колеги да си знаете че в благоевград много лъжат, имам бус и фиатче на метан, бутилката на буса събира 12 кила по принцип, а те ми пълнят 12,7 при положение че си имам останало малко и, както знаете при пълно зареждане бутилката загрява и не се пълни на макс фиата събира 6 кила те ми пълнят 6,5 това става и при двете станции при цена 1,94 никъде другаде го има това, а аз зареждам навсякъде в петрич, при дефилето, сандански,
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
метан измамници
Collapse
X
-
Има го навсякъде колега ..не се коси.В Бургас към момента метана е 1.79лв и това ме радва донякъде,макар че за пръдня и това е скъпо.Тук има доста метанстанции и може би за това цената е надолу в сравнение с други градове.Аз зареждам само на една Фрайчайзинг на Лукой,която се намира до нас почти и не мога да направя разлика между метан за вървеж от други метанстанции--еднакво смотано върви на метан в сравнение с на бензин .Направиха и на ОМВ една метанстанция и смятам от там да заредя следващия път.Въпроса ми е към по-компетентните,които отдавна карат колите си на метан? Има ли фрапираща разлика в КАЧЕСТВОТО НА МЕТАНА на различните метанстанции или навсякъде е едни и същи запартъци? Нямам впредвид да те излъжат в количеството на колонката и на ти "налеят" по-малко метанец,а има и вариант да има разлика както при бензините и газта?EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
-
Аз не съм усетил разлика във вървежа, а съм зареждал на доста различни станции. За количеството ако видя че изглежда повече се интересувам на какво налягане са настроени колонките. От там идва разликата в количеството. Също много зависи и от температурата. Лятото зареждам около 14 кг. зимата в студовете 17 кг. А и гледан, че лятото ги нагласят на 200-210 атмосфери а зимата на 220-230 ....Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:От това нагласяване на една и съща марка бензиностанция 70 км не ги усеща .Зареждал съм до горе на Лукоил в Благоевград и на Кулата не може да ми сипе повече от 1 лв нито на ЕКО нито на Лукоил.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Разлика в качеството няма как да има защото в един и същ град идва от една и съща тръба.Сега компресора ако им е кофти и хвърля масло може да влоши работата на дюзите и да ви се струва по-лош вървежа,после като заредите на друго място с по-чист , ще се издухат дюзите.Вече колонките как са настроени е друг въпрос, защото те реално мерят обем ,а не тегло и спрямо наляганете и температурата на газа го изчислява в килограми.FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
Коментар
-
Nikolow написа:Разлика в качеството няма как да има защото в един и същ град идва от една и съща тръба.Сега компресора ако им е кофти и хвърля масло може да влоши работата на дюзите и да ви се струва по-лош вървежа,после като заредите на друго място с по-чист , ще се издухат дюзите.Вече колонките как са настроени е друг въпрос, защото те реално мерят обем ,а не тегло и спрямо наляганете и температурата на газа го изчислява в килограми.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Измамата при метана е с температурата на газа след компресора - разходомерните уреди са настроени за доста по-ниска температура. Сравнете налягането в бутилката веднага след зареждането и на сутринта, ако колата не е карана повече от 2 - 3 километра.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
muns61 написа:Измамата при метана е с температурата на газа след компресора - разходомерните уреди са настроени за доста по-ниска температура. Сравнете налягането в бутилката веднага след зареждането и на сутринта, ако колата не е карана повече от 2 - 3 километра.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Метанстанция с бутилки от камион не съм виждал, не зная дали има такива.Метанчето идва до станцията с 6 бара, а компресорите го сгъстяват до 250, за да напълни бутилките ти на 200 - 220. След сгъстяването се загрява и трябва да се охлади, ама на охлаждането не се набляга много и ти го хакат с 50 - 60 градуса. И като изстине в бутилката през нощта, налягането пада с около 10%.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Nikolow написа:Къде има метанстанции с камиони да им доставят ???
Коментар
-
Това с камионите са си живи бомби . Охлаждането се прави за да ти заредят повече газ в твойта бутилка ,за да не се разхождаш на всеки стотина километра.Отчитането става в самата колонка спрямо налягането и температурата, но не плащаме в литри а в килограми, защото газовете се измерват в килограми за метър кубичен.Според мен температурата не е чак толкова важен фактор,лятото пълня по 24 кг , зимата по 24,5кг.FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар