Казвайте кой е с плочка, кой с ГИ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви харчи Фиата на газ/метан?
Collapse
X
-
white_shark написа:Вече успях да засека и смесен разход с лек превес на градските километри от точно 9/100 газ.Това затвърждава предните ми измервания,че в града се върти около 11,а навън около 7EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
В момента с 20 лева минавам 115-120км. във Варна ,с малко климатик което си е около 14 .Извън града най честия ми маршрут е Варна-Трявна .Сто километра по магистралата до Шумен-под 140 не карам и оттам до края с 90-120 /където може/ -от 7,5 до 8,5 литра на 100 .Никога през живота си не съм засичал разход извън града по голям от 9 независимо от климатик и скорост с която съм шофирал.Това при положение ,че обичам да изпреварвам със 7000 оборота, а и в града си я рязкам от време на време.Много ли е,малко ли е не ме вълнува ,важното е че колата върви перфектно и ми прави кефа.Забравих: 1,8 /VFD ГИ
Коментар
-
MEMO написа:В момента с 20 лева минавам 115-120км. във Варна ,с малко климатик което си е около 14 .Извън града най честия ми маршрут е Варна-Трявна .Сто километра по магистралата до Шумен-под 140 не карам и оттам до края с 90-120 /където може/ -от 7,5 до 8,5 литра на 100 .Никога през живота си не съм засичал разход извън града по голям от 9 независимо от климатик и скорост с която съм шофирал.Това при положение ,че обичам да изпреварвам със 7000 оборота, а и в града си я рязкам от време на време.Много ли е,малко ли е не ме вълнува ,важното е че колата върви перфектно и ми прави кефа.Забравих: 1,8 /VFD ГИF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:MEMO написа:В момента с 20 лева минавам 115-120км. във Варна ,с малко климатик което си е около 14 .Извън града най честия ми маршрут е Варна-Трявна .Сто километра по магистралата до Шумен-под 140 не карам и оттам до края с 90-120 /където може/ -от 7,5 до 8,5 литра на 100 .Никога през живота си не съм засичал разход извън града по голям от 9 независимо от климатик и скорост с която съм шофирал.Това при положение ,че обичам да изпреварвам със 7000 оборота, а и в града си я рязкам от време на време.Много ли е,малко ли е не ме вълнува ,важното е че колата върви перфектно и ми прави кефа.Забравих: 1,8 /VFD ГИ
Коментар
-
Фиат Типо 1,4i.e. с обикновена газова с електронен превключвател и без емулатори или симулатори.При последното ходене до морето без клима през нощта - 9,6/100 със скорост 110-120 докато мина гадния участък от магистралата и след това 130 до края.По нормалните пътища 100 без резки ускорения,спазване на всички ограничения в населените места,къде на 4та,къде на 5та.Много яко каране без никакво щадене по наклоните и завоите преди магистралата на Kарнобат и изпреварвания на каквото може.После 130 оттам до бургас и после пак с ограниченията навсякъде.Разходът не е засечен точно,защото е с пълнене догоре,но не е много далеч от истината.На връщане,дневно шoфиране на климатик през целия път под 10/100,но заредих преди да ми свърши и не разбрах колко точно,като имам над 100км градско преди да заредя,така че разходът сигурно е около 8,5-9(Очаквах доста повече заради климатика).Скорост 100-110 по магистралите,100 по нормалните пътища и пак с ограниченията в населените места.В града лятото гори около 11,5/100,като пада надолу и се качва нагоре в зависимост от задръстванията и тежестта на крака.С климатик около 12-13 с много леко каране..на стъпка сигурно ще прави и 15,не я юркам с климата и не знам.Зимата е около 13 докато не паднат под -5/10 температурите,качвала се е и до 17,като не я чакам да подгрее много.Нормално е,като се прехвърля рано на газ.Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
rotdot
bagera написа:снощи сипах за 10 лева и минах 60 км с изпрания филтър, отново само градско и без климакак ви се струва, нормално ли е?
Коментар
-
rotdot написа:bagera написа:снощи сипах за 10 лева и минах 60 км с изпрания филтър, отново само градско и без климакак ви се струва, нормално ли е?
Коментар
-
Аз трябва да се гръмна сигурно. Фиат Брава 1.4 -извънградско София-Созопол и обратно със 130-140 по магистралата и включен климатик разхода е точно 10,3 газ на 100. Градско във София с включен климатик в задръстванията е 11,2.Много малка разлика имам от градско и извънградско-един литър.Гледам колеги с градско -12 на сто и после отиват на 8-8.5 извънградско???
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар