ivan_pop написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябва ми малко помощ за свързването с Tamona
Collapse
X
-
Като ходих да си купувам такъв за уредбата,преди да си направя моя,от изпробваните 2-3 броики в магазина никои не хапеше.Тогава бях пуснал тема и имаше коментар от колега,къде е проблема,но съм забравил вече.Общо взето маи има и дефектни и човекът си го беше купил и оправил.Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
ivan_pop написа:Този модул от линка иска и драйвер и правилно да се свърже.Освен това има настройки на порта в компютъра и в програмата на ГИ.Модула трябва да се настрои за ниво 5V.Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Na4ko_0 написа:Като ходих да си купувам такъв за уредбата,преди да си направя моя,от изпробваните 2-3 броики в магазина никои не хапеше.Тогава бях пуснал тема и имаше коментар от колега,къде е проблема,но съм забравил вече.Общо взето маи има и дефектни и човекът си го беше купил и оправил.Fiat Bravo 1.4 12v Ex.
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Коментар
-
Мисля да взема колата и да се емна в някои сервиз където слагат Тамона да я вържат с оригиналния кабел,да знам поне,че е читав компютъра.Оттам нататък вече ако иска да му я настроиват там,ако иска аз,ще си направя нов кабел и ще му я настроя.Просто парите са много кът в момента,за да купувам насляпо каквото и да било...иначе за мен си щях да си го купя преходника,да си го имам,но това е положението.Щом имам някакви новини,ще споделя.Надявах се да съм объркал нещо елементарно и да съм го пропуснал,но всичко прегледах няколко пъти и е наред...Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Здравейте колеги. Позволявам си да помоля за помощ във вашия форум въпреки че притежавам друга марка автомобил. Обръщам се към автора на темата с молба да сподели дали и как е решил въпроса със свързването към компа. на Тамоната. От около седмица се боря и не мога да се свържа с него. Опитвам се да си "сътворя" диагностичен кабел и за целта си купих usb-ttl адаптер на 5V. Намерих си и букса от захранване за компютър. Адаптера работи-проверих го, върви си предаване и приемане като даже измерих напрежението на изходите и то е 5V.Премерени са напреженията на буксата на газовия компютър. Инсталирани са драйвери за адаптера и програмата за диагностика на Тамона. При стартиране на програмата същата се зарежда и си намира COM порта, но ми изписва че няма връзка. Разменях предаване и приемане - ефект никакъв. Пробвах с друга версия на програмата- ефект никакъв. Остава да намеря компютър с Windows XP че моя е със Windows 7, и да пробвам да изолирам буксите при свързването, но имам чувството че и това няма да помогне.Приемам всякакви идея и насоки. Благодаря предварително.
Коментар
-
Здравей, колега.Оправих се с проблема, като купих кабел, за койтодруг ми потвърди, че работи - от продавалника.Интересното е, че е с профилик чип, ако не се лъжа, с какъвто е и моята самоделка, която работи на Бардолини, но не и на Тамона-та.Това при правилно избрани TX RX и GRND, не помня вече какви драйвъри въртях, но се намират лесно, а и човека праща с кабела, ако искаш.Кабелът струваше около 20-25 лв.Иначе реното, за което в пускана темата след доста зор заработи нормално и дава разход от около 10-10,5/100 лятото без клима в града. Не зная колко гори извънградско или зимата, но и това ми стига Важното е, че момчето е доволно и си кара колата.Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Мерси за отговора колега. Явно наистина с PL2303 няма да стане, в смисъл с моя адаптер няма да стане. Чел съм доста и по принцип единица са хората които не са успели да осъществят връзка с въпросния чип и за жалост аз съм един от тях. Пробвах какво и как ли не и не става. По нататък ще си купя готов кабел и това е. Благодаря и весели празници.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар