Извинете за може би 1000 пъти дъвканият въпрос за " обикновена газова " и " ГИ" но понеже повечето теми в които е разисквано са вече стари / тоест години назад / ............. Фиатчето е 1.6 16V 1999г. ( с метални колектори ) голяма част от майсторите казват че само ГИ може да се сложи и било опасно за "обикновена", въпроса ми е защо не обикновена какъв е проблема ? Вярвам че има хора с такива , ако биха споделили впечатления и разход ще съм благодарен . предишните ми коли също бяха с обикновени газови като едната беше пежо 306 с пласт масови колектори даже а не съм имал проблеми почти две години човека на които го продадох вече почти 2 години го кара също без проблем Ще съм благодарен да не започват философите с въпрос от типа какво ще рече обикновена газова , вярвам всички са разбра ли какво питам .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газова уредба ????
Collapse
X
-
Когато сложиш обикновена газова на моноинжекция или инжекция понякога връща налягане към колекторите и яко гърми. Най-често отваря кутията на въздушния филтър, чупи му зъбчета тва онова. Поне от колеги така знам. виждал съм и алуминиеви колектори пукнати, а за пластмасовите сигурно е още по опасно. И предполагам че хората се застраховат че после ще отидеш и ще им вдигнеш луд скандал че са си оставили ръцете. Ама нека колегите с обикновени газови споделят дали има някакъв начин това да се заобиколи.Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS
-
Има начин: изрядна запалителна система (разбирай: перфектна, както е излязла от завода) и добре регулирана газова уредба. Според мен тези двете неща са непостижими в нашите условия. Затова и го има това явление - гърмеж на LPG в колектора."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Re: Газова уредба ????
East написа:Извинете за може би 1000 пъти дъвканият въпрос за " обикновена газова " и " ГИ" но понеже повечето теми в които е разисквано са вече стари / тоест години назад / ............. Фиатчето е 1.6 16V 1999г. ( с метални колектори ) голяма част от майсторите казват че само ГИ може да се сложи и било опасно за "обикновена", въпроса ми е защо не обикновена какъв е проблема ? Вярвам че има хора с такива , ако биха споделили впечатления и разход ще съм благодарен . предишните ми коли също бяха с обикновени газови като едната беше пежо 306 с пласт масови колектори даже а не съм имал проблеми почти две години човека на които го продадох вече почти 2 години го кара също без проблем Ще съм благодарен да не започват философите с въпрос от типа какво ще рече обикновена газова , вярвам всички са разбра ли какво питам .Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:East написа:Извинете за може би 1000 пъти дъвканият въпрос за " обикновена газова " и " ГИ" но понеже повечето теми в които е разисквано са вече стари / тоест години назад / ............. Фиатчето е 1.6 16V 1999г. ( с метални колектори ) голяма част от майсторите казват че само ГИ може да се сложи и било опасно за "обикновена", въпроса ми е защо не обикновена какъв е проблема ? Вярвам че има хора с такива , ако биха споделили впечатления и разход ще съм благодарен . предишните ми коли също бяха с обикновени газови като едната беше пежо 306 с пласт масови колектори даже а не съм имал проблеми почти две години човека на които го продадох вече почти 2 години го кара също без проблем Ще съм благодарен да не започват философите с въпрос от типа какво ще рече обикновена газова , вярвам всички са разбра ли какво питам .Не би мирно стояло , не би чудо видяло .....
Коментар
-
East написа:Stefanaki написа:East написа:Извинете за може би 1000 пъти дъвканият въпрос за " обикновена газова " и " ГИ" но понеже повечето теми в които е разисквано са вече стари / тоест години назад / ............. Фиатчето е 1.6 16V 1999г. ( с метални колектори ) голяма част от майсторите казват че само ГИ може да се сложи и било опасно за "обикновена", въпроса ми е защо не обикновена какъв е проблема ? Вярвам че има хора с такива , ако биха споделили впечатления и разход ще съм благодарен . предишните ми коли също бяха с обикновени газови като едната беше пежо 306 с пласт масови колектори даже а не съм имал проблеми почти две години човека на които го продадох вече почти 2 години го кара също без проблем Ще съм благодарен да не започват философите с въпрос от типа какво ще рече обикновена газова , вярвам всички са разбра ли какво питам .FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
popara801 написа:East написа:Stefanaki написа:East написа:Извинете за може би 1000 пъти дъвканият въпрос за " обикновена газова " и " ГИ" но понеже повечето теми в които е разисквано са вече стари / тоест години назад / ............. Фиатчето е 1.6 16V 1999г. ( с метални колектори ) голяма част от майсторите казват че само ГИ може да се сложи и било опасно за "обикновена", въпроса ми е защо не обикновена какъв е проблема ? Вярвам че има хора с такива , ако биха споделили впечатления и разход ще съм благодарен . предишните ми коли също бяха с обикновени газови като едната беше пежо 306 с пласт масови колектори даже а не съм имал проблеми почти две години човека на които го продадох вече почти 2 години го кара също без проблем Ще съм благодарен да не започват философите с въпрос от типа какво ще рече обикновена газова , вярвам всички са разбра ли какво питам .Не би мирно стояло , не би чудо видяло .....
Коментар
-
сбъркал съм че колекторите ми са метални пластмасови са , там някои има ли които ги е заменил с метални за да сподели как го е направил ? П.С. вече имам метални колектори , остава да разбера как се преправят ? или някои да сподели в ВТ кой може да ги направи като хоратаНе би мирно стояло , не би чудо видяло .....
Коментар
-
Хубаво, че имаш металните колектори, само дето ти трябва и дроселова клапа, защото са различни за двата колектора.Един съвет: връщай колектора и монтирай ГИ да си нямаш ядове.И аз обмислях подобни щуротии и накрая монтирах ГИ Томасето и контролер Стаг 4.Не съжалявам.LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
FIAT STILO 1.6 16V 2002г.
Коментар
-
Колега, аз смених пластмасовите колектори с метални и нямам никакъв проблем. Мисля и обикновенна газова да сложа. Само, че ще ти трябва и дроселовата клапа, както казва колегата по отгоре, защото са различни. На мен ми беше различен и мап сензора, та се наложи да направя един отвор на колекторите и си сложих мапа от пластмасовите.
Коментар
-
Може и мап от метални.Ако разликата между ги и обикновена е стотина лева слагай ги,тя обикновената с доработките ще стопи разликата ис кихалките.Аз съм с обикновена и пласмасови колектори и ги пръсках 2 пъти от много акъл.Каквато и да слагаш търси доказани майстори ,особено за гиFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар