Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Настройка на газова уредба (изпарител)?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нормално!
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

kolev написа:
      да, затваряш леко тройника, но внимавай. ако прекалиш, колата няма да върви но и пак ще харчи яко.след като притвориш тройника, само ако имаш аномалии с празния ход, придърпвания и други , тогава отваряй винта на изпарителя.
      Кой от двата винта? За мембраните или другия?
      van_dal написа:
      Нормално!
      И аз мисля че не зле сега ще видим градско как е
      Fiat Bravo 1.6 16 103hp

Коментар

8/100 е перфектноиначе който от 2-та винта на изпарителя си избереш и както дойде.от тоя който е за мембраната - за чувствителността на мембраната първостепенно е точно за това, второстепенно е и за празния ход и дава отражение на настройката на тройника. другия винт на изпарителя е байпасен - от него можеш да регулираш сместа на празен ход в някакви граници. тоест първо работиш с тоя за чувствителността и ако сместа на празен ход идва твърде бедна - отваряш байпасния- той отражение на другите настройки не дава и в общия случай го затварят изцяло.пример- искаш да намалиш чувствителността на мембраната и затваряш винта, за да компенсираш и качеството на сместа да се запази трябва да отвориш байпасния. или ти гасне по инерция, тогава пак отваряш байпасния за да повишиш стабилността, което пък изисква да притвориш другия за да запазиш сместа.

Коментар

Еми, ако ти кажа - 20лв - 120км смесено, как ти звучи?Просто ми се реве... И аз съм го закъсал като теб, и чета из форума подобни теми и решения към тях.. Хвърлих маса пари за диагностики и майстори и вече просто нямам нерви да се занимавам със селски разбирачи, които за едната "диагностика" ти взимат 25-30лв и накрая - нищоПреди имах ламда контрол и разходът ми беше 8-10 на 100.Но според мен 20литра газ, за 245км си е приемливо, или поне на границата на приемливото. Аз имам същия мотор, но на Мареа - под 9, 10 не ми е падал разхода никога.

Коментар

Здравейте колеги отново Искам да ви споделя какво се случва с колата и отново да ми дадете своето мнение Извън градско колата дава 8.6/100 което е добре.Обаче градско скача на 14/100(това нормално ли е?)Първата степен на вентилатора на радиатора при мен не функционира.Работи само втора!Също така като загрее става доста мудна и губи мощност!!!!Възможно ли е заради това колата да вдига разход?Питам за да знам да търся ли там проблема?
            Fiat Bravo 1.6 16 103hp

Коментар

Tenix написа:
              Здравейте колеги отново Искам да ви споделя какво се случва с колата и отново да ми дадете своето мнение Извън градско колата дава 8.6/100 което е добре.Обаче градско скача на 14/100(това нормално ли е?)Първата степен на вентилатора на радиатора при мен не функционира.Работи само втора!Също така като загрее става доста мудна и губи мощност!!!!Възможно ли е заради това колата да вдига разход?Питам за да знам да търся ли там проблема?
              Така и не каза каква марка ти е изпарителя.По принцип когато извънградския разход е приемлив,а градския завишен има проблем в мембраните.Т.е леко да са се втвърдили и е налице завишен разход.Това,че е обслужван преди една година нищо не значи.И аз сложих чисто нов изпарител ноември месец миналата година,но в големите студове антифриза ми замръзна и като запалих обледени и изпарителя.После рязко се качи разхода.Като отворих изпарителя и мембраните му бяха одървени,а нямах даже и 1000км с този изпарител.Купих си един чисто нов и всичко заспа.Има голямо значение и марката изпарител.На едни не можеш да настроиш или по-трудно настройваш ниските обороти,на други в ниските е ок,но се криви във високите и т.н.
              EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Възможно ли е да се сменят само мембраните?Не ми е проблем да си купя нов, но всички газаджии казват нищо му няма все още!!!
                Fiat Bravo 1.6 16 103hp

Коментар

възможно е да се сменят само мембраните и гумичките. ремонтен комплект се казва.въпроса е че разход градско е силно относителен и не може да се сравнява. само ти можеш да кажеш нормален ли е, ако си карал друга кола по същия маршрут.какъв ти е изпарителя и колко километра си минал с него.

Коментар

Tenix написа:
                    С 20л. газ - 245км.извън градско това как ви се вижда
                    6,5 се пада добре е е като имаш в предвид,че е било 16 на100:Д

Коментар

emo_pz написа:
                      Tenix написа:
                      С 20л. газ - 245км.извън градско това как ви се вижда
                      6,5 се пада добре е е като имаш в предвид,че е било 16 на100:Д
                      ...пък то 8,18 се пада
                      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Вчера си оправих първата степен на перката и сега колата не загрява и се държи много добре.Отидох най-накрая на газ анализатор и вече ще чакам резултат!Казаха ми че щом може да се регулира от изпарителя значи мембраните са добре.Газовата уредба и изпарителя са Lovato.Мерси колеги за мненията доста неща научих от вас.И още нещо....Да взема ли да го махна този спортен панелен филтър и да сложа обикновен?
                        Fiat Bravo 1.6 16 103hp

Коментар

кво му е на филтъра. изпирай го по-често. по принцип филтъра като се замърсява и дава отражение на разхода на газ.

Коментар

Working...
                          X