Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висок разход с ГИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами последното ми засичане е малко смесено.14,2/100Градско ще си е пак 20/100Извънградско около 9/100 се върти.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      Ами последното ми засичане е малко смесено.14,2/100Градско ще си е пак 20/100Извънградско около 9/100 се върти.
      малко ти е високо градското, но се сещам, че може да имаш лоши навици от дизела.доста колеги споделят, че като карат с малко по-високи обороти / минимум 2000 и после 2500.. 3000 .. / и разхода пада.да не я мъчиш на 1500 в градското?
      u_bo написа:
      emzo написа:
      Аз го сменям редовно, ама Жабара преди мен.... един Бог знае ... Между другото, засичането е със старите настройки на ГИ.От презацепването веднага забелязах, че бензиновите времена са надолу с около 0.2мс.Ще я засека така и след това ще я настроя отново.
      колелата охлабвахте ли ги при презацепването?

Коментар

u_bo написа:
        малко ти е високо градското, но се сещам, че може да имаш лоши навици от дизела.доста колеги споделят, че като карат с малко по-високи обороти / минимум 2000 и после 2500.. 3000 .. / и разхода пада.да не я мъчиш на 1500 в градското?
        Мда това е изстина за газта карайки в ниски обороти разхода се вдига.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Не само на газ, също и на бензин. По лични наблюдения на моя 1.6 16V с метален колектор икономията е някъде между 2500 и 3500 оборота. Над 4500 разходът рязко се вдига. Като видя баща ми на 30 да вкарва 3-та... ама върви обеснявай що после му бил висок разхода.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

u_bo написа:
            малко ти е високо градското, но се сещам, че може да имаш лоши навици от дизела.доста колеги споделят, че като карат с малко по-високи обороти / минимум 2000 и после 2500.. 3000 .. / и разхода пада.да не я мъчиш на 1500 в градското?Не, щото не върви, може би минимум 2000 я държа, на 3000-3200 сменям.
            u_bo написа:
            Да.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

u_bo написа:
              Не, щото не върви, може би минимум 2000 я държа, на 3000-3200 сменям.
              u_bo написа:
              Да.

Коментар

Тая думичка ’върви’ ти е ключа за градското. бензинките вдигат МНОГО разхода при каране газ/спирачка - това сравнено с дизелите. Пробвай я малко ’пенсионерско’ градско и ще видиш.

Коментар

Аз съм с по-старата генерация на същият двигател. Наистина градското на този двигател е умопомрачително :D . Вече съм си изградил стил на каране в града, и разхода в София се движи между 10-12-14л. Незнам при теб как е, но 2-ра предавка е според мен прекалено дълга. Другото, което съм забелязал, е че двигателя се чувства и харчи най-малко в интервала 2700-3500 об. Успех

Коментар

2ра е до 100.Хмм, ще пробвам в обороти да я държа, да видим ама ....
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

25/100 как звучи ? Пичове тая газ се губи по трасето ама не мирише никъде на газ.И с кейхина е все тая, тука работата не е до рейка.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

25/100 - или караш като ’24 часа Льо Ман’ или имаш теч някъде. Ако ги гори , а не ги изпуска - ауспуха трябва да ти е в сажди

Коментар

много странно, извънградския разход е добре, а градския ужас

Коментар

u_bo написа:
                            25/100 - или караш като ’24 часа Льо Ман’ или имаш теч някъде. Ако ги гори , а не ги изпуска - ауспуха трябва да ти е в сажди
                            Цъ и на трите.Само не съм слагал пяна на зареждачката, но ако изпускаше щях да усетя миризмата на газ, щото много ме дразни.Поръчах за проба един турски изпарител.Поправете ме ако греша, но дори и да имам неработеща сонда, тоз разход е НЕНОРМАЛЕН ?
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ivancho написа:
                              много странно, извънградския разход е добре, а градския ужас
                              Абе к’во да ти кажа ... при условие, че при един и същ маршрут и стил на каране лапа 6.3 бензин, 8.3-8.6 газ ми се вижда много.Чисто информативно с метан таз Тамона е давала МНОГО нисък разход, преди да зацепим ремъка като хората, със стари свещи.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Абе к’во да ти кажа ... при условие, че при един и същ маршрут и стил на каране лапа 6.3 бензин, 8.3-8.6 газ ми се вижда много.
                                За Либра ми се види нормален разход 8.3-8.6л. Все пак си 131 магарета и не си 1000 кила автомобил.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X