Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ниски обороти след смяна на мембрани

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с ниски обороти след смяна на мембрани

Здравейте колегиВчера сменихме мембраните ,клапанчето и оплътненията на изпарителя ,че старите бяха доста зле обаче сега в ниските обороти работи нестабилно.Държи точно 900 стрелката не помръдва обаче мотора притриса.Иначе върви чудесно,разход още не съм засичал че я карах 10 км.Газовата е обикновена с електрически изпарител(турски).С пластмасовия винт 1 по принцип до колкото знам трябва да се регулира празения ход обаче като го въртя единствено се променя падането на оборотите,като го навия падат рязко,при отхлабен бавно.С месинговия винт 2 нищо не се променя.От тройника само вървеже го правя.Да почакам ли малко да поомекнат мембраните и тогава да продължавам да ръчкам или работата си е за газаджия ? Очаквам съвети
    Прикачени файлове

Пичове само кажете месинговия болт трябва ли да е остър отпред че моя ми се струва леко счупен?

Коментар

остър трябва да е. "игла" му викат и се продава като резервна част. извади и счупеното парченце от изпарителя.

Коментар

Мерси колега видях го парчето,вътре си седи.Май ще трябва пак да отварям изпарителя като гледам

Коментар

ами ще трябва да го отвориш. иначе го има като резервна част и трябва да е същото като за електрическо ловато ~4лв , така че нема се плашиш

Коментар

Сега развих и моя да го видя. Снимах го, няма връх. Като знам, че сменях и аз мембрани преди 2 седмици и как е наврян изпарителя... с помощник отидаха 2 часа. Не се сетих тогава да погледна тоя винт и не забелязах нещо остро да се мандахерца вътре. Върви си екстра, разхода е екстра, няма да го свалям пак, ако няма проблеми. Този винт винаги съм го държал навит докрай. Къде точно отива иглата като е счупена? Може ли да се извади счупеното без да свалям изпарителя?
            Прикачени файлове
            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Парчето сигурно си седи в дупката вътре или поне при мене е така и трябва да го отвориш за да го извадиш.Иначе си купих болта 5 кинта струва ,сутринта ще действам,ще кача снимки ако успея да го оправя..

Коментар

ето го как изглежда здрав /за ловато/http://shop.msmgas.com/tmp/1640_11.tmpтова е така наречения байпасен винт. тоест с него се пуска някакво количество газ което е константа и не зависи от вакума който създава двигателя. при някои автомобили може да се окаже при настройката че трябва да е напълно затворен, при други има нужда да е отвит /обикновено на 1/2 - 1 -2 оборота/. дава отражение на стабилността на оборотите на празен ход. тоест всичко опира до това каква настройка иска двигателя. когато се счупи върха, все едно е завит докрай.

Коментар

По принцип при мене си беше завит до край с старите мембрани обаче като ги смених излезна тоя проблем с оборотите.Не вервям нещо да съм объркал при монтажа на новите.

Коментар

нормално е като смениш мембрани да иска други настройки изпарителя. то всъщност това се получава главно от гумичките които трябва да улегнат.

Коментар

ivan_cirkov90 написа:
                      По принцип при мене си беше завит до край с старите мембрани обаче като ги смених излезна тоя проблем с оборотите.Не вервям нещо да съм объркал при монтажа на новите.
                      Моя както в счупен е завит докрай и няма проблеми. Беше завит докрай и преди да сменя мембраните. След смяната на мембраните първите 500км и при мен клатеше мотора често на празен ход, а също и ми изгасна няколко пъти. Аз ги исмених преди 2 седмици, но имах дълъг преход и съм навъртял над 2000 след смяната. Само първите към 500 бяха тегави, след това е чук и разхода падна драстично. Преди обслужването на магистралите из Европа при 140 км/ч ми даваше разход 9,5-10, а сега ми даде 8,5 с климатик. При по-ниска скорост и пада литър надолу, може би и малко повече. Ако не става без сваляне на изпарителя го оставям така, явно се чупят. Мисля си ако капна моментно лепило на върха, завия докрай и след минута развия, дали няма да стане номера? Ако има и лек контакт със счупено би трябвало да се получи. Така съм вадил скъсан болт.

Коментар

Абе то за да се счупи значи яко е затегнало там така че не вярвам да стане номера макар че като идея е добра ...

Коментар

Не помня да съм го натягал яко там. Въртял съм с отверка и на ръка, никога не е имало съпротивление. Явно просто се чупи и сигурно 90% и не знаят, че им е счупен. Довечера ще пробвам дали ще излези. Ако не стане просто си го оставам така, върви си екстра.

Коментар

Изпарителя няма нужда да се отваря,сваля се само бобината и приставките към нея.Парчето седи на адски гадно място и ми костваше 2 часа нерви.Материала от който е направен много мек и се деформира лесно,в моя случай го сплесках брутално и се законтри още по яко.Наложи се да използвам дремела с приставката за гравиране на стъкло и започнах да пиля около него и в същото време да натискам.Малко разширих дупката от вътрешната страна ама няма проблем.Честно казано бях прежалил изпарителя вече ама то па взе че излезе,вярно половината на стружки ама важното че е вънка пустото парче.До колегата който мисли да пробва с лепило-няма да стане адски яко запича вътре.Относно настройката четох различни теми как се става на изпарител като моя реших да споделя как я направих аз :Затегнах всички врътки до край без тройника,загрях колата на бензин,откачих стъпковото моторче да не ми се бърка в настройката,като преминах на газ отвих месинговия болт с 1,5 оборота,регулирах оборотите с пластмасовия,закачих обратно моторчето и накрая регулирах тройника,разбира се след няколко опита как върви.Е пак си заобичах колата Вече работи като по часовник,набира плавно,няма никакви придърпвания,остана само разход да засека :P

Коментар

Нямаше ли да е по-лесно, ако беше отворил изпарителя? Проблема не е да са отвори, а да се свали изпарителя, така че така и така ти е бил в ръцете... Снимай да видим как се е счупил, какво парче липсва.

Коментар

Working...
                              X