Ами ако я кара,като бегачка от 4000 до 7000 оборота ще си гори,нали съм го писал.Само тои си знае как шофира,но се предполага,че като засича разход,трябва да я гали през повечето време и да се дъни яко само в екстремни ситуации.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висок разход с ГИ
Collapse
X
-
Днес се погаврих с настройките.Има опция при постоянно отворени газови инжектори да прехвърля на бензин.В момента с Валтека и 2.8мм газовото ми време при пълен товар е 12мс.Толкоз е и бензиновото. Тамоната не превключва на бензин, вече на ръка като вдигнах газовите времена яко нагоре, при ускорение ми се разписка и мина на бензин.Та да питам тогава ... за какво ми е необходима бърза рейка ?Всеки ми казва дръж максимално ниски газови времена, добре обаче руснаците като условие си го поставят газовото време да е 5-5.5мс. на празен ход.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Ами аз като натисна до дупка и бензиновите времена скачат над 30мс,ако твоите максимални са 12мс това означава че има принципна разлика в управлението на моя и твоя мотор които са напълно еднакви и с еднакви компютри дори.А ако това наистина е така нямаш нужда от бързи дюзи за да си свършиш работата.Въпреки това качествените рейки не се ползват само защото са бързи а и защото много по прецизно отработват управляващите импулси.Валтека му дават 3мс отваряне,ама кога е 3 кога 5 само той си знае,затварянето му е 2мс-да бе ,може, ама като са нови пружинките,после я затвори ,я не.
Коментар
-
Разхода на газ не се засича просто в литри/100км.Разхода на газ се сравнява с разхода на бензин при един и същ режим на шофиране и при колкото се може еднакви условия.Разхода и на бензин и на газ трябва да се засича като от пълен резервоар се изминават 200-300км. и след това се допълва до горе на същата колонка.Ако разхода на бензин си го засичал на дълго миналата година до морето,не означава че и сега е същия.Засечи колко ти гори бензин на дълго сега.Ако ти гори 9/100км. бензин,нормално е разхода на газ да е 10/100км.За разхода на бензин не гледай борд компютъра,трябва да се засече реално колко е.OVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
-
emzo написа:Разхода обаче е същия .... 10 литра свършиха на 47км. градско, вярно покрай логовете отиде доста газ,OVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
-
ivan_pop написа:emzo написа:Разхода обаче е същия .... 10 литра свършиха на 47км. градско, вярно покрай логовете отиде доста газ,F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар