Колеги, днес ми се случи следното - беше ми свършила газта и когато отидох да зареждам клапана изключи, когато колонката беше отчела едва 7лв..което прави около 5 литра газ. Опитахме се да дозаредим , но отново не се получи - просто нещеше да поема повече газ. Попринцип ми е 20 литра газовата и досега не ми е правила никакъв проблем. Дали самия клапан се е прецакал нещо и просто затвяря при доста по-ниско налягане ? Другото, което ме учуди е че пък по показанията на манометърчето , бутилката е пълна ?Какъв е проблема според вас и къде в София мога да отида да я погледнат ?Мерси предварително !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със зареждането на газ - изключи прекалено рано ?
Collapse
X
-
Газта свърши да. Дори и да е имало останало е било някакво минимално количество. Със сигурносто трябваше да събере повече от 5 литра.Какво представлява точно тази сонда..обяснете ми ако може , защото не съм много запознат с газовите уредби? Какво точно кара вентила, от който се зарежда газта да прекъсва зареждането след като достигне дадено налягане ?
Коментар
-
не съм пробвал нямах време просто. А възможно ли е поплавъка временно да е запецнал някаде и затова да не отчита правилно и затова да е прекъснало зареждането толкова рано? Попрочетох малко из интернет и ми станаха ясни някои неща ) Може ли евросондата да се свали и да се провери дали всичко е наред? В смисал сложна операция ли е или може да се направи в домашни условия ?
Коментар
-
Пробвай с една твърда тел да натиснеш съчмата на зареждачката понякога блокира, другия вариант е поплавъка да е блокирал, пробвай с плътен удар по бутилката с юмрук но си обвии ръката с нещо. Ако не стане и с зареждане на друго място просто ще трябва да се свали поплавъка /евросондата/Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
salovv написа:еми смятам, че е евросондаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Пробвай да заредиш на друга газстанция.На мен 3 пъти ми го прави тоя номер на една и съща бензиностанция. На магистрала Тракия, ОМВ на Пазарджик посока София, абе на тази дето монтираха камера.И там се опитаха да обвинят колата.Не се вкарвай в някакви кофти филми.Най-вероятно проблеми нямаш.Успех!LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
FIAT STILO 1.6 16V 2002г.
Коментар
-
Еми няма начин да се е насабрала газ, защото ми беше свършила като отидох да зареждам - карах на бензин.А колкото до бензиностанцията - пробвах и на друга и абсолютно същото - зареди 5 литра и просто спря !Ходих до един сервиз тука в софия ( Powergas мисля че се казваше ) и момчетата ми казаха, че най-вероятно е от сондата, някое клапанче се е прецакало и трябва да се отвори и да се погледне, но чак другата седмица. Евентуално за нова сонда ми казаха около 100 лева с монтажа. Незнам дали е нормална цената.Какво мислите вие ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар