Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ако може някой да даде савет за ФИАТ 1,4 .12 брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

eh4ev07 написа:
    А щом си толкова сигурен склонен ли си на експеримент - да сложиш симулатор на сондата даден ти от мен и да покараш така няколко дни и да видим каква адаптация ще си направи твоя компютър и дали ще потърси дюза? Нищо не искам в замяна само честните ти впечатления.
    за симулатор на ламбда сондата не споря....доколкото разбрах спора беше дали трупа грешки от прекъснатия инжектор и дали компютъра си го търси....за сондата симулатора си е нужен но не и задължителен ако карането на бензин ни е приоритет....иначе за симулатора на сонда е добре да го има защото така се лъже компютъра че се получават реални стойности на сондата които при каране на газ са недостижими....но спора мисля , че беше за друго
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

исках да кажа че този тип инжекция не си търси инжектора при работа на газ...ламбда сондата е обратната връзка за качеството на подаваната смес....примерно караш си на газ с дадена настройка на изпарителя при скорост 100Км/ч показанията на сондата са например 0.8 волта което си е богата смес според таблиците на компютъра....тогава той се мъзи да обедни сместа до нужната му зададена по таблици а тя е около 0.45-0.5волта, и ЕКУ-то се мъчи да намали ширината на импулсите но понеже инжектора е прекъснат(това ЕКУ-то не го знае) а ЕКУ-то си "буха" импулсите както то си знае и сместа не се променя и записва грешка от ламбда сонда понеже е направен опит за коригиране на сместа но ламбдата един вид не реагира...а със симулатора се подава точното емулирано напрежение нужно за "правилната" работа на компютъра...да на мен ми трупа грешки поради тази причина защото нямам симулатор но не и грешки от инжектора....а това , че свети червената дюза на таблото не означава , че има грешка в инжектора ,а че има проблем по инжекционната система като цяло в някои от датчиците....
      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Добре само не ми стана ясно би ли сложил симулатор които ти дам и да покараш няколко дни с него? Ако ти е проблем монтажа ще ти го монтирам
        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

ако е без пари бих си сложил...хаха и не не ми е проблем монтажа ама май се ебаваш с мене вече
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Не не се ебавам просто искам да разбереш как ще се държи точно твоята с точния симулатор. За пробата и закачванията по време на пробата не ти искам пари.
            ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
            ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Брат , яд ме е че изписах 567 реда с текст и не си разбрал какво искам да ти кажа....имам колата от 4 години и през тези години съотношението в което карам газ-бензин е съответно: 99.5% каране на газ и 0.5% бензин главно да паля през най-студеното време...знам от къде ми трупа грешка...не ми пречи, понеже карам предимно на газ...колата не е нак-важното и ценно нещо в живота ми така, че б*л съм м*м* му....нито съм някой маниак нито ходя по състезания нито на изложба...а още повече ми дреме за скапаната ми кола която не си знае километрите и годините...сменям само масло и окачване и си карам....симулаторите и емулатори и разни други педалски истории да си ги слагат тея които обичат повече колите си отколкото близките си....аааа и още нещо за хейтърите...дори не си мия колата...цялата е в драскотини, нямам автокаско....и не ми дреме за външния вид на колата ми която струва 1000 лева....сега отговорих ли ти на въпроса ти за симулатори и емулатори....просто исках да споделя опита си с колегата който има проблем, а не да си слагам симулатори и да си правя тестове
              Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Е както решиш... то е ясно че като имаш газ да караш предимно на газ ама щом искаш да имаш и бензин е друго нещо и си иска и други условия.... но всеки сам си решава... За мен темата е изчерпана и просто няма да се включвам повече в теми за коли с кофти газови уредби !
                ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

да добре ще е да не се включват хора със сервизи за газови уредби които се чудят къде да си пробутат купищата залежали симулатори и разни измислени платки с елементи за 3 лева , които реално струват 35-50 лева заради кутийката и лепенката A.E.B.
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Само да вметна (за тея които не знаят) че не работя в сервиз за газови уредби а в такъв където оправят последствията от некъдърно поставени уредби!!! И елементите необходими ми за целта ги купувам също като почти всеки редови потребител на този форум.
                    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

евала...да не се казваш станимир
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

mitkosoft написа:
                        Брат , яд ме е че изписах 567 реда с текст и не си разбрал какво искам да ти кажа....имам колата от 4 години и през тези години съотношението в което карам газ-бензин е съответно: 99.5% каране на газ и 0.5% бензин главно да паля през най-студеното време...знам от къде ми трупа грешка...не ми пречи, понеже карам предимно на газ...колата не е нак-важното и ценно нещо в живота ми така, че б*л съм м*м* му....нито съм някой маниак нито ходя по състезания нито на изложба...а още повече ми дреме за скапаната ми кола която не си знае километрите и годините...сменям само масло и окачване и си карам....симулаторите и емулатори и разни други педалски истории да си ги слагат тея които обичат повече колите си отколкото близките си....аааа и още нещо за хейтърите...дори не си мия колата...цялата е в драскотини, нямам автокаско....и не ми дреме за външния вид на колата ми която струва 1000 лева....сега отговорих ли ти на въпроса ти за симулатори и емулатори....просто исках да споделя опита си с колегата който има проблем, а не да си слагам симулатори и да си правя тестове
                        Евала брато ето това е истинско изказване на истински човек.
                        Fiat 1.4 12V
                        Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                        Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                        Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Working...
                        X