Нормално!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Настройка на газова уредба (изпарител)?
Collapse
X
-
kolev написа:да, затваряш леко тройника, но внимавай. ако прекалиш, колата няма да върви но и пак ще харчи яко.след като притвориш тройника, само ако имаш аномалии с празния ход, придърпвания и други , тогава отваряй винта на изпарителя.van_dal написа:Нормално!
Коментар
-
8/100 е перфектноиначе който от 2-та винта на изпарителя си избереш и както дойде.от тоя който е за мембраната - за чувствителността на мембраната първостепенно е точно за това, второстепенно е и за празния ход и дава отражение на настройката на тройника. другия винт на изпарителя е байпасен - от него можеш да регулираш сместа на празен ход в някакви граници. тоест първо работиш с тоя за чувствителността и ако сместа на празен ход идва твърде бедна - отваряш байпасния- той отражение на другите настройки не дава и в общия случай го затварят изцяло.пример- искаш да намалиш чувствителността на мембраната и затваряш винта, за да компенсираш и качеството на сместа да се запази трябва да отвориш байпасния. или ти гасне по инерция, тогава пак отваряш байпасния за да повишиш стабилността, което пък изисква да притвориш другия за да запазиш сместа.
Коментар
-
Еми, ако ти кажа - 20лв - 120км смесено, как ти звучи?Просто ми се реве... И аз съм го закъсал като теб, и чета из форума подобни теми и решения към тях.. Хвърлих маса пари за диагностики и майстори и вече просто нямам нерви да се занимавам със селски разбирачи, които за едната "диагностика" ти взимат 25-30лв и накрая - нищоПреди имах ламда контрол и разходът ми беше 8-10 на 100.Но според мен 20литра газ, за 245км си е приемливо, или поне на границата на приемливото. Аз имам същия мотор, но на Мареа - под 9, 10 не ми е падал разхода никога.
Коментар
-
Здравейте колеги отново Искам да ви споделя какво се случва с колата и отново да ми дадете своето мнение Извън градско колата дава 8.6/100 което е добре.Обаче градско скача на 14/100(това нормално ли е?)Първата степен на вентилатора на радиатора при мен не функционира.Работи само втора!Също така като загрее става доста мудна и губи мощност!!!!Възможно ли е заради това колата да вдига разход?Питам за да знам да търся ли там проблема?
Коментар
-
Tenix написа:Здравейте колеги отново Искам да ви споделя какво се случва с колата и отново да ми дадете своето мнение Извън градско колата дава 8.6/100 което е добре.Обаче градско скача на 14/100(това нормално ли е?)Първата степен на вентилатора на радиатора при мен не функционира.Работи само втора!Също така като загрее става доста мудна и губи мощност!!!!Възможно ли е заради това колата да вдига разход?Питам за да знам да търся ли там проблема?EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Вчера си оправих първата степен на перката и сега колата не загрява и се държи много добре.Отидох най-накрая на газ анализатор и вече ще чакам резултат!Казаха ми че щом може да се регулира от изпарителя значи мембраните са добре.Газовата уредба и изпарителя са Lovato.Мерси колеги за мненията доста неща научих от вас.И още нещо....Да взема ли да го махна този спортен панелен филтър и да сложа обикновен?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар