Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ми малко помощ за свързването с Tamona

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ivan_pop написа:
    За да си сигурен,направи си кабел за USB.Аз в началото на тази година се опитах да си направя безжична връзка с ГИ(различни модели).Използвах един адаптер през Блутуут HC-05.Оказа се че тази безжична връзка работи отлично с Полските ГИ,а с останалите не иска.Възможно е и при теб да е същия случая.Май от програмата на ГИ зависи!?Опитай с това http://www.sirius-pcb.com/index.php?...talog&show=600
    Линка не отваря нищо конкретно освен сайта на сириус.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Избираш език и отваряТози модул работи отлично с Тамона и не само
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Като ходих да си купувам такъв за уредбата,преди да си направя моя,от изпробваните 2-3 броики в магазина никои не хапеше.Тогава бях пуснал тема и имаше коментар от колега,къде е проблема,но съм забравил вече.Общо взето маи има и дефектни и човекът си го беше купил и оправил.
        Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха

Коментар

Този модул от линка иска и драйвер и правилно да се свърже.Освен това има настройки на порта в компютъра и в програмата на ГИ.Модула трябва да се настрои за ниво 5V.
          OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

и на 3.3в ТТЛ работи с тамоната.Това е най-доброто решение след ОРИ кабела Не е като да не съм пробвал ))
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ivan_pop написа:
              Този модул от линка иска и драйвер и правилно да се свърже.Освен това има настройки на порта в компютъра и в програмата на ГИ.Модула трябва да се настрои за ниво 5V.
              Е,щом съм бил с парите в джоба и готов да го купувам съм се запознал какво иска,но въпреки това не подкарах няколко такива под XP 32bit. и Win7 64bit.Иначе от четеното тук и там,наистина това е наи-доброто решение,но нямам никакви излишни пари сега да го тествам,купувам и наново да се занимавам само за спорта,а ми се иска да му помогна на момчето.Ще чакам да изкочи някои с друг кабел...

Коментар

Aми то няма много философия, отиваш във Викиват или подобен магазин с лаптопа и го връзваш, изцирика ли нов хардуер фаунд, купуваш.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Na4ko_0 написа:
                  Като ходих да си купувам такъв за уредбата,преди да си направя моя,от изпробваните 2-3 броики в магазина никои не хапеше.Тогава бях пуснал тема и имаше коментар от колега,къде е проблема,но съм забравил вече.Общо взето маи има и дефектни и човекът си го беше купил и оправил.
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=75158&start=30
                  Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
                  Alfa Romeo 147 1.9 jtd
                  Alfa Romeo 147 1.9 jtd

Коментар

@west421 за твоето мнение съм говорил,благодаря за включването.

Коментар

Ами нещо пропускаш явно.Варианти има най различни.Протокола за връзка с ГИ е UART.От там на татък нещо не е както трябва.Ако си при мен ще го решим проблема,а така дистанционно не мога да погна.
                      OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Мисля да взема колата и да се емна в някои сервиз където слагат Тамона да я вържат с оригиналния кабел,да знам поне,че е читав компютъра.Оттам нататък вече ако иска да му я настроиват там,ако иска аз,ще си направя нов кабел и ще му я настроя.Просто парите са много кът в момента,за да купувам насляпо каквото и да било...иначе за мен си щях да си го купя преходника,да си го имам,но това е положението.Щом имам някакви новини,ще споделя.Надявах се да съм объркал нещо елементарно и да съм го пропуснал,но всичко прегледах няколко пъти и е наред...

Коментар

Здравейте колеги. Позволявам си да помоля за помощ във вашия форум въпреки че притежавам друга марка автомобил. Обръщам се към автора на темата с молба да сподели дали и как е решил въпроса със свързването към компа. на Тамоната. От около седмица се боря и не мога да се свържа с него. Опитвам се да си "сътворя" диагностичен кабел и за целта си купих usb-ttl адаптер на 5V. Намерих си и букса от захранване за компютър. Адаптера работи-проверих го, върви си предаване и приемане като даже измерих напрежението на изходите и то е 5V.Премерени са напреженията на буксата на газовия компютър. Инсталирани са драйвери за адаптера и програмата за диагностика на Тамона. При стартиране на програмата същата се зарежда и си намира COM порта, но ми изписва че няма връзка. Разменях предаване и приемане - ефект никакъв. Пробвах с друга версия на програмата- ефект никакъв. Остава да намеря компютър с Windows XP че моя е със Windows 7, и да пробвам да изолирам буксите при свързването, но имам чувството че и това няма да помогне.Приемам всякакви идея и насоки. Благодаря предварително.

Коментар

Здравей, колега.Оправих се с проблема, като купих кабел, за койтодруг ми потвърди, че работи - от продавалника.Интересното е, че е с профилик чип, ако не се лъжа, с какъвто е и моята самоделка, която работи на Бардолини, но не и на Тамона-та.Това при правилно избрани TX RX и GRND, не помня вече какви драйвъри въртях, но се намират лесно, а и човека праща с кабела, ако искаш.Кабелът струваше около 20-25 лв.Иначе реното, за което в пускана темата след доста зор заработи нормално и дава разход от около 10-10,5/100 лятото без клима в града. Не зная колко гори извънградско или зимата, но и това ми стига Важното е, че момчето е доволно и си кара колата.

Коментар

Мерси за отговора колега. Явно наистина с PL2303 няма да стане, в смисъл с моя адаптер няма да стане. Чел съм доста и по принцип единица са хората които не са успели да осъществят връзка с въпросния чип и за жалост аз съм един от тях. Пробвах какво и как ли не и не става. По нататък ще си купя готов кабел и това е. Благодаря и весели празници.

Коментар

Аз ползвам кабел с PL2303 и се свързвам с всичко което иска Rx и Tx,включително Fobos и BRC.
                                OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Working...
                                X