Колата е Пунто 1.1 55кс.Наскоро смених джантите от 155/70/13 на 195/50/15 и забелязах следното. Вчера минах дистанцията София - Пловдив (145км) с средна скорост от 115км/ч като над 130 не съм вдигал и ми даде разход на 140тия км заредих 15 литра и малко (бутилката ми е 20литра и я напълних догоре в София) което е десет и малко на сто извън градско в сравнение със 13ките София - Червен Бряг (пътя не е само магистрала) средна скорост около 130 на места поддържам 160км/ч разхода ми беше около 7.5литра на 100км.В градски условия 13ките джанти 11.25л/100км с 15ките джанти 12л/100кмГоворим за разход на газ зареждам само в Lukoil.Има ли логика в тази разлика на извънградско, за градското е ясно че ще е по-висок. Но все пак извънградско скоростта ми е доста по-ниска не знам дайте мнения колеги :P
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с разход на газ
Collapse
X
-
Пробвай да заредиш от друго място и пак да засечеш.И аз онзи ден с газ от Лукойл засякох разход с 2л.над обичайното и без да пипам нищо заредих от другаде и нещата се нормализираха.Имай предвид,че вече имаш и разлика в диаметъра на гумите.Според калкулатор излиза,че има 29мм разлика,което е показание на километража 95км/ч при реални 100км/ч.Демек твоите 140км. на които си заредил са били 147км.Смятай си го и това отклонение при изчисляване на разхода,за да получиш най-точен резултатEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Вии сички чувате ли се бе ... Пунто 1.1 с 13-ки при скорост 120-130 качва разход над 10 на 100 газ ... Той иска да кара с 140-160 дет са критичните за то мотор и да има разход 7 на 100 газ , къде го дават тва ?Нали карам същия барутник след настъпване на газта и каране на скорост по голяма от 80 колата си гори сериозно.За окачването ем клати са доста .Ко да се преебе пружините ли :Д Те амортисиорите са си заминали и без тва ... Межо другото с 15ките моите по меко вози , като влиза дупка не тръска а прикляка като лодка ... докат с 13ките имаше само лумбор думбор , тва си е мое виждане.Единствен недостата каране по павета там вече наистина много друса ;(>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар