕКУ. Значи остава само да изместя с 30см. За смяна на щуцери.. ще видим, след като засека сега разход с този редуктор, тогава. Ако е както трябва (т.е. хареса ми) - няма да пипам (първи принцип на монтьора: ако нещо работи - не пипай!)

Коментар

Working...
                              X