И тъй, пичове, срам-несрам имам следния проблем и ще ви помоля за консултация. От година и нещо имам газова (LPG) на колата и винаги пълня бутилката до горе. Проблемът е, че никога при зареждане не е изключвала колонката отведнъж, винаги започва да "трака" към края на пълненено до безкрайност. Тествано е на всички вериги бензиностанции. Последния път помолих да я оставят да видим докога ще спре. Спиране няма - "натъпка" още 3-4 литра и продължаваше колонката да си "трака".За инфо - евросондата и пълначката са BRC-Italy. Евросондата, пълчначната тръба, резбовите накрайници и лещите са чистонови.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газовата не изключва при зареждане на бутилката до горe
Collapse
X
-
Оф Живко,Живко.Това съм го говорил поне 20 пъти по срещи,като сме били заедно,ама сигурно не си ме чул.Нищо и няма на колата.Всичко е от станцията на която си зареждал.Ако е от Еко е напълно разбираемо.Там ми се е случвало преди най-често.Но имам и случаи и на други вериги.И то се получава така.Стоя си аз отзад и чувам как клапана затваря до количеството,което зареждам реално,а след това брояча продължава да си брои.Случва се.Затова и никога не пълня до горе.Не пълних де,щото сега съм на метан знаеш как е.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
20 литра пълен обем, а би трябвало да изключва на 16, което е стандартното 80%. 3-4 литра за този обем са си сериозно количество. И още едно доуточнение - евросондата ми е за монтиране на 90 градуса - сиреч - с вертикална ос и няма как да се обърка с накланяне на бутилката. Митаче, никога, на никоя верига бензиностанции, при каквото и да е налягане на манометъра в колонката, при каквато и да е температура не ми е изключвала. Винаги продължава да си "трака".Добре, тогава - ще формулирам въпроса така: Как да накарам пълначката да изключва "отведнъж", а не да трака до безкрайност? Идеи?
Коментар
-
Като си сложиш електрически клапан преди бутилката на по-ниско налягане да затваря,но не мисля,че е добра идея.И всъщност незнам дали е осъществима.Трябва по-скоро да се провери как изключва подаването на газ от колонката.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Колега, отскоро и аз съм на газ и то със същата сонда, само че е за 30 градусов монтаж. Досега съм я пълнил 3-4 пъти догоре и само един или два пъти изключи както трябва и както ти искаш. Чух, че зависи от помпата на колонката, но реших да си слагам по 20 лв. и да не се занимавам. Когато пълня догоре казвам на момчето да не я оставя да трещи ако не изключи от раз. Иначе бутилката ми е 33 литра и пълни до 26 и нещо....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар