Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Темичка за напреднали газаджии- ГИ течна фаза ECOM JTG

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Темичка за напреднали газаджии- ГИ течна фаза ECOM JTG

Така с две думи, имаме МПС с такъв модел ГИ с неработеща помпа от този вид:http://www.ebay.it/itm/LPG-Pumpe-T-X...item2c65114229 може би ви прави впечатление удивителната прилика с бензинова помпа.Това е помпа от Ги течна фаза ICOM JTG някво по евтино италианско изпълнение, но явно с помпата са си направили наи голямата шега. А сега кажете кво да я правим за нова искат 650 лева и не дават никва гаранция колко ще изкара, в един сервиз в София в които ги поддържат казаха че може и на 20 000 и да си замине, и направо препоръчаха да изхвърлим уредбата, аз също съм за този вариант но собственика на колата се тръшка да си е тя че била много модерна Тя модерна ама като я мъкне само като багаж за кво ли му е Та като гледам тази помпа разглобяване няма щото е капсолована, не че това ме спря да разглобя на реното бенз. помпата, и съм си я поправих, изкара още 30 000км след тва продадох колата. То избор нямаме ще опитаме разглобяване ама си мисля кво ли ще стане ако боднем една бензинова Ето малко параметри на помпата: Работно налягане: 3 барамакс. Налягането на помпата: 5 бараДебит в работната точка: 135 л / ч (min.85 л / ч)Консумация на ток при 3 бара: 4,5 A (макс. 5,5 A @ 5 бара), макс. Консумирана мощност: 60 WТемпература: -35 ° C до +65 ° CХомологация: E8 67R-016 210п.п. Поглеждайки първия срещнат каталог на Бош за помпи има доста богат избор с подобни параметри, питам се аз що ли да не стане, нещо пропускам ли ? възможно ли е Италианеца от ЕКОМ да се е изтарикатил и да е минал тънко с бензинова помпа в комплектовката на своето Ги вместо да влага пари и средсвта в помпа като на Виале ?Въпроса ми към разбиращите от помпи е, кво може да е по различно на една бензинова за да не стане да помпи газ вместо бензин то все течност. А и още нещо заради което обещаите да не ми се смеете, тея помпи като са с четки и се предполага че тея четки при въртене искрят как по дяволите не се взривяват колите
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Здравей.По немските форуми има много изписано за тази уредба.http://www.lpgforum.de/icom-jtg/А по въпроса... Да, става с бензинова помпа и не се взривява, защото няма достатъчно въздук при колектора (условието за стихиометричен състав не е изпълнено).Поздрави
    WJ 4.7
    Alfa Romeo 164 TS

Коментар

Браво бре Дани, а добре дошъл и честито за първия и много полезен пост, чакаи ся да видя как съм с немския

Коментар

Слави,какво да ти кажа. На сайта,който си постнал пише,че на помпата дават 6000 часа гаранция или 250 000км,ако е монтирана в оторизиран сервиз. В същото време в този форум пише за проблеми с помпата на 25000км,но са намерили алтернатива с друга помпа на цена 40 евро. :D
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Да Дидо, знаех си че Италянецо се е изтарикатил и защо не, така сваля цената на една иначе много скъпа уредба, идеята да монтира обикновена помпа за Ги с течна фаза си е меко казано блестяща, само дето явно живота и не е достатъчно дълъг, за тва пък Немеца които съм сигурен че е българин гастарбаитер се е сетил да замени тая помпа с обикновена бензинова, което всъщност е и оригиналната помпа в бутилката произведена за Еком от Вебосто ли там как се казваше.Помпата на Мапко която ползват в форума е толкова масова че почти 30% от колите са с нея, дори става и за моята Хонда и тук се намира за по 70-80 лева. Първо ще проверя наистина ли е помпата и после ще го пратя на мастор да му я смени, аз с чужди коли не се захващам Само не разбрах Дидо в тоя форум се разправят за някви шаибички с различни по големина отвори на някъв регулатор на налягане ги слагали, дали ти прочете за тях, що е нужно това, че на мен транслатора така ми го преведе че....?

Коментар

Здравейте.Този регулатор е почти аналогичен с бензиновия (поддържа налягане в течно газовата рейка и е след нея, като остатъка от горивото се връща в бутилката).Отвора в регулатора се подбира за оптимално съотношение на дебит - налягане(където се товари най-малко помпата). Поне това разбрах аз.В момента и аз, напълно любителски се занимавам с поставяне на такава газова. Правя от две една за V8 мотор. Пък да видим какво ще се получи.На едната от уредбите помпата беше http://www.henkoparts.com/epro_show.asp?key=42а не личеше да е отваряна кутията.Поздрави
            WJ 4.7
            Alfa Romeo 164 TS

Коментар

Здавейте,

И аз имам такава газова уредва и искам да я оправя. Някой от Вас успял ли е да смени оригиналната помпа на Иком с друга потопяема помпа на по-достъпна цена ?

Коментар

Отвори помпата почисти я подмени лагерчето и си ти. Иначе бензиновата помпа може и да стане.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Да но помпата е капсолована. Ти правил ли си го това упражнение?

Коментар

Присъствал съм на такова. Имаше и снимки в италауто форума ама вече няма. Капсоловката се затваря. Но помпата е идентична с тази за бензин.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                    X