Здравейте,От известно време се мъча с един въпрос и така и не мога да открия малко по-пълна информация по въпроса. Искаше ми се ако някой му се занимава да обясни малко за лаиците основни понятия и взаимодействието им, които са необходими за настройката на един газов инжекцион през софтуер. Мисля, че темата ще бъде полезна за всички, които малко или много обичат да човъркат колите си. Интересуват ме конкретно следните въпроси:-Виждам, че инжекторното време на дюзите за бензин и газ е различно, каква е причината и какви са зависимостите ( ако не бъркам има значение и налягането и отворите и тн...)?-Какво трябва да следим в софтуера като параметри за да разберем, че сместа е правилна? Т.е виждайки една карта на обороти-инжекторно време, как да я разчетем и модифицираме? Как докато колата работи да проверим дали сместа е правилна?В общи линии карайки колата си усещам, че нещо е леко мудна, как да разбера дали е бедна или богата ? Иска ми се да знам как да го оправя и какви още параметри са жизнено важни за оперирането на газовия инжекцион.
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар