Здравеите,колеги,мои приятел ме помоли и му монтирах на колата ГИ Tamona ProGAS-P.Монтажът ми създаде проблем само с това,че се ползва минус от бобина при свързването,а на конкретната кола без контакт имаме два минуса на буксата на бобината,като на контакт единият става +12в,а другият изчезва
Яко се получава,та се чудя този минус може ли да се свърже просто постоянно замасен или има някакво контролно значение.Става дума за кафявият кабел от схемите,като схема не прилагам,защото всеки слагал или пипал такъв инжекцион,ще се сети.По принцип не ми се е случвало така да изчезва минус на бобина,би трябвало да е постоянен,т.е. да не е от значение дали е от бобина,защото тои се подава и без контакт и на контакт по принцип в нормален случаи.(Не и на тази кола де...от къде взима минус не ми е ясно,може би са постоянно замасени бобините просто).По-голям проблем обаче е,че не мога да се свържа с компютъра.Използвам кабел които многократно е използван за настроика на ГИ БСМ,като му слагам само преходник,подходящ за тамоната,но не хапе.Не съм чел Тамоната да иска специален кабел,би трябвало да става и с този.Пробвах дали не съм разменил по погрешка TX и RX (К и L) линиите,но без резултат.Към момента са,като на оригиналната букса,но не мога да се свържа.Има ли нещо по специално при свързването с компютъра на конкретно този ГИ?С какви кабели сте пробвали,освен оригинални?

Коментар