Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за монтаж и марка ГИ на Браво ХГТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не се занимавай с глупости. това е ала бала.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Абе и аз така си мислех ама да питам за всеки случай. Иначе май ще се откажа от Пан Сервиз, защото май не става системата с лизинга. Това момче дето ми го препоръча ти в Лерски има оферти за лизинг и май натам ще се насоча. Дано всичко стане както трябва, че много се притеснявам да не съсипа колицата :D
      Bravo HGT

Коментар

Ами аз утре съм при него. ПО друг въпрос, но иначе който съм пратил е доволен. Дано да стане както трябва.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ми момчето каза, че е много мъчен за работа тоя мотор, но са правили на Марея и ставало много добре. Работел перфектно на газ. Стискам палци да е на 6 всичко. В събота ще ходя на място да огледа и да се разбираме. Мерси
          Bravo HGT

Коментар

Сложих Фобоса и засега съм с добро впечатление. Разлика не усещам във вървежа, може би минимална в ниските обороти, но тва с донастройка сигурно ще се изчисти. От монтажа в Еврогаз съм много доволен, личи си, че са се старали хората. Като минус отчитам, че при първо палене като е по-студена колата, като превключи на газ малко играят оборотите в началото, но бързо се оправят и не мърдат повече. Това проблем ли е или е нормално? Другото което забелязвам е, че леко намирисва на газ от време на време, като спра на светофар примерно, в движение не се усеща. Това също ме интересува дали е нормално, защото и при един приятел с Фобос пак се усеща така от време на време. Разхода с мое каране, в смисъл нормално с ръчкане по малко и средна скорост 80км/ч мерено по системата с пълнене до горе, каране и пак допълване 13,70л/100км. Споделете какво ви е мнението за проблемите(ако са такива) и разхода. Мерси предварително.
            Bravo HGT

Коментар

Здравей колега. Честито за "газовата". С пожелание за много километри, без проблеми. Според мен не трябва да ти мирише на "сурова" газ. Предполагам изпуска от някоя връзка. Относно разхода мисля, че не правиш правилното измерване. Караш докато то свърши газта. Пълниш до горе или не до горе. После караш докато пак свърши газта. По метода от празно до празно. И така изчисляваш разхода.
              Bravo 1.8 16V GT ex.
              Fiat Croma 1.9 16V mjet

Коментар

За мерилка предпочитам на празна бутилка да сложа 10-20литра газ и да карам , докато свърши.Резултатът при мен е същия като пълна бутилка до горе - празно.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Gecata_82 написа:
                  Здравей колега. Честито за "газовата". С пожелание за много километри, без проблеми. Според мен не трябва да ти мирише на "сурова" газ. Предполагам изпуска от някоя връзка. Относно разхода мисля, че не правиш правилното измерване. Караш докато то свърши газта. Пълниш до горе или не до горе. После караш докато пак свърши газта. По метода от празно до празно. И така изчисляваш разхода.
                  Ще пробвам по тая система празно-празно да видиме. А иначе не ми мирише на сурова газ, а на изгоряла колега и то от време на време. Може би просто не съм свикнал още. Със сигурност ще ходя след някакви километри да я погледнат и донастроят и ще проверят за изпускания. А иначе сутринта като запалих на напълно студен двигател не са играли оборотите, превключи много бързо на газ и само леко придърпа при превключването и заспа. Мисля, че са си нормални тия неща. Просто мисля, че хората дето я слгаха са си про-та и съм много доволен на първо време. Дано всичко си остане така За разхода колкото и да е неточна системата пълно-пълно мисля, че 13,5-14 градско в София за тоя петак и то с ръчкане да вида как ще върви вчера са си доста добре. Колегите с 1.8 ако може да споделят щото може би горе долу се доближават като разход
                  Bravo HGT

Коментар

Аз като колега с 1,8 ще кажа, че разхода е около 11 , петака си харчи повечко.Нормално е като превключва сутрин на студено от бензин да придърпва, усеща се особенно когато си в движение, на място леко мръдват оборотите и толкоз.По принцип изобщо не трябва да ти мирише на газ, при АГУ-то я има миризмата, но при ГИ не трябва да я има, все пак се твърди, че газта изгаря няпълно и даже да стоиш до ауспуха отзад не би трябвало да ти мирише Задължително като минеш 1000-1500км пак при тях за да я погледнат за окончателна донастройка Филтрите си знаеш на 10 000-15 000км, макар, че забелязвам че в последно време се задръстват по бързо, явно и газта нещо я базикат.Сега на газ ще се видиш в пари, определено разходите за гориво падат, поне двойно, а километрите се въртят доста повече
                    punto HGT

Коментар

didich написа:
                      Аз като колега с 1,8 ще кажа, че разхода е около 11 , петака си харчи повечко.Нормално е като превключва сутрин на студено от бензин да придърпва, усеща се особенно когато си в движение, на място леко мръдват оборотите и толкоз.По принцип изобщо не трябва да ти мирише на газ, при АГУ-то я има миризмата, но при ГИ не трябва да я има, все пак се твърди, че газта изгаря няпълно и даже да стоиш до ауспуха отзад не би трябвало да ти мирише Задължително като минеш 1000-1500км пак при тях за да я погледнат за окончателна донастройка Филтрите си знаеш на 10 000-15 000км, макар, че забелязвам че в последно време се задръстват по бързо, явно и газта нещо я базикат.Сега на газ ще се видиш в пари, определено разходите за гориво падат, поне двойно, а километрите се въртят доста повече
                      Със сигурност след 1000км пак ще отида да я видят. Относно миризмата странното е, че отзад от ауспуха не мирише на газ, нито от багажника. По скоро миризмата идва някаде отпред, но не съм сигурен. Нещо от изпарителя може ли да понамирисва, щото мисля, че като врътне перката почвам да го усещам, а са го сложили така близко до нея. По вероятно за мене е обаче някаде отдолу генерацията да изпуска от някоя заварка точно под мене и затова да го усещам на място. Като цяло съм много щастлив, че не се издържаше с тоя бензин вече
                      Bravo HGT

Коментар

Няма да е лошо тогава да отидеш веднага да я погледнат /нещо да не са притегнали като хората/, не трябва от никъде да мирише, аз карам вече 4-та година и ако не ти отворя багажника да видиш газовата бутилка по смъртно няма да разбереш, че карам на газ , нито отпред, нито отзад, на отворен преден капак, от никъде не трябва да мирише.Ако имаш пропуск от някъде даже ми се струва, че не трябва даже да караш и на газ, би трябвало да има някаква защита, която да спира подаването на газ
                        punto HGT

Коментар

didich написа:
                          Няма да е лошо тогава да отидеш веднага да я погледнат /нещо да не са притегнали като хората/, не трябва от никъде да мирише, аз карам вече 4-та година и ако не ти отворя багажника да видиш газовата бутилка по смъртно няма да разбереш, че карам на газ , нито отпред, нито отзад, на отворен преден капак, от никъде не трябва да мирише.Ако имаш пропуск от някъде даже ми се струва, че не трябва даже да караш и на газ, би трябвало да има някаква защита, която да спира подаването на газ
                          Ми не мирише по принцип и като отворя капака. Миризмата е все едно някой пред тебе дето е на светофара е на газ и като пуши отзад мирише, тва усещам като миризма. Не е на такава неизгоряла газ на каквото мирише на колонката Всъщност може точно това да съм усещал като се замисля, някой да е бил на газ пред мене на светофара и да се филмирам, че е от мене :D
                          Bravo HGT

Коментар

може да усетиш трепване като прехвърляно след това не трябва да играятсъщо не трябва и да мирише...иначе разхода ти мисля че е добър
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Никаква миризма, няма и при мен. Нито в двг отсега нито отзад.И съм много доволен, щото нещо миризмата на LPG ми е гадна.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ми ходих днеска за донястройка щото оборотите почнаха да играят повече и я прегледаха хората. То тогава не миришеше де казаха да видя гърнетата дали няма спукано и оттам да намирисва понякога. Нищо нередно нямало според тях. Казаха също, че е хубаво да се изчистят стъпковото моторче и дроселовата клапа, за да няма повече ядове с оборотите. Абе знаех си, че ше има игра докато всичко стане на 6 :D
                                Bravo HGT

Коментар

Working...
                                X