Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висок разход с ГИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan написа:
    muns61 написа:
    emzo написа:
    Ами нямам намерение да я пипам повече.Евентуално засечка с разкачена ламбда сонда.Работата мирише на метан отново, само че с доказано работещ с тази кола/ЕКУ инжекцион.
    Огледай Фобос 1.
    И аз това му казах днес.
    Аз му го разправям от два месеца, ама не слуша. Емо, ако искаш мога да ти дам телефона на представителя на Фобос за Бургас, момчето работи и с Виале така че е оправен. Та ако искаш казвай.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Търся си сега бутилка.За доказано работещо ЕКУ ще се наложи да разчитам на чуждестранна информация.Фобоса пали ли директно на газ при топъл двигател ? Не че ме бърка, но е готино като фукнция.За разлика от други аз, често праскам по половин резервоар бензин просто за кеф.Прегледах си статистиката на метан, имала е таз кола отлични разходи преди да сменя свещи, преди да презацепим ремъка с пети.150км/ч Тракия - 3 ма души и клима - 5.29кг/100км
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
        Търся си сега бутилка.За доказано работещо ЕКУ ще се наложи да разчитам на чуждестранна информация.Фобоса пали ли директно на газ при топъл двигател ? Не че ме бърка, но е готино като фукнция.За разлика от други аз, често праскам по половин резервоар бензин просто за кеф.Прегледах си статистиката на метан, имала е таз кола отлични разходи преди да сменя свещи, преди да презацепим ремъка с пети.150км/ч Тракия - 3 ма души и клима - 5.29кг/100км
        Ако палиш директно на газ ти пада гаранцията на второто палене. Сега в топлото пали на бензин и след 2-3 секунди обръща на газ.

Коментар

Жоре, това са приказки от 1001 нощ за будали.Аз искам гаранция на ЕКУто не на настройките и монтажа, то в БГ и такава гаранция .... абе направо Франция си е .Има си ресет на паленията на газ и ще разберат през крив макарон.А и не говоря за аварийно палене на газ, а палене на газ при топъл двигател, има разлика
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
            а петите, дали са правилните?а свещите с какви ги смени - ако пазиш старите - сещаш се

Коментар

Разбирам ,че не ти се четат глупости ама на мен ми писна от настройки вече и само наливам и карам.На 23 август тръгнах с пълна бутилка на Зетата от Търново към Камчия.На Шумен спирам да зареждам и о чудо едва 6 литра.Малко по нататък спирам на ОМВ и едва 3 литра.Питам аз къде е уловката?Колата ми беше пълна догоре с багаж плюс ремарке и куфар на покрива.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

48литра газ = 460км пробег380 км със скорост 90-10080 - с 150Петите са гарантирано правилните, зацепвани са много агренажи на либра с тях.Свещите са правилни естествено , аз като ги смених разлика не видях спрямо старите
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аджеба да си задам така въпроса:Някой монтирал ли е глупавата тамона на либра 1.8 и настроил ли я да не харчи 20+ на 100 ?Някой допуска ли, че проблема може да е в самата Тамона ?
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    Аджеба да си задам така въпроса:Някой монтирал ли е глупавата тамона на либра 1.8 и настроил ли я да не харчи 20+ на 100 ?Някой допуска ли, че проблема може да е в самата Тамона ?
                    Аз лично мисля, че напипа проблема с това изказване накрая... Мълчах си сам да се усетиш По-точно мисля, че проблема може и в колата да е. Някои не се поддават и това си е. Давам пример, макар и много да е офф - имахме служебно Субару Легаси 4 х 4 преди 10г. Е това животно ни вкара в същият филм - на бензин е перфе, на газ в града под 20 няма сваляне и това си е. Много мъка беше докато шефа го приеме. Надявам се да се справиш.
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

emzo написа:
                      Да, нищо чудно основния проблем да е от ГИ ,пример давам с две коли, еднакви марки и кубатура на двигател, на комшията е ланди ренцо, а моята ловато.Моята в града не падаше под 11л, дори преди да я продам , лятно време на къси разстояния гореше 12-12,5л газ, а на комшията варираше от 10 до 11 максимум, а за вървене си бяха на едно ниво.Знам АГУ-тата , са с различни киловати,имам предвид че всеки изпарител си има диапазон на захранване на двигател.Неможе голям изпарител предвиден за голяма кубатура да го сложиш на малка кубатура, защото е почти невъзможно да се настрои да гори до допустимата норма която при АГУ-тата е 20% повече спрямо на бензин.Виж при ГИ, там предполагам че процента е по-малък.Нищо чудно проблема да ти е от газовата уредба
                      Fiat palio 1.7td

Коментар

[quote="betuk"]
                        emzo написа:
                        ?[/quoteНеможе голям изпарител предвиден за голяма кубатура да го сложиш на малка кубатура, защото е почти невъзможно да се настрои да гори до допустимата норма която при АГУ-тата е 20% повече спрямо на бензин.Виж при ГИ, там предполагам че процента е по-малък.Нищо чудно проблема да ти е от газовата уредба
                        Въобще не е вярно! Колкото по-мощен изпарител сложиш, толкова по-линейно работи.Не бъркай изпарител със смесителна плочка, или рейка и дюзи.
                        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

[quote="muns61"]
                          betuk написа:
                          emzo написа:
                          ?[/quoteНеможе голям изпарител предвиден за голяма кубатура да го сложиш на малка кубатура, защото е почти невъзможно да се настрои да гори до допустимата норма която при АГУ-тата е 20% повече спрямо на бензин.Виж при ГИ, там предполагам че процента е по-малък.Нищо чудно проблема да ти е от газовата уредба
                          Въобще не е вярно! Колкото по-мощен изпарител сложиш, толкова по-линейно работи.Не бъркай изпарител със смесителна плочка, или рейка и дюзи.
                          Тогава би ли ми обяснил тая разлика,говоря за обикновенни уредби, защо се получава тая разлика.Като държа да подчертая че плочката
                          Fiat palio 1.7td

Коментар

Ето я същата либра вече на почти 14000 км.Среден разход на газ 9.3л/100км. На бензин не е карана. В статистиката са 99% от зарежданията - на практика всичко което е сипвано е отразено.Откакто я имам съм сменил само маслото, сложил съм газова уредба и съм я карал Джамбазина и беше сменил ангренажния ремък.Преди карах по 50 км всеки ден градско, но от 4 месеца работя по близо и въртя само по 10-20км/ден. В града разхода ми е около 10/100Основните и километри са навъртяни извън града. Ето примерен маршрут София - Пловдив - Ст.Загора - Хаинбоаз - В.Търново и обратно - разход 7.83л/100кмПреди това пак по същия маршрут ми даде разход 8.36л/100кмТъй че проблема не е в колата За тея километри се разтропа обаче предницата и следващата седмица ще се ремонтира ...

Коментар

ilkor написа:
                              Ето я същата либра вече на почти 14000 км.Среден разход на газ 9.3л/100км. На бензин не е карана. В статистиката са 99% от зарежданията - на практика всичко което е сипвано е отразено.Откакто я имам съм сменил само маслото, сложил съм газова уредба и съм я карал Джамбазина и беше сменил ангренажния ремък.Преди карах по 50 км всеки ден градско, но от 4 месеца работя по близо и въртя само по 10-20км/ден. В града разхода ми е около 10/100Основните и километри са навъртяни извън града. Ето примерен маршрут София - Пловдив - Ст.Загора - Хаинбоаз - В.Търново и обратно - разход 7.83л/100кмПреди това пак по същия маршрут ми даде разход 8.36л/100кмТъй че проблема не е в колата За тея километри се разтропа обаче предницата и следващата седмица ще се ремонтира ...
                              Какъв е инжекциона?
                              Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                              Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88158Мисля че в момента е на автоматични настройки - поне от 4 месеца не съм се закачал с лаптопа да видя какво е сътворил като крива.

Коментар

Working...
                                X