Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

метан измамници

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чак пък бомби...Не драматизирай толкова.Останалите горива нали и те се превозват в такива "бомби".Няма как всички станции да са навързани към тръбопровод.Има места на стотици километри от най-близката тръба и се изисква огромна инвестиция за да се прикачи към тръба с газ.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Nikolow написа:
      Това с камионите са си живи бомби . Охлаждането се прави за да ти заредят повече газ в твойта бутилка ,за да не се разхождаш на всеки стотина километра.Отчитането става в самата колонка спрямо налягането и температурата, но не плащаме в литри а в килограми, защото газовете се измерват в килограми за метър кубичен.Според мен температурата не е чак толкова важен фактор,лятото пълня по 24 кг , зимата по 24,5кг.
      Температурата е доста важен фактор, имам доста професионален опит с природен газ, макар и не на ДВГ!
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
        Nikolow написа:
        Това с камионите са си живи бомби . Охлаждането се прави за да ти заредят повече газ в твойта бутилка ,за да не се разхождаш на всеки стотина километра.Отчитането става в самата колонка спрямо налягането и температурата, но не плащаме в литри а в килограми, защото газовете се измерват в килограми за метър кубичен.Според мен температурата не е чак толкова важен фактор,лятото пълня по 24 кг , зимата по 24,5кг.
        Температурата е доста важен фактор, имам доста професионален опит с природен газ, макар и не на ДВГ!
        Тепературата на газа който зареждаме спрямо количеството което сме заредили при 220 атмосфери и диапозон на Т -15/+35 съм имал в предвид.Иначе са ми ясни адиабатните зависимости.
        FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Е последно сега кога да зареждам метан? На обед в най-горещото време или вечер в полунощ примерно? На тази метанстанция в Бургас,където обичайно си зареждам до старата зеленчукова борса ми казаха,че "пръднята" идва директно от тръбата.А пък има едно полуремарке с бутилки наредени на него .На кой да вярваш и аз незнам .
          EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

itan75 написа:
            Е последно сега кога да зареждам метан? На обед в най-горещото време или вечер в полунощ примерно? На тази метанстанция в Бургас,където обичайно си зареждам до старата зеленчукова борса ми казаха,че "пръднята" идва директно от тръбата.А пък има едно полуремарке с бутилки наредени на него .На кой да вярваш и аз незнам .
            Не са те излъгали.Там са на директна тръба.Камиона го ползват да зареждат мобилни станции.ОМВ до х.Мираж също са на тръба.За Виго метан не съм наясно,но мисля ,че и те са на тръба.Приятели които карат на метан са ми споделяли ,че зареждат само от "тръба" и в краен случай от тия с бутилките.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
              Не са те излъгали.Там са на директна тръба.Камиона го ползват да зареждат мобилни станции.ОМВ до х.Мираж също са на тръба.За Виго метан не съм наясно,но мисля ,че и те са на тръба.Приятели които карат на метан са ми споделяли ,че зареждат само от "тръба" и в краен случай от тия с бутилките.
              .Благодаря за отговора Краси.И да те питам...къде е тази Виго? Да не е като тръгнеш от ПортОйл-а за към СоМат в дясно?.А иначе и доста съм зареждал от тая новата метанстанция на ЛукОйл в комлука.Гледам сега там зареждат и метанките от градския транспорт,а преди зареждаха на ЛукОйл-а на изхода на Бургас за София.
              EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Точно тази е е Виго по пътя за Сомат.На тая новата в комлука от теб разбирам ,че имат метан.Бургасбус най-вероятно са на договор със Лукойл и за това зареждат там.Самият факт ,че са сменили станцията трябва да е показателен къде е по добре да зареждаш.В комлука не знам дали са на тръба или бутилки,но заради индустриалната зона е възможно да са на тръба.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

muns61 написа:
                  Метанстанция с бутилки от камион не съм виждал, не зная дали има такива.Метанчето идва до станцията с 6 бара, а компресорите го сгъстяват до 250, за да напълни бутилките ти на 200 - 220. След сгъстяването се загрява и трябва да се охлади, ама на охлаждането не се набляга много и ти го хакат с 50 - 60 градуса. И като изстине в бутилката през нощта, налягането пада с около 10%.
                  Голяма част от метан станции са с бутилки на ремарке. Иначе, към автора на темата - какво значи "моята бутилка по принцип събира 12 кг"... при метана няма такова нещо.Това е газ... могат да ти нахакат вътре и 15 кг, при по-високо налягане, ако искат.Зареждал съм няколко пъти на метан станцията до Метро в Благоевград. Нямам впечатления да са ме лъгали.А най-много километри с едно зареждане изобщо, откакто имам колата съм минал със зареждане на метан-станцията в с.Драката край Сандански - 215 км, при обикновено изминати 150-180 извънградско.

Коментар

Това, че има ремарке не значи че не е на тръба, може да зареждат ремаркето. И след това ремаркето отива да зарежда например Била, които ползват метан да пекат хляб и т.н.А тази в комлука явно е от ново поколение защото зарежда по доста странен начин. В началото пуска и спира метана 4-5 пъти. Аз там си зареждам най-редовно, че ми е близо до меден рудник. А в тази до Метро вкараха 9.5кг а бутилките са 54литра и обикновено повече от 8.5 празни не събират.
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                    X