Здравейте, колеги, от скоро имам фиат браво 1.6 16v 96-та година. Вчера за пръв път карах по-дълго. Колата е с газова уредба, не е инжекцион. Бяхме 4-ма човека с доста багаж(някой имаха чанти вътре в краката. Заредих в София до горе. Карах 180 км(в двете посоки) по подбалканската до Пирдоп със спиране в Буново, каране малко там с лека ръчка и след това по продължих по пътя. Това го казвам във връзка с това, че искам да кажа, че според мен това не е чисто извънградско каране. Та така... с две думи тия 180 км ги изминах с 19.45 литра газ. Това дава разход 10.9л/100, което според мен е високо. Интересува ме какво е вашето мнение? Как ви се струва този разход, предвид обстоятелствата? И къде мога да търся проблема? Колко може да се свали разхода от една центровка на газовата? Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за разход
Collapse
X
-
За да се реши даден проблем, трябва да се видят всички условия, от които това зависи.Първо се правят механичните настройки - зацепване на ангренаж, момент на запалване, състояние на маркучи по въздух и гориво, филтри,плътност на смукателна част. Електричска част - свещи, кабели, палец, капачка. Датчици по мотора.Настройка на бензин - палене, работа топъл и студен, разход.От тази база тръгва настройката на газовата система, при положение, че е изправна.Може да ти се вижда сложно и трудоемко, но това е правилният начин. Другото е ръчкане на сляпо и псуване на майстори и сервизи.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Реклама
Collapse
Коментар