Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висок разход с ГИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Както си разбрал колко са бързи инжекторите няма значение за разхода.Свалянето на разхода при съвременните бензинови двигатели с компютърно управление се дължи на- ППХ - принудителен празен ход - движейки се примерно с 3000-4000 оборота отнемаш газта както си си на скорост. Инжекторните времена трябва да отидат на 0 а ламбдата на бедно докато не паднеш под граничните за ППХ обороти.- closed loop или круиз - движиш се с едни обороти на една скорост по равен път. Примерно 3000 на 3-та или 4-та. Трябва да видиш ламбдата как се клати и се коригират инжекторните времена- closed loop на празен ход - загрял автомобил на място без консуматори - сместа непрекъснато трябва да се коригирадай такива графикити си дал при ускорение където екуто не го бърка сигнала от ламбдата и буха гориво за да можеш да ускориш бързо. Пак ти казвам, газта е за икономия. За да е всичко наред, трябва на газ да вървиш една идея /че даже две/ по-слабо от бензина.

Коментар

Всичко това е изпълнено.Има осцилограми назад в темата.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

да де ама тия режими са прекалено къси. има нещо като ППХ за 1с и closed loop 2-3с. идъла е ок да речем. прави ми впечатление обаче че ламбдата не минава 0,6в, а трябва да минава границите 0,2 - 0,8 по принцип въпреки че като честота е ок.

Коментар

Вчера я гледах 0.9в.Сега я засичам градско с новия редуктор, да видим .
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

3 отделни засечки:на празна бутилка5 литра газ = 25км пробег10литра газ = 50км пробег20 литра газ = 100км пробегМога и пълно - 100км и да долея, но резултатът е същия.Цяла бутилка 48литра няма как да я изгоря само градско.Карал съм така да се каже икономично, 1 път съм я изрязал за 3те засечки до 5000рпм.Всичко това без климатроник.Сигурен съм, че не е от софтуерна настройка на тамоната, щото едва ли в стз има газаджия да и разбира повече от мен ! (Не, хич не се хваля, убеден съм !)Тия засечки са направени в максимално кратък период след зареждането.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Няма течове. Одеве клепах с пяна пак, а и не мирише ... всички знаем, колко гадно мирише нафтата. Едит - ГАЗТА дееее.Тръбата от бутилката до газовия клапан е стоманена, от клапана до редуктора - медна.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

При газта има един тънък момент и когато го прескочиш само вдигаш разхода, но не и вървене...... Колегата по нагоре ти каза, че на дълго като я закротиш и газта се подава точно, но в града когато постоянно търсиш ускорение........ ЕКУ не се съобразява и подава газ за да има ускорение. Също така не забравяй, че и трябва да върви една идея по слабо от колкото на бензин. Също така спри да я ровиш. Направи настройка, карай 300км виж как е и тогава я бутай.

Коментар

Ами нямам намерение да я пипам повече.Евентуално засечка с разкачена ламбда сонда.Работата мирише на метан отново, само че с доказано работещ с тази кола/ЕКУ инжекцион.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    Няма течове. Одеве клепах с пяна пак, а и не мирише ... всички знаем, колко гадно мирише нафтата.Тръбата от бутилката до газовия клапан е стоманена, от клапана до редуктора - медна.
                    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

emzo написа:
                      Ами нямам намерение да я пипам повече.Евентуално засечка с разкачена ламбда сонда.Работата мирише на метан отново, само че с доказано работещ с тази кола/ЕКУ инжекцион.
                      Огледай Фобос 1.
                      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
                        emzo написа:
                        Огледай Фобос 1.
                        Гледам , че го окомплектоват точно с Романо редуктор, като моя.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

muns61 написа:
                          emzo написа:
                          Огледай Фобос 1.
                          И аз това му казах днес.

Коментар

emzo написа:
                            Работата мирише на метан отново, само че с доказано работещ с тази кола/ЕКУ инжекцион.
                            Разхода и вървенето не зависят чак толкова от модела на газовата,колкото от правилен монтаж и настройка!Разхода на газ трябва да се сравнява с този на бензин при същия режим на шофиране.
                            OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

ivan_pop написа:
                              правилен монтаж и настройка!
                              Някой около мен (100км +-) наема ли се да я настрои ?Само, че след това и да я засечем искам.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Фобос се комплектува с каквото си поискаш. Купуваш си компютър, кабелаж и датчици и си слагаш каквито искаш рейка и редуктор.
                                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Working...
                                X