Airfan написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висок разход с ГИ
Collapse
X
-
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
Търся си сега бутилка.За доказано работещо ЕКУ ще се наложи да разчитам на чуждестранна информация.Фобоса пали ли директно на газ при топъл двигател ? Не че ме бърка, но е готино като фукнция.За разлика от други аз, често праскам по половин резервоар бензин просто за кеф.Прегледах си статистиката на метан, имала е таз кола отлични разходи преди да сменя свещи, преди да презацепим ремъка с пети.150км/ч Тракия - 3 ма души и клима - 5.29кг/100кмF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:Търся си сега бутилка.За доказано работещо ЕКУ ще се наложи да разчитам на чуждестранна информация.Фобоса пали ли директно на газ при топъл двигател ? Не че ме бърка, но е готино като фукнция.За разлика от други аз, често праскам по половин резервоар бензин просто за кеф.Прегледах си статистиката на метан, имала е таз кола отлични разходи преди да сменя свещи, преди да презацепим ремъка с пети.150км/ч Тракия - 3 ма души и клима - 5.29кг/100км
Коментар
-
Жоре, това са приказки от 1001 нощ за будали.Аз искам гаранция на ЕКУто не на настройките и монтажа, то в БГ и такава гаранция .... абе направо Франция си е .Има си ресет на паленията на газ и ще разберат през крив макарон.А и не говоря за аварийно палене на газ, а палене на газ при топъл двигател, има разликаF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
u_bo
emzo написа:Търся си сега бутилка.За доказано работещо ЕКУ ще се наложи да разчитам на чуждестранна информация.Фобоса пали ли директно на газ при топъл двигател ? Не че ме бърка, но е готино като фукнция.За разлика от други аз, често праскам по половин резервоар бензин просто за кеф.Прегледах си статистиката на метан, имала е таз кола отлични разходи преди да сменя свещи, преди да презацепим ремъка с пети.150км/ч Тракия - 3 ма души и клима - 5.29кг/100км
Коментар
-
Разбирам ,че не ти се четат глупости ама на мен ми писна от настройки вече и само наливам и карам.На 23 август тръгнах с пълна бутилка на Зетата от Търново към Камчия.На Шумен спирам да зареждам и о чудо едва 6 литра.Малко по нататък спирам на ОМВ и едва 3 литра.Питам аз къде е уловката?Колата ми беше пълна догоре с багаж плюс ремарке и куфар на покрива.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
emzo написа:Аджеба да си задам така въпроса:Някой монтирал ли е глупавата тамона на либра 1.8 и настроил ли я да не харчи 20+ на 100 ?Някой допуска ли, че проблема може да е в самата Тамона ?
Коментар
-
emzo написа:Аджеба да си задам така въпроса:Някой монтирал ли е глупавата тамона на либра 1.8 и настроил ли я да не харчи 20+ на 100 ?Някой допуска ли, че проблема може да е в самата Тамона ?Fiat palio 1.7td
Коментар
-
[quote="betuk"]emzo написа:?[/quoteНеможе голям изпарител предвиден за голяма кубатура да го сложиш на малка кубатура, защото е почти невъзможно да се настрои да гори до допустимата норма която при АГУ-тата е 20% повече спрямо на бензин.Виж при ГИ, там предполагам че процента е по-малък.Нищо чудно проблема да ти е от газовата уредбаПредпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
[quote="muns61"]betuk написа:emzo написа:?[/quoteНеможе голям изпарител предвиден за голяма кубатура да го сложиш на малка кубатура, защото е почти невъзможно да се настрои да гори до допустимата норма която при АГУ-тата е 20% повече спрямо на бензин.Виж при ГИ, там предполагам че процента е по-малък.Нищо чудно проблема да ти е от газовата уредбаFiat palio 1.7td
Коментар
-
Ето я същата либра вече на почти 14000 км.Среден разход на газ 9.3л/100км. На бензин не е карана. В статистиката са 99% от зарежданията - на практика всичко което е сипвано е отразено.Откакто я имам съм сменил само маслото, сложил съм газова уредба и съм я карал Джамбазина и беше сменил ангренажния ремък.Преди карах по 50 км всеки ден градско, но от 4 месеца работя по близо и въртя само по 10-20км/ден. В града разхода ми е около 10/100Основните и километри са навъртяни извън града. Ето примерен маршрут София - Пловдив - Ст.Загора - Хаинбоаз - В.Търново и обратно - разход 7.83л/100кмПреди това пак по същия маршрут ми даде разход 8.36л/100кмТъй че проблема не е в колата За тея километри се разтропа обаче предницата и следващата седмица ще се ремонтира ...
Коментар
-
ilkor написа:Ето я същата либра вече на почти 14000 км.Среден разход на газ 9.3л/100км. На бензин не е карана. В статистиката са 99% от зарежданията - на практика всичко което е сипвано е отразено.Откакто я имам съм сменил само маслото, сложил съм газова уредба и съм я карал Джамбазина и беше сменил ангренажния ремък.Преди карах по 50 км всеки ден градско, но от 4 месеца работя по близо и въртя само по 10-20км/ден. В града разхода ми е около 10/100Основните и километри са навъртяни извън града. Ето примерен маршрут София - Пловдив - Ст.Загора - Хаинбоаз - В.Търново и обратно - разход 7.83л/100кмПреди това пак по същия маршрут ми даде разход 8.36л/100кмТъй че проблема не е в колата За тея километри се разтропа обаче предницата и следващата седмица ще се ремонтира ...Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88158Мисля че в момента е на автоматични настройки - поне от 4 месеца не съм се закачал с лаптопа да видя какво е сътворил като крива.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар