Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Основни принципи в ГИ софтуера

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Основни принципи в ГИ софтуера

Здравейте,От известно време се мъча с един въпрос и така и не мога да открия малко по-пълна информация по въпроса. Искаше ми се ако някой му се занимава да обясни малко за лаиците основни понятия и взаимодействието им, които са необходими за настройката на един газов инжекцион през софтуер. Мисля, че темата ще бъде полезна за всички, които малко или много обичат да човъркат колите си. Интересуват ме конкретно следните въпроси:-Виждам, че инжекторното време на дюзите за бензин и газ е различно, каква е причината и какви са зависимостите ( ако не бъркам има значение и налягането и отворите и тн...)?-Какво трябва да следим в софтуера като параметри за да разберем, че сместа е правилна? Т.е виждайки една карта на обороти-инжекторно време, как да я разчетем и модифицираме? Как докато колата работи да проверим дали сместа е правилна?В общи линии карайки колата си усещам, че нещо е леко мудна, как да разбера дали е бедна или богата ? Иска ми се да знам как да го оправя и какви още параметри са жизнено важни за оперирането на газовия инжекцион.
    Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
    Fiat Stilo '02 1.6 16V

Ето ти един линк с подробно описание принципа е един и същ http://www.fobos-bg.com/images/stori...are_manual.pdf
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

инжекторното време на газ. инж. е инжекторното време на бенз. инжектор по коефициент от 1.4-1.7 така бях чел някъде. Тоест ако имаш 2 милисекунди импулс към бензиновия..на газовия импулса е примерно 3 милисекунди...незнам с ква цел така го правят вероятно щото газовите дюзи са по-бавни.
      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Зависи от рейката като цяло, но и на мен ми е интересно, защо гледат газовите времена да са над бензиновите.Изобщо цялата работа с копирането на бензиновата информация ми се струва прекалено ... как да го кажа .... ламерско изпълнение.Потребителя е малко с вързани ръце.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

S_BANKOV написа:
          Ето ти един линк с подробно описание принципа е един и същ http://www.fobos-bg.com/images/stori...are_manual.pdf
          Много полезно, но по-скоро описва софтуера, отколкото принципите на работа.Да разбирам ли, че за да разбера каква е сместа трябва да следя корекцията, която се прави спрямо бензиновия компютър ?
          Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

И не само, има и други параметри който трябва да се следат. най добра настройка става като се вържат две компа за диагностика и се слудят двете ЕКУ-та едновременно и то в двиежение иначе на място е ала бала.

Коментар

Някакви насоки как да го направя ?
              Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Да, намери си читав сервиз, който работи с твоя ГИ.

Коментар

Аз си мислим че газовото време е повече от бензиновото заради самото смесообразуване. Демек количеството бензин нужно да даде необходимата калоричност при всеки такт е по малко от количеството газ за същите нужди. Но пък тук има и друго, всички знаем че тва нещо може да се коригира с размер дюзи и налягане. Защото тогава идваме пак на въпроса за по дългото газово време А защо един бензинов комп не може да управлява газовите дюзи без въобще да има газов комп
                  Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                  Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                  Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

S_BANKOV написа:
                    Да, намери си читав сервиз, който работи с твоя ГИ.
                    Ако можех да намеря нямаше да пусна темата. Там е проблема, че не успявам да намеря такъв. А системата, която съм сложил (Romano) не е от най-разпространените. Просто исках да науча ако е възможно някакви основни неща, които да ми помогнат да следя и обслужвам елементарни неща по нея. Както и да е... благодаря все пак.
                    Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Търси инфо по руските форуми.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Имам чуството че на първите два реда си се объркал нещо с теорията.Първо провери октановото чесло на газта, и второ при нас с "ГИ" с изпарител няма дюзи като дюзи а са клапани, Дюзи има при твоя човек с течната фаза. Не случайно при зацепване на кола с ГИ /говоря за Браво/а, Марея/ зецепват с пети нагласят всичко и ги махат преди да стегнат за да може да избяга с полувин зъб. Замисли се що го правят и ще разбереш.Основната причина е начена на горене и възпламеняване на горивната смес.

Коментар

S_BANKOV написа:
                          Имам чуството че на първите два реда си се объркал нещо с теорията.Първо провери октановото чесло на газта, и второ при нас с "ГИ" с изпарител няма дюзи като дюзи а са клапани, Дюзи има при твоя човек с течната фаза. Не случайно при зацепване на кола с ГИ /говоря за Браво/а, Марея/ зецепват с пети нагласят всичко и ги махат преди да стегнат за да може да избяга с полувин зъб. Замисли се що го правят и ще разбереш.Основната причина е начена на горене и възпламеняване на горивната смес.
                          ??????????????????

Коментар

S_BANKOV написа:
                            Не случайно при зацепване на кола с ГИ /говоря за Браво/а, Марея/ зецепват с пети нагласят всичко и ги махат преди да стегнат за да може да избяга с полувин зъб.
                            Това ако някой го направи умишлено на колата ми поради изтъкнатата от теб причина - ще го ударя с крика по тъпата кофа загубена проста !! За тази цел си има ТАП!
                            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                              Аз си мислим че газовото време е повече от бензиновото заради самото смесообразуване. Демек количеството бензин нужно да даде необходимата калоричност при всеки такт е по малко от количеството газ за същите нужди. Но пък тук има и друго, всички знаем че тва нещо може да се коригира с размер дюзи и налягане. Защото тогава идваме пак на въпроса за по дългото газово време А защо един бензинов комп не може да управлява газовите дюзи без въобще да има газов комп
                              Може,колите с фабрични ГИ или само с ГИ са с един комп. Просто компа на колата не е предвиден да следи параметри,като температура на газта,налягане на газта и т.н., параметри които се използват при изчисляване на газовото време.
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                              X