Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висок разход с ГИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    Просто ми е по-лесно да изгоря 10 литра газ, отколкото да пълня 50 литра и да чакам сума ти време да я изгоря.
    Това е грешка според мен, така променяш налягането в бутилката и разхода е логично да си повиши. Дали съм прав незнам но аз примерно като заредя за 10лв. минавам 60-70км. градско/зависи от цената и времето/ ако е пълна и заредя за 40лв. приблизително минавам към 80-85 км. за десет лв. или с пълна бутилка 320-350км. градско.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Добре ве, на какъв език да обясня, че празно - 10литра - празнои празно - пълно - празноса = (равни) ????Глупости в темата не ми се четат, ако някой има предложение за настройка на кривата, коефициенти, механично предложение - да споделя (ако има желание).Качество пред количество.Предпочитам качество пред количество.-----За информация - разход при 160-170км/ч = 15.7/100
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Eй руска му работа, изплю камъчето най-накрая:
        Быстрые форсунки нужны в следующих случаях:1. Большой диапазон бензиновых импульсов, например в турбированных двигателях.2. В машинах с парралельным и попарно-парралельным впрыском, а также в моно.3. В машинах со сложным впрыском, например мазда, доврысками, с очень чувствительным чеком.4. с быстрыми форсунками не так критичен подбор жиклеров.Время бензинового импульса не говорит о том, нужно ли ставить быстрые форсунки. Например, время бензоимпульсов на х.х может быть разным от 2мс до 5мс. А время газоимпульса нужно всегда делать 5-5,5мс (это для валтекоподобных) и 3-5,5мс (для быстрых).
        Валтекоподобни рейки - газово време на празен ход 5-5.5мсБързи рейки - 3-5.5мсНа баба му ФъРчИлОтО
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Е тои мисли че си го знаеш, и без тва вече си по спец и от него, питаи го ако нещо не му е ясно да те пита да не се притеснява. Аиде чакаме резултати от новия жокер
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Обещаха ми Кейхин за проба 1-2 седмици
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Щи хареса, как ще се разделиш с него после не знам
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Едва ли, при 14мс мак. бензиново време ... затва не усещам разлика между 3те рейки, ама не пречи да си поиграя.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  Едва ли, при 14мс мак. бензиново време ... затва не усещам разлика между 3те рейки, ама не пречи да си поиграя.
                  emzo написа:
                  -----За информация - разход при 160-170км/ч = 15.7/100
                  може и да ako падне на 12/100 при 160 км/ч

Коментар

Реално при тази скорост 180 да са 6000рпм примерно, се предполага, че валтека са постоянно отворени.Тамоната има опция да минава на бензин, при постоянно отворени газови инжектори. Пуснах я, не минава на бензин, чак като вдигнах времената на ръка към 18-19 се разпищя и мина на бензин.Скъсих хода на Хоризона на 0.5мм, събрах бензиновата карта и 5 поредни газови, използвах тяхната корекция.След малко ще я видя, сондата се държи отлично, с 2.4мм на хоризона ми казва, че са големи дюзите, но по това време няма отде да купя нови.В момента газовото време е 3.5-3.6мс.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Файда ... същия разход, като валтек-а.10 литра газ = 120км пробегзакрепих си го на 100км/ч с климатроник, имам 2-3 резки изпреварвания до 120км/ч10/120 = 8,33/100И с Валтека дава толкоз на последните 3 засичания, как падна не ме питайте, че и аз не знам.Руснаците казват - 4то поколение ГИ, разход на газ = разход бензин + 10-20%7.1 бензин + 20 = 8,5/100 ама много ми се види Ако и градското падне от 20 на 14 да кажем, няма да я барам повече.
                      Прикачени файлове
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

С диф. налягане има ли смисъл да си играя ?Мога да го вдигна макс. с 0.2бара още
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          Файда ... същия разход, като валтек-а.10 литра газ = 120км пробегзакрепих си го на 100км/ч с климатроник, имам 2-3 резки изпреварвания до 120км/ч10/120 = 8,33/100И с Валтека дава толкоз на последните 3 засичания, как падна не ме питайте, че и аз не знам.Руснаците казват - 4то поколение ГИ, разход на газ = разход бензин + 10-20%7.1 бензин + 20 = 8,5/100 ама много ми се види Ако и градското падне от 20 на 14 да кажем, няма да я барам повече.
                          идеален ти е разхода дето се вика - честито!!!

Коментар

Обаче градско още малко и ... ще ми е по-изгодно на бензин да карам.23/100, вярно че я ръчкам ама да карах някое 20вт с тоз разход ....
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              Обаче градско още малко и ... ще ми е по-изгодно на бензин да карам.23/100, вярно че я ръчкам ама да карах някое 20вт с тоз разход ....
                              щом я ръчкаш - само TAP за теб.

Коментар

Откакто взех да карам на сто процента климатроник и фарове разхода ми се дигна около и над 15,а имам претенции за 3 години каране на газ да съм си настроил перфектно газовото,интересното е че зимата никога не дига над 13 ама явно щото гори и бензин..Що не пробваш да покараш нормално стотина километра в града,да оставиш колата сама да се адаптира,сигурен съм че разхода ще слезе под 16.Аванс процесор на тоя мотор ще има смисъл но не особено голям.Слагай ако имаш възможност ,ако има файда сподели тука че да си сложа и аз и спри да я бараш тая кола.

Коментар

Working...
                                X