свързах ги по този начин както съм го нарисувал на схемата ,като доближа постоянен магнит към sensor стрелката се вдига до малко под 1/2 ,утре ще купя и реле и кабели за сега нещата тръгнаха на добре
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да направиме нивомера за бензин да отчита нивото на газ.
Collapse
X
-
Чудесно измислено теоритично, а на практика ще изпълнява функцията на ветропоказател. Ако не си с течна фаза файда няма. - ЛИЧНО МНЕНИЕ Иначе успех с проекта.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Банков, газта в бутилката нали е в течна фаза, докато не остане толкова малко, че падне налягането и да се изпари.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Да, калибровка сигурно ще се наложи, но няма да е нещо сложно. А обемите... то си мери пропорционално - половин резервоар/половин бутилка, само дето на газ по-бързо ще му слиза стрелката до нула, защото в половин бутилка има по-малко литри, отколкото в половин резервоар :D Зависи и от резервоара де . А това дето казваш че го има в ЕКУ-то за газта, то пак трябва да се върже и към датчика на бутилката. Иначе не знам как ще познава колко има в нея.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Днес свързах всички кабели,на практика е само 1 кабел от нивомера на газовата,масата я лепнах към ел клапана за газта,и вместо реле използвах ключе в 3 положения,като е на средата нивомера не показва нищо,като е нагоре показва количеството газ в бутилката ,като е надоло показва количеството бензин в резервоара.Според моето виждане с ключе е по добре ,въпрос на личен избор.Не се наложи да слагам никаде резистори ,като заредя 15лв газ стрелката се вдига около 3,4 чертички.Кефа е невороятен,ако имате нужда от повече инфо ,пишете в темата,ще се постарая да обясна подробно стъпка по стъпка кое как става,елементарно еп.п моита бутилка е 60 литрова,резервоара е 48 литра,като се има предвид че бутилката не се пълни до горе са почти еднакви
Коментар
-
mitko_b4 написа:Аз се запалих също по темата каде се намира нивомера на мареа седан и как да стигна до него ,че и аз да пробвам какво ще излезеОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
replayko написа:Идеята е страхотна.Всичко добре,но не разбрах какъв точко е тоя сензор за газта?От каде може да се вземе и съответно цена?Трябва ли да съм с евросонда или ГИ за да си направя и аз тази глезотия?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
replayko написа:Идеята е страхотна.Всичко добре,но не разбрах какъв точко е тоя сензор за газта?От каде може да се вземе и съответно цена?Трябва ли да съм с евросонда или ГИ за да си направя и аз тази глезотия?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар